Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Sfaturi practice pentru izolarea fundației unei case vechi

Sfaturi practice pentru izolarea fundației unei case vechi

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
1095

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Izolarea fundației unei case vechi poate fi crucială pentru eliminarea infiltrațiilor de apă, umidității și igrasiei, precum și pentru reducerea pierderilor de căldură din zona pardoselii. Descoperă câteva sfaturi practice care să te ajute în procesul de termoizolare și hidroizolare a fundației locuinței tale.

De ce este necesară izolarea fundației unei case vechi?


Normele de construcție s-au îmbunătățit de-a lungul timpului, astfel încât locuințele noi au o structură mai sigură, o eficiență energetică mai ridicată și o protecție sporită împotriva infiltrațiilor din sol. Totodată, indiferent de anul construcției și de materialele folosite, sunt necesare lucrări de mentenanță și, ulterior, de refacere a izolației fundației.

Umiditatea, infiltrațiile de apă și variațiile de temperatură pot provoca daune serioase structurii casei și finisajelor interioare. Aplică o hidroizolație pentru fundație și protejează locuința de problemele menționate anterior. Astfel, prelungești durata de funcționare a imobilului.

Mai mult, prin izolarea termică a fundației poți economisi energie și reduce considerabil costurile asociate cu încălzirea și răcirea locuinței. Confortul termic sporit este, de asemenea, un alt motiv pentru care merită să termoizolezi fundația casei vechi.

Prin izolarea locuinței nu doar că îmbunătățești condițiile de trai, elimini igrasia și mucegaiul și reduci facturile la energie electrică și termică, ci și contribui la scăderea impactului asupra planetei, prin utilizarea la o capacitate mai mică a sistemelor de încălzire și de aer condiționat.

Sfaturi și etape pentru izolarea fundației


Orice proiect începe cu etapele de planificare și de alegere a materialelor. Pentru a achiziționa o hidroizolație corespunzătoare, trebuie să ții cont de tipul de sol și de adâncimea la care se afla pânza freatică, dar și de alți factori. Poți opta pentru:

  • membrană bituminoasă - cele potrivite pentru izolarea fundației trebuie să rămână flexibile la rece la puțin minus 10 grade Celsius;
  • hidroizolații lichide bituminoase - sunt de culoare neagră și se aplică ușor și rapid cu bidineaua sau trafaletul;
  • hidroizolații flexibile cimentoase - avantajul acestora este că pot prelua fisuri mai mari decât hidroizolațiile lichide.

Pentru termoizolare, se poate utiliza polistirenul extrudat (XPS). Acesta are o rezistență mare la compresiune și impermeabilitate, caracteristici care îl fac potrivit pentru izolarea fundației.

1. Pregătirea fundației pentru izolare

În cazul reabilitării izolației fundației unei case vechi, este necesară excavarea sau săparea manuală a perimetrului, cu o lățime de aproximativ 1 metru și o adâncime corespunzătoare cotei locuinței - în general, vorbim despre 45-55 de centimetri sub nivelul terenului.

2. Aplicarea hidroizolației

Această etapă este crucială pentru a proteja locuința împotriva infiltrațiilor, mucegaiului, igrasiei și daunelor la nivelul structurii clădirii. Cel mai ușor este să utilizezi o hidroizolație pensulabilă bituminoasă, care se aplică ușor pe betonul fundației.

3. Montarea termoizolației

Stratul de izolație termică ar trebui să aibă o grosime de cel puțin 5-10 centimetri, în funcție de nevoile energetice ale casei vechi. Pot fi folosite atât plăcile de polistiren extrudat cu muchii drepte, cât și cele cu margini de tip nut și feder, pentru un montaj mai facil.

4. Adăugarea unei membrane de protecție

Pentru a proteja stratul de hidroizolație, îți recomandăm montarea unei membrane de protecție, cum este cea cu crampoane. Aceasta se prinde pe perete, la cel puțin 10 centimetri de nivelul hidroizolației fundației și are rolul de a drena apa din zona fudației si de a proteja polistienul de perforarea din cauza vegetației din sol.

Investiția în izolația fundației unei case vechi este esențială pentru prelungirea duratei de utilizare a locuinței și asigurarea unui mediu de viață sănătos. Apelează întotdeauna la specialiști atât pentru alegerea materialelor de hidroizolare și termoizolare potrivite, cât și pentru manoperă.

Sursă foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro