Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cum pot invata copiii sa programeze prin jocuri?

Cum pot invata copiii sa programeze prin jocuri?

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
398

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O modalitate foarte buna de a invata este prin joaca, mai ales pentru copii. De aceea, daca vrei ca si copilul tau sa invete programare, el poate face acest lucru prin joc. Programarea incurajeaza gandirea logica, creativitatea si chiar competente matematice, motiv pentru care este o activitate recomandata de la o varsta frageda. Afla din acest articol cum pot invata copiii si adolescentii sa programeze jocuri.

Ce activitati pot fi incluse in curriculum?


Programarea este similara cu invatarea unei limbi straine, in sensul ca este mai usor de inteles la o varsta frageda. Daca te intrebi cum poti introduce programarea in viata de zi cu zi a copilului tau, il poti inscrie la un curs online de Robotica Virtuala sau la o alta activitate similara, precum Scratch sau Minecraft, care nu este dificila, dar care ii ofera sentimentul de succes la final.

Minecraft


Minecraft este un joc foarte cunoscut ale carui functii se adapteaza bine celor care vor sa invete programare, pentru ca ofera si o platforma educationala, in care se poate invata si programa Java. Indiferent daca este vorba de o constructie simpla, ca o casa, ori o lume complexa cu palate, fiecare poate gasi ceva usor de realizat, pe baza cunostintelor pe care le are, dar si ceva de programat: obiecte, interactiuni. Copilul poate incepe prin a construi obiecte simple, ca apoi sa progreseze pana in punctul in care creeaza jocuri in jocul in sine. Minecraft este disponibil pe toate sistemele de operare si poate fi achizionat la diferite preturi, in functie de complexitate.

Scratch si Scratch Jr.


Acest joc online gratuit a fost creat de catre MIT si pune la dispozitia utilizatorului jocuri, povesti interactive, precum si oportunitatea de a te alatura unei comunitati online de coding. Scratch este si un limbaj de programare care se bazeaza, in mare, pe elemente vizuale si grafice, facandu-l o varianta potrivita pentru incepatori. Lucrul cu Scratch este usor. Ca in cazul Minecraft, copilul poate sa-si creeze propriul joc, in loc sa le joace pe cele realizate de altcineva. Acest aspect are un puternic impact motivational. Exista si Scratch Jr., o versiune mai simpla, potrivita pentru copiii intre 5 si 7 ani. Ambele se pot descarca din Google Play sau App Store.

CodeMonkey


CodeMonkey reprezinta o platforma de programare unde copilul poate sa invete folosind diferite limbaje de programare si nu necesita experienta anterioara in acest domeniu. De aceea, este o optiune recomandata incepatorilor. Aceasta platforma ofera cursuri de programare si poate fi chiar adaptata pentru sala de clasa, cu un curriculum complet, fiind o alternativa interesanta de predare pentru invatatori. Desigur, poate fi utilizata pe cont propriu si de catre parinti sau elevi. Poti cere o oferta de pret in functie de cat de multi copii ai in clasa, dar poti sa incerci si un free trial de 14 zile.

Tynker


Tynker este o alta optiune buna pentru a invata programare, mai ales deoarece dispune de niveluri diferite de dificultate, in functie de varsta copilului. Se bazeaza pe invatarea vizuala foarte mult. Optiunea aceasta poate fi folosita pe baza de abonament, dar primele 10 nivele si primele 20 de activitati sunt gratuite, pentru a vedea daca acest stil de invatare ofera rezultatele dorite. La final, copilul poate face pasul catre un nivel mai complex de programare, precum Python sau JavaScript.

Kodable


O alta optiune interesanta este Kodable, care il ajuta pe copil sa invete programare JavaScript si Swift, dar si gandire critica, in timp ce creativitatea este incurajata. Jocurile sunt disponibile pentru copii cu varste intre 4 si 10 ani. Grupele de varsta mai mici invata prin stilul drag-and-drop, in timp ce grupele mai mari invata limbajul de programare in sine, pentru a-si putea crea propriile jocuri. Poti incepe un free trial de 7 zile si apoi sa incepi un abonament lunar in valoare de 7 dolari sau un abonament pe viata, in valoare de 120 de dolari.

Oricare dintre aceste optiuni iti vor ajuta copilul sa invete programare, trebuie doar sa i le prezinti intr-un mod in care va descoperi frumusetea din spatele lor.

Sursa foto: shutterstock_772341850.jpg

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro