Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Când este necesar să sunăm la medicul veterinar?

Când este necesar să sunăm la medicul veterinar?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
426

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Există perioade în care câinii se confruntă cu stări de letargie și oboseală, sau perioade în care devin mult prea agitați, iar uneori agresivi. Toate aceste situații pot fi de fapt un semnal de alarmă pentru anumite afecțiuni, așa că ar trebui să acorzi atenție acestor semne, pentru a evita consecințe nedorite. Iar cel mai bine ar fi să ai mereu la îndemână numărul de telefon al unui veterinar bun și să ții cont de următoarele simptome:

Probleme de deplasare

Dacă observi că animalul tău de companie se confruntă cu probleme de deplasare și că schiopătează, ar trebui să verifici dacă acesta suportă greutate pe piciorul afectat. În cazul în care câinele nu poate deloc să calce pe acel picior, iar șchiopătatul persistă mai mult de 24 de ore, atunci ar trebui să apelezi imediat la ajutorul medicului veterinar. De asemenea, dacă suspectezi că animalul tău a suferit un accident și are oase rupte, nu ar trebui să stai pe gânduri și ar trebui să mergi urgent la cabinetul veterinar, pentru că o fractură netratată poate cauza în timp și alte probleme.

Dificultăți de respirație

De multe ori tusea persistentă, strănutul sau respirația îngreunată pot fi semnele unor afecțiuni severe, așa că nu ar trebui să ignori astfel de simptome. Uneori, chiar și o reacție alergică poate provoca dificultate în respirație sau inflamații la nivelul nasului și gurii. În general, rasele brahifacile, cum ar fi boxerul, bulldog-ul francez, cane corso sau chow-chow sunt mai predispuși la astfel de afecțiuni. Tocmai de aceea este necesar să ceri sfatul unui veterinar, dacă observi că animalul tău de companie are probleme de respirație.

Modificări de aspect sau comportament

Din când în când poți să îți examinezi câinele pentru a descoperi potențiale probleme de sănătate. Spre exemplu, printr-o simplă palpare la nivelul abdomenului poți observa dacă există noduli sau inflamații. De asemenea, dacă animalul tău de companie se scarpină excesiv sau devine brusc agitat sau agresiv, ar trebui să iei în calcul aceste simptome. Totodată, un miros neobișnuit, roșeața la nivelul ochilor sau căderea părului ar putea fi semnele unor afecțiuni ascunse.

Lipsa poftei de mâncare

Pentru ca animalul tău de companie să ducă o viață sănătoasă este necesar să urmeze o dietă echilibrată și un program fix pentru mese. Acest lucru te poate ajuta să observi și anumite schimbări în aceea ce privește apetitul său. Dacă bolul rămâne plin de mâncare înseamnă că animalul tău de companie se confruntă cu lipsa poftei de mâncare. Iar dacă acest lucru persistă mai mult de 12 ore, atunci poți apela la medicul veterinar. Însă, ar fi bine să iei în calcul și alte simptome, cum ar fi stările de vomă, diareea sau oboseala.

Probleme cu urinarea sau defecarea

În cazul în care câinele tău are probleme cu urinarea sau defecarea, ar fi bine să afli care sunt cauzele care au dus la această dereglare. De multe ori, poate fi vorba doar de conținutul hranei sau de temperatura de afară, însă poate fi vorba și de o afecțiune serioasă, așa că ar fi bine să ceri urgent părerea unui medic veterinar. Este important să monitorizezi atent obiceiurile câinelui tău, astfel încât să știi de câte ori pe zi își face nevoile. Astfel, vei observa mult mai ușor dacă animalul tău de companie se confruntă cu probleme în ceea ce privește urinarea sau defecarea.

Dacă animalul tău de companie se confruntă cu stări frecvente de vărsături și diaree, ar fi bine să apelezi urgent la veterinar. De asemenea, ar fi bine să îți aduci aminte ce alimente a consumat, pentru că în unele cazuri poate fi vorba de o alergie sau de intoleranță la diferite ingrediente, însă poate fi vorba și de otrăvire.

Refuză să bea apă

Câinii beau apă în mod constant, însă, dacă animalul tău de companie refuză să facă acest lucru timp de 24 de ore, acest lucru ar fi un semnal de alarmă. Nu sta pe gânduri și mergi la un consult veterinar cu câinele tău, pentru că deshidratarea poate cauza ulterior și alte probleme de sănătate mai grave.

Atunci când ai grijă de un câine trebuie să fii extrem de responsabil și să acorzi atenție fiecărei schimbări de comportament, pentru că de multe ori, anumite simptome pot ascunde afecțiuni severe. Dacă animalul tău de companie se confruntă cu stări de febră, vomă, diaree, amețeală, convulsii sau devine brusc letargic sau agresiv, ar trebui să apelezi la urgențe veterinar, pentru că doar un specialist va putea să pună un diagnostic corect și să ofere un tratament potrivit.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro