Bucuresti

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei


Detalii stire

Categorie
Stiri religie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1256

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Descarcă aplicația de pe Google Play

Descrierea de pe Google Play:
Aplicația își dorește să întărească legătura dintre credincioși și biserică prin facilitarea accesului la informații privind cultul ortodox. Ne-am străduit să prezentăm informații cât mai complete și mai corecte, dar trebuie să aveți în vedere că aplicația este făcută de credincioși fără cunoștințe teologice, pe baza materialelor la care au avut acces. Aplicația este gândită să fie dinamică, astfel vom putea corecta informațiile pe baza feedback-ului pe care îl vom primi de la dvs. (aveți posibilitatea să ne contactați direct din aplicație).

Scurta prezentare a secțiunilor:

1. Calendarul cu informații privind praznicele din ziua respectivă: sfinții zilei cu icoanele lor, Viețile Sfinților (varianta pe larg), Sinaxarul, Proloagele, Proloagele de la Ohrida, Predici, Evanghelia și Apostolul zilei, Tropare, Condace, Acatiste, Canoane etc. Calendarul oferă informații pentru perioada 2016-2030 și permite căutări după cuvinte cheie. Calendarul se modifică în funcție de episcopia / mitropolia selectată (sunt sărbători care sunt cu roșu doar într-o anumita zonă) sau se poate trece pe stil vechi pentru a putea urmări sărbătorile din locurile în care se păstrează această rânduială (Sfântul Munte, Ierusalim etc.). De asemenea, vă oferim un index al sfinților atât alfabetic cât și în funcție de perioada în care au trăit.

2. Biserici / mănăstiri grupate pe orașe, județe, regiuni, episcopii, mitropolii etc. sau în funcție de apropierea de locația dumneavoastră. Lăcașele de cult au informații precum: prezentare, istoric, date de contact, filmulețe de prezentare, locația gps (se poate vizualiza traseul de la locația dumneavoastră), hramul, moaște de sfinți (dacă sunt), preoți slujitori. Momentan sunt introduse majoritatea mănăstirilor și schiturilor din Romania și bisericile din județul Timiș urmând să introducem cu ajutorul lui Dumnezeu toate lăcașele de cult ortodoxe din țară și străinătate. De asemenea, sperăm ca în viitor să fie disponibil și programul liturgic de la cât mai multe biserici / mănăstiri (dar aceasta doar în măsura în care vor fi preoți / credincioși care vor dori să introducă informațiile privind slujbele de la biserica lor - aplicația are o secțiune specială de administrare la fiecare lăcaș de cult care permite atât introducerea unor șabloane prin care programul să fie generat în mod automat pe baza calendarului, cât și modificarea / validarea programului generat).

3. Sfânta Scriptură în 3 forme: ediția din 1994 tipărită sub îndrumarea Preafericitului Teoctist, ediția redactată de Bartolomeu Valeriu Anania (sunt incluse notele de subsol și referințele), ediția din 1914 Sfântul Sinod (doar Noul Testament). Se pot face căutări în toată Scriptura cât și pe anumite secțiuni. Căutările pot include și forme derivate ale termenilor căutați, de exemplu o căutare după „inimă” va afișa și rezultate care conțin: inima, inimii, inimile. Se pot face comparații între cele 3 versiuni și se pot vedea trimiterile din cărțile din biblioteca aplicației către un anumit verset (se poate vedea astfel o tâlcuire a lui de către Sfinții Părinți).

4. Biblioteca conține:
- Acatiste, Paraclise, Canoane, Tropare, Rugăciuni (atât cele uzuale: de dimineață / seară, înainte / după spovedanie, înainte / după Împărtășanie cât și rugăciuni speciale către Sfânta Treime, Maica Domnului, Sfinți);
- Viețile Sfinților (varianta pe larg), Sinaxarul, Proloagele, Proloagele de la Ohrida;
- Predici (Parintele Cleopa), Omilii / Tâlcuiri / Explicații (Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Nicolae Velimirovici, Pr. Florin Botezan);
- Filocalia (deocamdată doar volumele 1, 8-12), Sbornicul;

Cu speranța ca aplicația vă va fi de folos și ne veți ierta pentru scăpări, vă mulțumim pentru susținere.
Echipa lumea-ortodoxiei.ro

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/