Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

4 tratamente pe care trebuie sa le folosești în culturile tale agricole

4 tratamente pe care trebuie sa le folosești în culturile tale agricole

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 15 ore
Apartine de
DWF
Vizualizari
324

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lucrările agricole specifice pentru fiecare cultură în parte includ și administrarea unor tratamente, în scopul de a preveni și combate bolile și dăunătorii ce pot compromite culturile. Substanțele folosite sunt denumite generic „produse de protecție a plantelor”, ceea ce spune totul despre rolul lor în obținerea unei recolte bogate și sănătoase. Produsele specifice sunt împărțite în mai multe grupe, iar în funcție de acestea există și diferite categorii de tratamente care se aplică în anumite stadii ale perioadei de vegetație.

Dacă vrei să afli mai multe despre aceste tratamente și despre rolul lor, îți recomandăm să continui să parcurgi acest articol până la final.

Tratamentul semințelor

Primul pas în prevenirea bolilor și dăunătorilor din culturile agricole constă în alegerea și tratarea semințelor din care urmează să răsară viitoarele plante. Astfel, semințele trebuie să fie sănătoase, bine uscate, să nu aibă coaja crăpată și să nu fie afectate de mucegai. De asemenea, trebuie selecționate semințe din soiuri rezistente, pentru ca această caracteristică să fie transmisă genetic și culturilor viitoare.

Chiar și așa, semințele pot fi atacate de agenți patogeni sau diverși dăunători odată ajunse în sol, iar pentru ca acest lucru să nu se întâmple, au nevoie de protecție suplimentară. Aceasta este dată de tratamentele cu substanțe speciale, care se administrează cu puțin timp înainte de semănat. Substanțele folosite nu doar că protejează semințele în perioada de germinare, ci favorizează creșterea și dezvoltarea ulterioară a plantelor, conferindu-le mai multă rezistență.

Erbicidarea


Buruienile sunt dăunători vegetali ai culturilor agricole, răsărind spontan pe terenurile cultivate și consumând resursele din sol. Mai mult de atât, au un ritm de creștere accelerat, astfel că ajung să sufoce plantele de cultură dacă nu sunt eliminate la timp. Acesta este scopul tratamentelor de erbicidare, care se aplică atât înainte de apariția buruienilor, cât și după răsărirea acestora. Tratamentele preventive folosesc substanțe preemergente, care se aplică pe sol, pentru a fi absorbite de semințele buruienilor, pe care le opresc din germinare.

Nu toate semințele de buruieni vor absorbi aceste soluții, așa că apariția acestor plante este posibilă și după aplicarea tratamentelor preemergente. In acest caz, se acționează în scop combativ, folosind erbicide postemergente. Acestea pătrund în țesuturile buruienilor și opresc procesul de fotosinteză, fără a afecta în vreun fel plantele de cultură.

Administrarea de fungicide


Bolile plantelor sunt provocate de agenți patogeni, în special ciuperci parazite, care ajung cu ușurință în culturi, pe diverse căi. Apariția bolilor este favorizată și de anumiți factori, iar în prezența acestora, administrarea tratamentelor cu fungicide capătă o și mai mare importanță. Fungicidele sunt eficiente împotriva ciupercilor și bacteriilor care cauzează boli, cu condiția de a fi administrate în perioadele optime și respectând concentrațiile specifice pentru fiecare produs.

Soluțiile cu fungicide de contact se aplică pe suprafața plantelor, acționând doar la exterior. Acestea au rolul unui scut care apără plantele de atacurile agenților patogeni, însă efectul este de scurtă durată. În aceste condiții, tratamentele trebuie repetate de mai multe ori, de câte ori este nevoie. Fungicidele sistemice se aplică tot prin stropire, însă acestea sunt absorbite de plante și acționează din interior, pe o perioadă mai îndelungată.

Tratamente împotriva dăunătorilor

În categoria dăunătorilor culturilor agricole intră o serie de viețuitoare, iar împotriva fiecărei specii există substanțe speciale. Cei mai redutabili dăunători sunt insectele, împotriva cărora se folosesc tratamente cu insecticide. Plantele de grădină pot fi afectate de melci și limacși, iar împotriva acestora se folosesc moluscoide. Pagube importante provoacă și viermii de pământ, care sunt combătuți cu nematocide, în timp ce împotriva acarienilor se aplică tratamente cu acaricide. Lista dăunătorilor continuă cu rozătoarele, care sunt combătute cu rodenticide, dar și cu anumite specii de păsări, împotriva cărora se folosesc avicide.

Acestea sunt principalele tratamente care se aplică în culturile agricole, pentru a avea plante sănătoase cu o productivitate ridicată.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/tractor-îngrășământ-pesticide-spray-4217686/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro