Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cât costă instalarea izolației termice din celuloză ori fibră de lemn?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
392

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Adăugarea izolației va îmbunătăți nivelul de confort al unei case și va scădea costurile asociate încălzirii - lucru deosebit de relevant, mai ales în contextul scumpirii gazului natural și a energiei electrice. În România, prețul celulozei sau fibrei de lemn suflate este în jur de 10 lei / kg. Consumul variază în funcție de densitatea de pompare și grosimea stratului ales de clienți - de la 10 cm până la 25 cm sau mai mult.

Ca și alte tipuri de izolație, cum ar fi fibră de sticlă și spumă poliuretanică, izolația suflată (din celuloză ori fibră de lemn) reduce transferul termic din exterior către interior. Aceasta înseamnă că temperatura interioară rămâne mai constantă și mai confortabilă atât în timpul verilor fierbinți, cât și în timpul iernilor reci. Avantajul izolației prin suflare față de alte tipuri este instalarea acesteia în pereți sau la mansardă (între căpriori sau corni).

Costul izolației de acest tip variază de la câteva mii de lei la peste 10.000 de lei, în funcție de amploarea proiectului; dacă o mansardă, pereții sau ambele vor fi izolate; și de tipul de izolație utilizat - astfel prețurile finale pot să fie foarte asemănătoare cu cele ale unei termoizolatii cu vată bazaltică. Pentru suprafețe mai mari, prețul manoperei scade semnificativ.

Sfatul specialiștilor? Consultați-vă cu un profesionist în izolație - vedeți aici ofertele și prețurile Izolațiinaturale.ro, la celuloză ori fibră de lemn.

Ce este izolația suflată?

Izolația obținută prin suflare este un material liber, pufos, realizat de obicei din fibră de lemn, celuloză (lână, sticlă etc). Toate aceste tipuri de izolație sunt ambalate dens în pungi mari pe care instalatorul le introduce într-o mașină de suflare. Aparatul amestecă izolația cu aer pentru a o trimite pe un tub, în acoperiș ori pod și apoi o dispersează printr-un furtun, pentru a adăuga protecție termică.

Factori în calcularea costului izolației

  • Costul izolației în sine

Câteva mii de lei este media națională pentru a avea o casă izolată cu celuloză ori fibră de lemn; totuși, costul final va varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de tipul de izolație pe care îl selectează proprietarul și manoperă. Unii instalatori folosesc o formulă matematică pentru estimarea costului, în timp ce alții folosesc un calculator simplu.

  • Muncă

Tarifele forței de muncă variază în funcție de locul în care locuiți și de nivelul concurenței dintre contractorii de izolație, dar așteptați-vă să plătiți aproximativ o sumă considerabilă pe oră pentru a vă fi suflată izolația. Cu cât izolarea durează mai mult, cu atât costul final va fi mai mare. De obicei, este nevoie de mai mult pentru a izola casele existente decât casele din construcții noi, astfel încât costurile cu forța de muncă pot fi mai mari dacă locuiți într-o casă mai veche.

Cu cât este mai mult spațiu care trebuie izolat, cu atât va costa mai mult izolația. Va fi mai costisitor să suflați izolația în pereții existenți decât să o instalați într-o mansardă nouă sau într-o mansardă existentă. Proprietarii de case se pot aștepta să plătească între câteva mii până la peste 10 mii de lei, pentru a avea 100-200 de metri pătrați de spațiu de pod necirculat izolat cu celuloză suflată. Prețul crește pentru a izola aceeași cantitate pentru tavanul înclinat de la mansardă - din cauza necesității de a instala membrane de protecție și etanșare a lucrării. O mare parte din prețul mai mare se datorează timpului mai lung necesar pentru a instala izolația în perete.

Recomandarea zilei

Alege cu încredere cel mai avansat sistem de izolați, disponibil în România! Prețul unei izolații cu celuloză sau fibră de lemn este comparativ cu cel al unei izolări cu vată bazaltică.

Preț: 9,5 RON / Kg de Celuloză sau Fibră de lemn (TVA inclus)*


Consumul pe m² este dat de densitatea de pompare (între 35 kg/m³ și 60 kg/m³) și de grosimea stratului de izolat solicitată de tine.

De exemplu: pentru izolarea unui pod necirculabil cu un strat de 15 cm prețul este de 45 RON/m², cu o densitate de 32 kg/m³ iar pentru izolarea unui tavan înclinat la o mansardă între căpriori/corni de grosime 10 cm prețul este de 58 RON/m² (inclusiv montarea la interior a unei membrane inteligente și execuția etanșărilor) cu o densitate de 40 kg/m³

Manopera de montaj (pomparea) se calculează în funcție de dimensiunea lucrării, condițiile de lucru și de acces, distanța de deplasare până la lucrare.

Dacă tavanele, podurile sau mansardele trebuie pregătite pentru pompare, se poate face şi acest lucru, contra cost (de exemplu eliminarea izolatiei vechi) - totul, la Izolatiinaturale.ro!
*preturi valabile la momentul scrierii articolului

Surse foto: Steico/Izolatiinaturale.ro

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro