Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cele mai frecvente probleme ale articulațiilor și remediile recomandate

Cele mai frecvente probleme ale articulațiilor și remediile recomandate

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
463

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Problemele articulare cauzează dureri puternice și pot fi provocate de apariția unor afecțiuni, de efortul fizic intens sau de accidentări. Apar frecvent odată cu înaintarea în vârstă, însă pot afecta și copiii sau tinerii. Iată care sunt cele mai întâlnite cauze și cum le poți trata.

Afecțiuni ale articulațiilor și tratamente recomandate


Articulațiile pot fi afectate, printre altele, de inflamații, de infecții, de uzura cartilajului și de diverse traumatisme. Efectele sunt, de regulă, dureri intense și diminuarea mobilității. Cel mai frecvent apar probleme la articulațiile genunchiului, umărului șoldului, gleznei, mâinii și cotului. Pentru a reduce disconfortul și a menține o mobilitate normală, poți recurge la câteva trucuri: folosirea de bandaje elastice și de comprese cu gheață, limitarea activităților fizice care provoacă durere și poziționarea articulației mai sus de nivelul inimii. De asemenea, pot fi de ajutor utilizarea suplimentelor alimentare, precum medicamentul movial plus. Acesta este dezvoltat pentru a reduce senzația supărătoare de durere și pentru a ameliora inflamațiile de la nivelul articulațiilor. Consultă medicul specialist pentru un consult și pentru recomandările necesare.

În continuare, îți sunt prezentate trei dintre afecțiunile articulare și remediile aferente.

1. Artroză
Cea mai întâlnită formă de artroză este osteoartrita și apare din cauza uzurii cartilajului articular. Degradarea acestuia este treptată și se poate ajunge chiar la distrugerea lui, ceea ce determină fricțiunea oaselor. Artroza afectează cel mai des articulațiile șoldului și ale genunchilor, precum și cele de la nivelul mâinilor. Această boală nu poate fi vindecată, însă sunt disponibile tratamente pentru ameliorarea durerii și pentru creșterea mobilității: kinetoterapie, medicamente antiinflamatoare, intervenții chirurgicale ș.a. În unele cazuri, este recomandată operația pentru înlocuirea articulațiilor afectate.

2. Artrită reumatoidă
Artrita reumatoidă face parte din afecțiunile autoimune, ceea ce înseamnă că organismul atacă celulele din articulații și provoacă inflamații și durere. Cauzele acestei boli reumatice nu sunt clare, însă prezintă un risc crescut persoanele cu antecedente în familie de artrită reumatoidă, femeile și fumătorii. De asemenea, nu există un tratament de vindecare pentru această suferință. Totuși, diagnosticarea precoce permite aplicarea unor soluții de ameliorare a simptomelor și de încetinire a progresului bolii: medicamente luate pe termen lung, fizioterapie și ergoterapie (terapie ocupațională) pentru menținerea sau redarea mobilității, intervenții chirurgicale pentru a remedia anumite probleme care apar la articulație.


3. Spondiloartrită
Termenul spondiloartrită cuprinde o serie de afecțiuni inflamatorii, precum spondiloartrita anchilozantă și artrita psoriazică. Acestea afectează cel mai des coloana vertebrală și apar cu frecvență mai mare în tinerețe, la bărbați și la persoanele cu antecedente în familie de spondiloartrită.

Printre tratamentele dezvoltate pentru a reduce durerile și simptomele, precum și pentru încetinirea agravării acestei boli sunt: administrarea de suplimente alimentare sau de medicamente antiinflamatoare sau antireumatice, kinetoterapie, ergoterapie și operații în cazurile severe. Dacă te confrunți cu dureri articulare, programează un consult la medicul specialist. Diagnosticarea precoce și aplicarea tratamentelor recomandate de acesta pot contribui la reducerea disconfortului și la menținerea unei mobilități optime.


Referințe:
  1. O'Connell, Krista. „What to Know about Joint Pain.” Healthline, Healthline Media, 6 Aug. 2019, healthline.com/health/joint-pain. Accesat in 20 ianuarie 2022.
  2. Watson, Stephanie. „Joint Pain.” WebMD, WebMD, webmd.com/pain-management/guide/joint-pain. Accesat in 20 ianuarie 2022.

Sursa foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro