Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

3 exerciții eficiente pentru piept

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
498

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Exercițiile pentru piept reprezintă un pilon fundamental din structura unui antrenament de forță, deoarece mușchii localizați în această zonă influențează semnificativ aspectul întregului corp, atunci când sunt lucrați într-un mod corespunzător și cu o frecvență ridicată. Pentru rezultate observabile chiar și pe termen scurt, este important să realizezi doar exerciții cu impact ridicat asupra masei musculare a pieptului. Noi îți arătăm în rândurile de mai jos care sunt cele mai eficiente exerciții pentru piept și cum trebuie executate acestea.

1. Împins la piept cu haltera


Acesta este unul dintre cele mai populare exerciții pentru piept, simplu de realizat chiar și acasă, cu ajutorul echipamentului de lucru potrivit. Alege valoarea discurilor ideală pentru condiția ta fizică, fixează elementele pe bară și asigură-te că stă foarte bine pe suportul de pe care o vei ridica. Întinde-te apoi cu spatele perfect lipit de bancă. Poziția corectă pe suprafața unei banci de fitness este cea în care bara cu greutăți se află localizată pe suport chiar deasupra nasului. Mâinile trebuie să realizeze o priză în pronație pe bară, la o distanță aproximativ egală cu distanța dintre umeri. Pentru începerea unei serii de repetări, ridică de pe suport haltera, până când brațele se îndreaptă perfect pe verticală.

Coborârea greutății se realizează prin flexarea brațelor, menținând ceafa pe suprafața băncii fitness pe întreaga durată a mișcării. Vei coborî bara până la o distanță de 1-2 cm deasupra liniei pieptului, inspirând ușor și menținând pieptul cât mai bine încordat. Odată ce bara se află în punctul minim, menține această poziție pentru aproximativ 1-2 secunde. Apoi, pe aceeași traiectorie, ridică haltera până la punctul maxim de flexare a brațelor. În această a doua etapă a exercițiului se realizează expirația. Cele două mișcări prezentate mai sus compun o singură repetare. Repetări recomandate per serie: 10-12.

2. Fluturări la piept cu ganterele


Iată un alt exercițiu pentru piept pe care îl poți executa pe suprafața unei bănci fitness, însă cu ajutorul ganterelor. Alege greutățile potrivite și setează unghiul spătarului băncii la cel mult 45° față de sol. Prinde-le cât mai bine, poziționându-te apoi confortabil pe bancă. Poziția inițială a acestui exercițiu presupune o menținere a brațelor ușor îndoite deasupra pieptului, fără ca greutățile să se atingă (priză în supinație pe gantere). Zona omoplaților atinge suprafața băncii fitness pe întreaga durată a acestui exercițiu pentru piept.

Inspirând ușor, coboară brațele pe traiectoria unui arc de cerc, până când ganterele se află în aceeași linie cu umerii. În acest punct, la nivelul pieptului vei simți nivelul optim de tensiune pentru musculatura implicată în proces. Menține această poziție pentru aproximativ 1-2 secunde, apoi revino la poziția de start. Cele două mișcări formează o singură repetare. Pe întreaga durată a unei repetări complete, umerii și trunchiul își mențin aceeași poziție pe banca de lucru, în timp ce picioarele sunt poziționate pe sol, cu tălpile efectuând o priză completă pe suprafața sa. Pentru acest exercițiu, sunt recomandate 10-12 repetări / serie. Nr maxim de serii: 3-4.

3. Flotările


Flotările reprezintă un exercițiu pentru piept ce poate fi executat cu greutate proprie, sau cu o vestă specială, prevăzută cu greutăți suplimentare, pentru un nivel al dificultății mai ridicat. Există mai multe tipuri de flotări, ce solicită anumite zone ale musculaturii pieptului, însă varianta clasică a exercițiului este cea pe care o vom analiza în rândurile de mai jos:

Poziția inițială presupune menținerea palmelor pe sol, distanța dintre acestea fiind egală sau puțin mai mare decât cea dintre umeri. Spatele este menținut drept și paralel cu linia solului. De asemenea, picioarele sunt drepte și menținute la o distanță de aproximativ 10 cm, unul față de celălalt. Coboară apoi pieptul spre sol, până când ajunge la aproximativ 1-2 cm față de acesta.

Coatele rămân poziționate în aceeași poziție, pe întreaga durată a exercițiului. Odată ce pieptul ajunge în punctul minim, menține această poziție pentru 1-2 secunde, apoi revino în poziția inițială, împingând în brațe și încordând cât mai bine musculatura pieptului. Cele două mișcări compun o singură repetare din cadrul unei serii. Recomandare: 10-15 repetări / serie.

Aceste exerciții pentru piept se pot executa chiar și acasă, dacă ai la îndemână o bancă pentru fitness și greutățile potrivite. De asemenea, flotările îți permit să lucrezi mușchii pieptului într-un mod eficient, utilizând doar greutatea corpului. Pune în practică aceste sfaturi, pentru a include în programul de antrenamente cele mai eficiente exerciții pentru această zonă a corpului.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/