Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

De ce apar alergiile si ce solutii exista pentru a le ameliora

De ce apar alergiile si ce solutii exista pentru a le ameliora

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
394

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Din ce in ce mai frecvent auzi despre cunoscuti care sufera de alergii. Sau poate ca petreci chiar tu primavara cu nasul infundat si ochii inlacrimati. Ce sunt alergiile si cum pot fi ele tinute sub control, astfel incat viata ta sa fie linistita?

Ce sunt alergiile?


Alergiile reprezinta o reactie a organismului fata de o substanta care este perceputa ca un potential pericol. In cazul unor persoane, contactul cu o substanta in mod normal inofensiva, cum ar fi polenul, face ca sistemul imunitar sa se activeze si sa reactioneze. Aceste substante care declanseaza o reactie alergica poarta denumirea de alergeni [1]. La prima expunere la alergen, organismul reactioneaza prin producerea de imunoglobuline E (IgE). Rolul IgE este sa gaseasca alergenul si sa il indeparteze din organism. In acest proces este sintetizata o substanta denumita histamina, responsabila pentru cea mai mare parte a simptomelor asociate alergiilor [2].

Tratarea reactiilor alergice


Tratamentul reactiei alergice variaza in functie de gravitatea acesteia.

Tratament medicamentos


Optiunile de tratament medicamentos sunt:

  • Antihistaminicele: sunt folosite pentru a trata reactiile alergice minore, indiferent de cauza care le-a declansat. Aceasta clasa de medicamente reduce sinteza de histamina, ceea ce determina ameliorarea simptomelor. Daca antihistaminicele de prima generatie au ca efect advers o stare de somnolenta, alternativele mai moderne sunt scutite de acest neajuns. Disponibile sub forma de comprimate, tablete dizolvabile, spray-uri nazale sau picaturi oftalmice, ele pot fi folosite cu prudenta in cazul pacientilor cu afectiuni hepatice si al femeilor insarcinate [1];
  • Antiinflamatoarele nesteroidiene: pot fi folosite ocazional pentru ameliorarea simptomelor, desi nu sunt prima optiune de tratament [2];
  • Corticosteroizii: sunt utilizati pe cale generala sau local. Administrarea de corticosteroizi pe cale generala se face numai in cazul unor reactii alergice extrem de violente. Administrarea locala, sub forma de crema si unguent,este rezervata iritatiilor cutanate determinate de alergii [1].

Prevenirea reactiilor alergice si remedii casnice


Cea mai buna solutie pentru prevenirea reactiilor alergice este prevenirea lor, nu intotdeauna posibila. In continuare, cateva dintre sfaturile specialistilor.

Evita contactul cu alergenii


Cea mai buna metoda de prevenire a reactiilor alergice este evitarea alergenilor. In cazul alergenilor alimentari, lucrurile sunt controlabile, dar cand vine vorba despre alergenii respiratori, poate fi ceva mai complicat [1].

Lavaj nazal zilnic


Unele persoane dezvolta sinuzite pe fond alergic, iar in cazul lor, Academia Americana pentru Alergii, Astm si Imunologie recomanda lavajul nazal cu solutie salina:

  • 3 lingurite de sare neiodata
  • O lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • O cana cu apa calduta.

Se amesteca toate ingredientele pentru obtinerea unei solutii omogene si se realizeaza lavajul nazal cu un instrument dedicat, la finalul zilei [1].

Tratamentul alergiilor respiratorii


Remediile casnice pentru ameliorarea alergiilor respiratorii includ:

  • Acadele si dropsuri pentru gat care sa includa ingrediente calmante de tipul mentolului, mierii sau ghimbirului;
  • Spalarea hainelor si lenjeriilor de pat dupa ce au fost contaminate cu alergeni;
  • Exercitiu fizic timp de cateva minute pentru eliminarea congestiei nazale [2].

Tratamentul alergiilor cutanate


In cazul alergiilor care determina reactii cutanate, tratamentul include:

  • Creme locale pe baza de corticosteroizi, pentru reducerea inflamatiei si a pruritului;
  • Creme hidratante, emoliente, cu ingrediente calmante, de tipul calaminei;
  • Creme impotriva intepaturilor de insecte;
  • Aplicarea de gheata timp de 10-15 minute, pentru reducerea inflamatiei [1].

Modificarea obiceiurilor alimentare


Exista unele modificari ale regimului alimentar care pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor:

  • O dieta saraca in grasimi si bogata in carbohidrati complecsi proveniti din boabe, cereale integrale si legume poate reduce frecventa episoadelor alergice;
  • Bioflavonoidele sunt compusi chimici din fructe, regasiti in cantitate mare in citrice si in afine. Ei actioneaza asemanator antihistaminicelor;
  • Suplimentele alimentare pe baza de zinc si vitaminele A, C, E. Aceste produse care sustin ameliorarea alergiilor au putine conntraindicatii sai deloc, dar e bine sa intrebi medicul inainte de a le lua [1].

Alergiile pot reduce calitatea vietii; din fericire, optiunile disponibile pentru a le tine sub control te pot ajuta sa mentii o buna calitate a vietii.


Bibliografie:
  1. medicalnewstoday.com/articles/321500#natural-remedies-for-allergic-reactions afisat la 18.08.2022
  2. my.clevelandclinic.org/health/diseases/8610-allergy-overview afisat la 18.08.2022

Sursa foto: pixabay.com

Filtre

Tip: Afectiuni

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/