Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

4 semne care anunță probleme la colecist

4 semne care anunță probleme la colecist

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
2129

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Colecistul este o parte importantă din organism dar puțini îi dau importanță și îi știu rolul. Atunci când ai dureri în zona burții, e bine să nu iei o decizie fără recomandarea medicului specialist. Colecistul are legătură cu canalul biliar, iar poziția lui se află in partea dreapta. In cazul in care vorbim de colici biliare, există o legatura directa intre procesele din zona a colecistului.

Ce este colecistul?

Colecistul a fost denumit in popor cu apelativul de „fiere“. Vorbim de un organ vital pentru sistemul digestiv. Colecistul sau vezica biliară este un mic rezervor conectat la căile biliare şi ataşat de ficat. Rolul lui este de a înmagazina bila în perioadele interdigestive, dintre mese. Are un volum de aproximativ 100 de ml, iar în momentul în care alimentele trec din stomac în duoden, loc unde se deschide calea biliară principală, vezica biliară se contractă, golindu-şi conţinutul în intestin.

Tot acest proces se întâmplă printr-un mecanism complex, fiind reglat reflex şi hormonal. Dar sunt momente când aceste procese sunt periclitate și atunci ai nevoie de ajutor, ai nevoie de fiobilin. Boli asociate colecistului Colecistul atunci când nu funcționează corect sau când apar probleme de sincronizare în tractul digestiv apar diverse maladii, mai grave sau mai puțin grave în funcție de simptome și perioada de acutizare.

Colecistita

Colecistită este o inflamație a veziculei biliare. De regulă, boală acută apare din cauza calculilor biliari. Se pare că problemele apar din cauza unor infecții bacteriene sau în urma unor iritații din cauza unor substanțe chimice. Colecistita are două forme prin care se manifestă. Prin calculi biliari masivi sau doar depuneri (popular nisip la bilă). Prima formă, în varianta cronică are nevoie de intervenție chirurgicală. Cea de-a două manifestare a bolii se poate realiza cu ajutorul unor diete, laxative sau alte medicamente.

Colesteroloza colecistului


Polipii colesterolotici sunt excrescențe care apar la exteriorul mucoasa veziculei biliare. De regulă, aceștia sunt inofensivi. Altfel spus, 95% din cazuri sunt de origine necanceroasă, iar 10% sunt doar inflamații. Cel mai adesea, polipii sun rezultatul depozitelor de colesterol. Polipii vezicii biliare sunt, de obicei, asimptomatici și nu au nevoie de tratament. Pacientul nu simte nicio durere. Ocazional, aceștia pot crește suficient de mari încât să necesită îndepărtarea chirurgicală.

Colestază

Colestaza se caracterizează prin întreruperea fluxului biliar, din cauza unei obstrucții a cailor biliare mici (colestază intrahepatica) sau a cailor biliare mari (colestază extrahepatica). Simptomul principal este blocarea secretiei biliare din căile biliare către intestin, fapt ce duce la creșterea bilirubinei în sânge, care schimbă (închide) culoarea urinei și a materiilor fecale (acestea vor avea o culoare deschisă) și apariția icterului. Excesul de săruri biliare din circulația sistemică poate provoca prurit și chiar iritarea pielii.

Cum stii ca ai probleme la colecist

Atunci când ai probleme cu colecistul, trebuie să fii atent la câteva simptome. Dintre acestea, 4 șunt importante și te te pot ajuta să înțelegi evoluția bolii.

Greaţa şi senzaţia de vomă

Greața și senzația de vomă apar la majoritatea problemelor asociate cu colecistul. Acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi, de mâncare procesată și de prăjeli. Contrar opiniei generale, condimentele nu provoacă crize de fiere, aşa că ardeiul iute, turmericul, usturoiul şi ghimbirul nu sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecţiuni ale bilei. Însă aceste preparate pot interfera cu aciditatea stomacului.

Balonarea şi indigestia

Uneori, problemele colecistului se manifestă și prin balonare şi indigestie, sau chiar crize de diaree sau constipație.

Dureri în capul pieptului sau crampe la stomac

Cei care suferă de afecţiuni ale bilei acuză adesea dureri insuportabile în partea superioară a abdomenului, pe partea dreaptă. Acestea pot iradia uneori şi către umeri. Și în acest caz trebuie să fim atenți la alimentaţie, să consumăm cât mai puţine grăsimi saturate şi procesate şi cât mai puţine prăjeli.

Sensibilitatea crescută la gusturi şi mirosuri

Aşa cum gustul este uneori afectat de crizele de fiere, iar cei suferinzi au adesea senzaţia unui gust amar, aproape metalic, indiferent ce ar consuma, le este afectat şi simţul olfactiv. Mirosurile puternice le pot provoca greaţă şi senzaţie de vomă celor care suferă de probleme ale bilei.

Important este să avem grijă la alimentație și să evităm abuzurile gastronomice.

Sursa foto: pxhere.com/en/photo/534063

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro