Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

5 beneficii ale locuitului la bloc

5 beneficii ale locuitului la bloc

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
488

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Multe dintre clădirile moderne de apartamente oferă în prezent facilități care le fac extrem de atractive: încălzire și răcire centralizată a spațiilor locative, grădină privată, piscină, pentru costuri mult mai mici decât în cazul acelorași beneficii prezente în case. Cu toate acestea, a locui la bloc reprezintă o opțiune puțin dezirabilă pentru unii locatari, prin prisma poluării specifice zonelor urbane și a aglomerației.

Traiul într-un apartament are, însă, avantaje care chiar merită să fie luate în considerare – am selectat mai jos câteva pe care le considerăm importante.

Accesul urban


Cel mai mare beneficiu este accesul rapid la tot ceea ce înseamnă facilități urbane: proximitatea magazinelor, a spitalelor, a locului de muncă – de obicei mai bine plătit decât unul similar într-o zonă rurală – sau a instituțiilor de învățământ. Fie că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau liceal, învățământul urban este mai bine dezvoltat și oferă mai multe opțiuni decât cel rural; de asemenea, universitățile sunt specifice orașelor. În plus, varietatea mijloacelor de transport în comun, atracțiile culturale – biblioteci, muzee, teatre, cinematografe – și oportunitățile de activități extracurriculare sunt tot atâtea motive pentru care locatarii blocurilor preferă să stea conectați la viața urbei.

Siguranța locuinței

Un alt aspect important este nivelul de securitate a rezidenților – aceasta fiind asigurată prin sisteme moderne de monitorizare și acces la spațiile locative precum interfoane pentru blocuri, servicii de pază sau intervenție rapidă. Prin natura spațiului comun, siguranța unui locatar de apartament este susținută și de posibilitatea ca unul dintre vecinii de scară să se sesizeze mai rapid, în caz de urgență, decât într-un ansamblu rezidențial de case. Fiind mult mai expuse riscului de efracție, locuințele pe pământ au nevoie de cheltuieli suplimentare – deloc reduse cantitativ și ca durată – pentru a putea fi considerate sigure în fața potențialilor răufăcători.

Nivelul costurilor

Un beneficiu demn de luat în calcul este acela al costului chiriei sau al ipotecii, semnificativ mai scăzut decât în cazul unei locuințe pe pământ. De pildă, o casă aflată într-o zonă cu acces rapid la autostradă sau mijloace de transport în comun și cu o suprafață construită utilă similară unui apartament este de minim 3-4 ori mai scumpă decât un apartament similar – fără să ofere neapărat o suprafață exterioară generoasă sau o priveliște de basm.

Costurile de întreținere și utilitățile de achitat în cazul unui apartament sunt mai mici decât cele ale unei case, căci nu presupun cheltuieli suplimentare precum îngrijirea gazonului, repararea acoperișului afectat de furtună sau remedierea unei defecțiuni severe a unei instalații. De asemenea, la bloc utilitățile au costuri mai scăzute comparativ cu o casă, fiind oferite în regim centralizat și pentru o suprafață locativă mai redusă. În plus, suprafața utilă a unui apartament și, implicit, piesele de mobilier mai puține înseamnă și o mai ușoară gestionare a curățeniei decât într-o casă.

Unele avantaje administrative

Posibilitatea parcării în siguranță a autovehiculului și uneori chiar încărcarea cu energie electrică a acestuia reprezintă beneficii pe care o casă în oraș le poate oferi doar în condițiile unor costuri foarte mari. În plus, spațiul locativ la bloc este mai mic decât al unei case, iar apartamentul este parte dintr-un complex – aceste caracteristici îl fac mai potrivit pentru o persoană singură și/sau în vârstă.

Pe de altă parte, a trăi efectiv la bloc presupune chiar o poluare mai redusă prin:

  • posibilitatea furnizării utilităților din surse nepoluante și/sau în sistem centralizat;
  • folosirea transportului în comun – care devine astfel o sursă mai puțin poluantă decât automobilele individuale;
  • amprenta de carbon – emisiile totale de gaze cu efect de seră – mai redusă, deoarece zidurile exterioare sunt comune cu ale celorlalte apartamente.

Socializarea

Senzația de comunitate și posibilitatea de împărtășire cu vecinii a evenimentelor din viață poate fi chiar mai vie decât în cazul comunităților constituite din case urbane. Vecinii se cunosc mai rapid, prin natura spațiului pe care îl împart sunt legați unii de celorlalți, copiii lor sunt primii care cer materializarea instinctului de a comunica și a construi relații de prietenie.

A locui la bloc poate reprezenta, în final, cea mai bună variantă, în funcție de nevoile concrete pe care fiecare individ sau familie le are. Desigur, ca orice alegere, aceasta are potențialul de a aduce soluții doar anumitor aspecte pe care le implică un spațiu locativ. Însă dincolo de tendința de a căuta o schimbare, de multe ori se întâmplă ca, după o perioadă îndelungată de socializare urbană, locatarii unui apartament să renunțe la „visul de a sta pe pământ”. Experiența personală are cea mai mare pondere – în definitiv, starea de spirit este aceea care contează, iar viața de zi cu zi poate fi minunată indiferent dacă o trăiești la bloc sau într-o casă.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-skpow

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/