Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Curiozități despre whisky pe care nu ți le-ai imaginat

Curiozități despre whisky pe care nu ți le-ai imaginat

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1053

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Whisky-ul – protagonistul multor povești legendare

Whisky-ul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, fără nicio îndoială. Și nu numai pentru aroma sa lemnoasă, profundă, ci și pentru tot ceea ce reprezintă pentru iubitorii acestei băuturi.

Există suficiente mituri în jurul whisky-ului pentru a-l face mai mult decât o legendă

Caracteristicile lui fac din acest distilat o băutură specială, însoțit fiind de o mulțime de curiozități pe care nu toți le cunosc. De unde a venit? Care este semnificația denumirii sale? Care este cea mai veche distilerie? Dacă ești fan al whisky-ului, cu siguranță ești intrigat de cele mai puțin cunoscute informații legate de această băutură spirtoasă.

Și cei mai celebri scriitori și-au manifestat fascinația pentru whisky

Scriitorul Mark Twain a fost fascinat de whisky. Afirmația sa conform căreia „Prea mult din ceva este rău, dar prea mult whisky bun abia este suficient” este renumită. Și în prezent whisky-ul se bucură de simpatia multor consumatori. Așadar, dacă ești expert în whisky sau doar ai savurat prima înghițitură, trebuie să cunoști și informații pe care mulți și-ar dori să le știe.

Iată informațiile neștiute despre whisky, capabile să-i uimească chiar și pe cei mai experimentați consumatori:

  • Știai că foarte mulți autori au fost pasionați de whisky? Printre aceștia se numără Mark Twain, Ian Fleming, Robert Burns, Charles Dickens. Aceștia considerau că whisky-ul este cheia unei vieți mai bune.
  • Termenul „Aqua vitae” din limba latină este sursa etimologică a ceea ce cunoaștem noi astăzi ca „whisky”.
  • Astăzi, dacă vrem un whisky, avem multe opțiuni: să mergem la un bar, să ne oprim la orice supermarket sau în magazine mici, sau chiar fără să plecăm de acasă, datorită puterii internetului. Dar acest lucru nu a fost dintotdeauna permis. În anul 1500 , Casa Regală Britanică arestricționat vânzarea de whisky, în încercarea de a limita consumul, lucru care, în timp, a eșuat.
  • În timpul procesului de maturare a whisky-urilor, există aproximativ 2% din lichid care se evaporă. Aceasta este cunoscută sub numele de „partea îngerilor”, căci se spune că urcă la cer.
  • Cea mai mare sticlă de whisky din lume măsoară 1,65 metri și are o capacitate de 228 litri. Este un brand scoțian numit The Famous Grouse. Sticla, fabricată în Republica Cehă, este acum expusă permanent la distileria GlenturretdinPerthshire, Scoția.
  • Într-o iarnă, în aeroportul Alicante din Spania, un avion nu a putut decola din cauza gheții formate pe aripile lui.Fiind un aeroport modest, nu existau mașinării pentru îndepărtarea gheții. Pilotul, ajuns la disperare, a comandat să i se aducă tot whisky-ul disponibil în avion. A turnat câte 3 sticle pentru fiecare aripă a avionului, iar gheața s-a topit imediat datorită procentului mare de alcool. Odată rezolvată problema, pilotul a informat pasagerii că s-au epuizat toate stocurile de whisky, dar ar trebui să fie mulțumiți că vor ajunge la destinație în timp util.
  • Whisky-ul are două ortografii. În Scoția și Canada, denumirea este de „whisky”, în timp ce Irlanda și America numesc produsul „whiskey”.
  • Este des întâlnit procedeul adăugării caramelului în whisky, astfel încât culoarea acestuia să devină mai intensă. Însă această procedură este strict interzisă în America.
  • Scoția găzduiește peste 20 de milioane de butoaie de whisky. Acest lucru înseamnă că sunt aproape patru pentru fiecare persoană care locuiește acolo.
  • Aproximativ 42 de sticle de whisky sunt exportate din Scoția în fiecare secundă.
  • Kentucky, un stat din sudul Statelor Unite, găzduiește mai multe butoaie de Bourbon decât oamenii.
  • Cântărețul american Frank Sinatra a fost îngropat cu o sticlă de whisky marca Jack Daniel's.
  • Cea mai veche înregistrare cunoscută a producției de whisky datează din 1494, dar cuvântul whisky nu a fost văzut decât în 1715.
  • Whisky-ul poate rezista în mod excepțional la temperaturi scăzute. Exploratorii au transportat whisky-ul într-o călătorie a lor către Polul Sud, iar whisky-ul a rămas în stare lichidă chiar și la -30 grade Celsius.
  • Producția de whisky reprezintă a doua cea mai mare industrie de „obținere a banilor” din Scoția.
  • În sticle, whisky-ul poate supraviețui 100 de ani și nu își va schimba aroma.
  • Înainte de procesul de maturare în butoi, whisky-ul este complet incolor. Capătă culoare datorită butoaielor.
  • Charles Joughin, brutarul aflat la bordul Titanicului , a susținut că nu a cedat frigului datorită cantității de whisky pe care o băuse înainte de a se scufunda vasul.
  • Măsura medie de whisky conține doar 64 de calorii, mai puține decât o banană.

Ai aflat multe lucruri, nu-i așa? Drept consecință a faptului că ai căpătat informații valoroase despre whisky, nu-ți mai rămâne decât să savurezi un pahar de...whisky, bineînțeles!

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/