Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Ce se intampla cand conectati doua dispozitive la un cablu HDMI?

Ce se intampla cand conectati doua dispozitive la un cablu HDMI?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
724

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Televizoarele moderne pot face lucruri incredibile, cu dimensiunile ecranului care continua sa creasca, iar rezolutia se extinde acum pana la 8K. Deci, de ce niciun producator nu poate furniza suficiente porturi HDMI pentru toate dispozitivele noastre?

Chiar si acolo unde televizoarele sunt echipate cu mai multe porturi, este rar sa gasiti produse cu cele mai recente specificatii. Foarte des descoperim ca capabilitatile HDR, de exemplu, sunt limitate la doar unul sau doua dintre porturile disponibile pentru televizoare. Exista atat de multe dispozitive pe care le-am putea conecta la televizoarele noastre - console de jocuri, playere Blu-ray si DVD, bare de sunet, stream-ere media si set-top box-uri, poate chiar un portal sau un dispozitiv web - incat ramane un mister de ce trebuie sa alegem intre ele.

Exista o modalitate usoara de a ocoli problema cand conectati doua dispozitive, desigur, si nu trebuie sa cheltuiti foarte mult pentru a obtine rezultate. Un comutator HDMI este un dispozitiv relativ ieftin si compact care va va rezolva toate cosmarurile HDMI. Este un dispozitiv simplu care se conecteaza la o singura iesire HDMI de pe televizor, apoi imparte acel singur canal in mai multe canale, permitandu-va sa conectati doua, trei sau chiar patru dispozitive HDMI la un singur port.

Pur si simplu, conectati portul de iesire al comutatorului HDMI la televizor printr-un cablu HDMI si apoi conectati pana la alte trei dispozitive HDMI la comutator. Asta inseamna ca, in esenta, va va oferi doua porturi suplimentare, deoarece inca utilizati unul dintre porturile televizorului pentru a le conecta pe toate. Un splitter HDMI este un dispozitiv care „imparte” un semnal HDMI in mai multe iesiri HDMI. O intrare HDMI intra intr-o cutie de distribuire, iar apoi mai multe cabluri HDMI ruleaza din acea cutie. Un splitter poate functiona cu orice dispozitiv care accepta o intrare si o iesire HDMI. Important este ca un splitter va functiona cu un singur dispozitiv de „iesire” care va trimite informatii catre splitter.

Unitatea va trimite apoi continutul catre mai multe alte dispozitive HDMI. Unele splittere pot suporta doua dispozitive. Alte splittere pot suporta mai mult. Exista multe motive pentru care ati putea folosi un splitter. Puteti utiliza unul pentru televizoare – conectarea mai multor televizoare la acelasi dispozitiv de iesire. De asemenea, puteti utiliza un splitter pentru alte tipuri de afisaje HDMI, cum ar fi monitoare sau proiectoare.

Sa presupunem ca faceti o prezentare si trebuia sa va afisati informatiile pe doua ecrane sau pe mai multe proiectoare. Ati putea folosi un splitter. De asemenea, daca incercati sa afisati un singur videoclip pe diverse televizoare din casa voastra, ar putea fi folosit un splitter HDMI. Puteti trimite iesirea unui player Blu-ray sau a unei console de jocuri pe mai mult de un ecran TV. Sau, poate, la un televizor si un proiector in acelasi timp.

Un splitter directioneaza semnalul HDMI catre mai multe dispozitive simultan. Veti folosi acest lucru daca doriti sa proiectati un singur dispozitiv la doua televizoare, ca exemplu. Dar un comutator HDMI schimba intre mai multe dispozitive HDMI. Veti folosi un comutator daca doriti sa selectati ce dispozitiv doriti sa trimiteti catre televizor. Unul dintre beneficiile semnificative ale HDMI este factul ca este un dispozitiv universal si ca include atat semnale audio, cat si semnale video - dar mai sunt cateva lucruri de luat in considerare.

Numarul de iesiri. Trebuie sa impartiti semnalul in doua dispozitive? Sau trei? Poate chiar patru? Numarul de porturi HDMI de iesire ar trebui sa fie numarul maxim de dispozitive la care veti avea nevoie pentru a va imparti semnalul, dar retineti ca splitter-ul va deveni mai scump in functie de numarul de dispozitive conectate. Alimentat sau pasiv. Splitterele pasive nu necesita o alimentare separata. Un splitter alimentat va trebui sa fie conectat separat. Desi poate fi atragator sa achizitionati un splitter pasiv, de obicei nu functioneaza foarte bine. Este nevoie de energie pentru a imparti fluxurile separate de HDMI. Un splitter pasiv este probabil sa introduca latenta.

Suport 4K/1080p. Multi oameni nu realizeaza ca cablul conteaza. Chiar daca toate dispozitivele voastre HDMI sunt capabile de 4K, nu veti primi un semnal 4K decat daca cablurile sunt capabile si de 4K. Daca nu doriti ca splitterul vostru sa fie un blocaj, trebuie sa va asigurati ca accepta rezolutia corecta. Formate audio. Ca si in cazul video, un splitter va accepta anumite formate audio. De exemplu, daca doriti sa transmiteti sunetul Dolby Digital sau Dolby Atmos catre dispozitivul vostru de afisare, atunci splitter-ul va trebui sa le suporte. Daca este important, verificati intotdeauna suportul audio inainte de a cumpara orice dispozitiv.

Suport pentru versiunea HDMI: Exista diferite versiuni ale specificatiei HDMI si acestea accepta diferite caracteristici. De exemplu, HDMI 1.4 ofera suport pentru Audio Return Channel (ARC). Si HDMI 2.0 ofera rezolutii video 4K Ultra HD. Modelul la care va uitati ar trebui sa va spuna ce versiune de HDMI accepta. Asigurati-va ca il obtineti pe cel potrivit pentru nevoile voastre. Aflati mai multe despre diferitele versiuni de HDMI.

Site-ul tozmobile.ro ofera o multime de produse din ategoria HDMI la preturi foarte avantajoase, produse precum Adaptor convertor Baseus din HD4K sau Adaptor display wireless Baseus, care devin extrem de utile in orice casa moderna! A trai in anul 2022 fara HDMI este destul de neconceput, mai ales ca multe seriale online pot beneficia in urma acestei tehnologii de redare!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro