Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Durata de viata a unui brad de Craciun

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1148

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sarbatoarea Craciunului a fost intotdeauna o sarbatoare a bucuriei pentru crestini, dar, mai ales pentru copii, care asteapta cu nerabdare momentul impodobirii pomului de Craciun sau zilele in care merg la colindat, primind in schimb daruri. Totodata, se obisnuieste, la crestini, ca in ajunul Nasterii Domnului, cat si in ziua de Craciun, sa se mearga la biserica, dupa care sa se ia masa in familie, in mijlocul celor dragi. O traditie importanta asociata sarbatorii Craciunului o reprezinta impodobirea bradului de Craciun.

Pomul de Craciun este de obicei un conifer decorat, natural sau artificial. Traditional este asociat cu celebrarea Craciunului. Este adus in case si decorat cu lumini de Craciun (initial erau lumanari, dar o data cu evolutia tehnologiei, se obisnuieste folosirea becurilor led sau a diferitelor cabluri luminoase), ornamente, ghirlande, bomboane si dulciuri in perioada de dinainte de Craciun.

Traditia spune ca pomul de Craciun se impodobeste in Ajun de Craciun, pe 24 decembrie. Un inger sau o stea poate fi pusa in varful pomului, reprezentand ingerii sau steaua de la Betleem.

Unui pom de Craciun ii trebuiesc aproape 12 ani pentru a creste pana la la doi metri dupa care este taiat, transformat in brad de Craciun, apoi ajunge la gunoi. Cand implineste 2 ani, un brad e firav si inalt cat o palma. Un brad traieste la noi in jur de 120 de ani. Doar brazii de peste 30 de ani pot produce conuri. Din cateva zeci de mii de conuri, doar o mica parte nu sunt mancate de pasari, veverite, rozatoare. Din cele care scapa de animale, un numar infim ajung in pamant, sub zapada. Din putinele semintele care ajung in pamant, doar una germineaza.

Dupa un an de germinare, din pamant iese un firicel abia observabil de bradut. El va supravietui daca nu e mancat de animale, daca nu e rupt de vant, daca nu e distrus de vietuitoarele padurii. Doar unul din 20 de brazi razbate. Dupa 12 ani de lupta acerba pentru supravietuire, bradul e taiat intr-un minut. Il tinem doua saptamani in sufragerie, dupa care il aruncam la ghena. Poate ar fi un gest de decenta, in spiritul Sarbatorilor de Craciun, sa ne gandim la tot ceea ce ne inconjoara: oameni, animale, natura. Nu salvezi planeta, dar poti salva un copac. Un mic gest discret, intr-un ocean de intentii grandioase si irealizabile.

Brazii de craciun naturali care se vand in piata sunt foarte frumosi si populari, mai ales ca au si acel miros proaspat de rasina de brad. Totusi acestia nu rezista mult, bucuria se stinge putin cate putin atunci cand copacul isi pierde din farmec pentru ca se vestejeste si isi pierde culoarea.

Multi oameni se gandesc ca inlocuirea brazilor naturali cu brazi artificiali de craciun este o idee buna, deoarece anual se taie milioane de brazi de Craciun, iar numarul de defrisari a crescut. Statisticile arata ca anual se taie cam 60 milioane de brazi de Craciun in Europa.

Desigur, exista si alte motive pentru a alege un brad artificial. De exemplu, unul foarte important este cel financiar. Un brad artificial de Craciun nu costa mult, mai ales ca are o durabilitate de pana la 10 ani sau chiar mai mult, deci va fi folosit si in urmatorii ani, de Sarbatori. Un brad din materiale de PE este o afacere foarte buna. Daca se alege unul din PE, cu ace 3D, acesta este si mai rezistent, are o durabilitate pana la 20 de ani, deci merita investitia. Daca se face un calcul tinand cont de aceste aspecte, el costa mai putin decat un brad natural.

De asemenea, Tot mai multe persoane se plang ca sunt alergice la brazii naturali de Craciun. Se pare ca vinovati de reactiile alergice sunt muschii care cresc pe tulpina bradului natural. Acestia sunt de diverse tipuri si unii sunt greu de tolerat de catre persoanele predisuse la alergii. Pe bradul artificial nu avem muschi, e clar. Si nici miros, ca si mirosul se pare ca a este factor alergen.

Bradul este prima atractie din fiecare casa in seara de Craciun. Avand in vedere ca majoritatea timpului in sarbatorile de Craciun il petrecem cu cei dragi langa brad trebuie sa fim atenti ce alegem. Aici apare si intrebare ”Ce brad cumpar anul acesta?” Ei bine, este extrem de bine sa alegem unul artificial. Din punct de vedere economic este foarte convenabil. Deoarece il cumparam intr-un singur an. Daca il intretinem bine poate dura chiar pana la 10 ani. In al doilea rand este necesar sa ne gandim si la mediul inconjurator. Alegand bradul artificial protejam natura.

Cum alegem un brad de craciun artificial de care sa fim mulțumiți?

Spre deosebire de un brad clasic natural cel artificial este mult mai usor de ales. Este important sa ne uitam dupa mai multi factori ai acestuia. In primul rand, alegerea inaltimii si a diametrului bradului. Este indicata masurarea inaltimii camerei pentru a ne asigura ca lasam un spatiu de 20-30 de cm intre varf si tavan. Trebuie sa fim atenti si la alegerea materialului bradului artificial.

In orice caz, majoritatea sunt din PVC ceea ce este cea mai buna alegere pentru material. Nu doar pentru ca dureaza mult mai mult dar si pentru ca sunt mai stabili. Va asigura ca ramane verde, sau orice alta culoare aleasa de dumneavoastra, deoarece este confectionat din PVC.

Sursa foto: pixabay.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro