Bucuresti

Noblesse Education Client Platina

Detalii organizator cursuri

Adresa
Bucuresti
Telefon
0721331744, 0723046994
Web
https://www.bijuterii-noblesse.ro/gemologie/
Social links
Categorie
Organizatori cursuri
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2980

Voteaza & Distribuie

Prezentare organizator cursuri

Noblesse Education Timisoara - cursuri de gemologie


Gemologia este o stiinta exacta, foarte riguroasa si de asemenea o arta.

In opinia managerului Casei de Bijuterii Noblesse, Dan Giurgiu, gemologul este specialistul care se ocupa cu studiul pretioase, iar gemologia este stiinta care se ocupa cu clasificarea si evaluarea pietrelor pretioase. Un gemolog profesionist trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a profesa in aceasta meserie.

Sa aiba credibilitate si experienta, o educatie solida in domeniul pietrelor pretioase atat teoretic cat si practic, sa studieze, sa cerceteze si sa se perfectioneze in acest domeniu toata viata. Sa aiba laborator propriu si performant, acces la bibliografia de specialitate. Sa fie impartial si mai ales, si nu in ultimul rand sa iubeasca cu adevarat aceasta meserie. Foarte important; gemologul nu cumpara si nu vinde pietre pretioase, doar le analizeaza, le clasifica si le certifica. Din pacate adesea se face confuzie intre gemolog si bijutier.

Gemologul se ocupa strict de pietrele pretioase iar bijutierul se ocupa cu metalele pretioase. Bijutierul nu poate sa clasifice si sa certifice pietrele pretioase. O alta confuzie este cu cei care urmeaza cursuri sau programe scurte (una doua saptamani) de informare in gemologie.

Ca sa ajungi gemolog certificat trebuie sa ai o practica indelungata si sa fii recunoscut de o asociatie gemologica internationala, intrucat simpla absolvire a unui curs sau program intensiv nu inseamna ca ai devenit gemolog recunoscut international. De asemenea faptul ca ai abilitatea de a recunoaste (relativ) o piatra pretioasa nu inseamna ca esti gemolog.