Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cum să-l ajuți pe copil să-și dezvolte îndemânarea: 6 metode

Cum să-l ajuți pe copil să-și dezvolte îndemânarea: 6 metode

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
453

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În esență, îndemânarea se referă la abilitatea de a utiliza cu ușurință mușchii mici de la mâini și degete. Este o activitate destul de complicată, care solicită și implicarea creierul, pentru a coordona mișcările. Abilitățile motorii fine fac legătura între ceea ce vede copilul și acțiunea pe care o întreprinde. În aceste abilități sunt incluse majoritatea gesturilor și mișcărilor uzuale, printre care legarea șireturilor la pantofi sau utilizarea tacâmurilor.

Apucarea, ținerea, apăsarea ori strângerea, sunt acțiuni care pot fi realizate prin intermediul mușchilor mici. Dacă aceștia nu se dezvoltă în mod adecvat, copilul poate avea probleme cu mișcarea mâinilor, deoarece nu le va putea controla corespunzător. În plus, coordonarea degete - mână - ochi va fi deficitară și va afecta, de asemenea, dezvoltarea unor abilități mai complexe, cum ar fi utilizarea unui cuțit sau a unui creion.

Odată ce copilul își dezvoltă îndemânarea, el va putea să scrie, să mănânce ori să se îmbrace singur. Iată care sunt cele mai recomandate activități prin care cel mic își poate dezvolta abilitățile motorii fine:

1. Desen și Pictură
Este o activitate care poate fi făcută de la cele mai mici vârste, deoarece nu ai nevoie decât de niște materiale pentru desen. Câteva foi de hârtie, culori, acuarele, apă și pensule, iar atelierul de creație poate să înceapă. Pictura cu degetele oferă posibilitatea de a utiliza mâinile și degetele într-un mod atractiv, ajutând la dezvoltarea dexterității.

2. Plastilina
Este modul ideal de a lucra mușchii mici de la mână, deoarece trebuie frământată, amestecată, întinsă și ruptă. Frământarea continuă a plastilinei pune la contribuție nu doar abilitățile motorii fine, ci și coordonarea ochi-mână sau creativitatea.

3. Puzzle
Imaginile atractive de pe planșa de puzzle îi ajută pe cei mici să își dorească să se implice în activitatea de căutare a pieselor și montarea lor în locul potrivit. Vorbim despre o activitate care necesită supravegherea unui adult, deoarece piesele mici pot da bătăi de cap, pot fi pierdute sau chiar înghițite. Este nevoie de multă încurajare și de alegerea unor puzzle-uri adecvate cu vârsta copilului.

4. Activități art & craft
Decuparea cu foarfeca, lipirea și potrivirea sunt activități importante în dezvoltarea îndemânării. Poți desena forme pe care cel mic să le poată tăia, cum ar fi fulgii de zăpadă din hârtie, iar apoi roagă-l să îi lipească pe diverse suprafețe. Utilizarea foarfecii este o modalitate excelentă pentru a dezvolta îndemânarea și de a susține coordonarea ochi-mână. Foarte important este să alegi o foarfecă adecvată cu vârsta celui mic, astfel încât să elimini complet riscul apariției oricărui incident neplăcut.

5. Jocuri de construcții
Aceste jocuri încurajează mișcările fine ale degetelor și mâinilor. De asemenea, montarea pieselor în diferite forme de dimensiuni diverse, va ajuta la dezvoltarea creativității și a simțului echilibrului. Pe măsură ce copilul tău va construi, va ridica piesele și își va lucra mușchii, vei putea remarca o coordonare mai bună. Printre beneficiile adiacente se află însușirea unor lecții importante despre cauză și efect sau despre gravitație. De asemenea, el va învăța să își dezvolte perseverența și își va crește stima de sine.

6. Jocul cu nisip
Este o activitate ideală, care se poate face atât în acasă cât și în parc. Turnarea nisipului în forme, modelarea lui în castele, dar și simplul efort de a-l ține în palme reprezintă un antrenament grozav pentru mușchii mici și dezvoltarea îndemânării. O lopățică pentru săpat gropi va implica mișcări mai puternice, care vor antrena toți mușchii de la mână.

Copiii mici, de vârstă preșcolară, trebuie să fie expuși la activități care să stimuleze dezvoltarea abilităților motorii fine. Iar pentru ca totul să fie distractiv activitățile respective pot avea loc în cele mai plăcute moduri, chiar în timpul sesiunilor de joacă.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-svvcd

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro