Bucuresti

Stagiunea Culturala a tenorului George Dragomir

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
1825

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

George Dragomir este tanarul care promite pe langa un bun interpret si un bun manager. Cazul sau devine foarte celebru intrucat a pornit pe linia unui manager cultural de cativa ani incoace, organizand astfel in Bucuresti evenimente culturale care alcatuiesc stagiunea sa culturala.

George Dragomir este absolvent al Liceului de Muzica "Dinu Lipatti" din Bucuresti. In prezent este student la Universitatea ""Transilvania" din Brasov, student al cadrei de canto numarul unu din Romania,catedra ce este condusa de soprana Mariana Nicolesco.

Dintr-un interviu luat tenorului George Dragomir aflam mai mult despre ce inseamna o stagiune in conceptia sa:
O stagiune culturala reprezinta acte de cultura unde tanarul George Dragomir va invita sa participati in acest an 2008/2009 care reprezinta un alt an cultural, cel de-al 3 lea consecutiv pe care tanarul il organizeaza in Bucuresti. Pe partea de organizare, tanarul solist de opera va fi ajutat de Mihaela Dragomir, care a decis sa colaboreze la buna organizare a acestor evenimente culturale pe care George le propune publicului doritor de frumos, muzica, arta in general.
George Dragomir este prim solist si director artistic al Institutiei Tinerilor Muzicieni, student anul II la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii „Transilvania„ din Brasov.
Deschiderea stagiunii sale a avut loc in data de 25 octombrie la Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu si a debutat cu organizarea unui Concert Clasic Extraordinar, la care au luat parte nume sonore din lumea muzicii precum Irina Iordachescu etc
George Dragomir activeaza ca manager cultural independent de 3 ani si in fiecare an propune o serie de: Recitaluri, Concerte Clasice, Proiecte de Opera etc. (acestea constituie stagiunea sa culturala independenta).Tot din sursa sigura aflam ceea ce isi propane tanarul solist de opera in stagiunea actuala: 2008-2009Stagiunea 2008/2009:- este o stagiune non-profit.- este o usa deschisa tinerilor artisti dar si persoanelor deja consacrate de a se afirma- reprezinta o activitate culturala serioasa ce are ca scop afirmarea tinerilor si acumularea unei experiente in domeniu, necesare viitorului.

Ce isi propune tanarul organizator in aceasta stagiune?- spectacole mai calitative ( nu cantitative )- recitaluri clasice- spectacole de opera ( proiect )- concerte clasice- proiecte ale unor piese de teatru ( montarea unor piese de teatru )

Piesele de teatru se vor monta alaturi de echipa de teatru de amatori:ACTORUL GRABIT „Suntem asadar din ce in ce mai aproape de activitatile sale realizate cu mult sacrificiu, intrucat stagiunea sa nu se bucura de sprijinul vreunui sponsor, insa dupa cum afirma tanarul, le putem multumi domnului Director Ionel Ionita – Muzeul Municipiului Bucuresti si doamnei Cristina Moldoveanu – Centrul Cultural al M.I.R.A.Stagiunea sa culturala este foarte puternica, intrucat invitatii tenorului sunt personae marcante ale muzicii clasice din prezent.Putem aminti astfel colaboratorii sai din cadrul stagiunii anterioare:

- soprana Elena Georgian- soprana Egle Chisiu- soprana Ileana Lenghel- soprana Anelyia Vidinova- soprana Luiza Dan- soprana Ana Szekely- soprana Silvia Minea- soprana Adriana Gheorghisor- soprana Miruna Nache- soprana Eliza Preda- soprana Andreea Runceanu- soprana Elmas Mehmet

- baritonul Marius Nine- baritonul Eugen Dragos Voicu- baritonul Vasile Chisiu- baritonul Andrei Cheteles ( Cluj )- baritonul Mihai Dumitrescu- baritonul Ionut Godja- baritonul Mihai Sanduleasa

- basul Alexandru Onea- basul Filip Panait

- mezzo-soprana Antonela Barnat- mezzo-soprana Irina Onea

- violonista Ioana Olteanu- violonista Sanziana Dobrovicescu

- pianista Livia Tudor- pianistul Mihail Simeonov- pianista Adina Cocargeanu- pianista Otilia Costea- pianista Ana Violeta Popescu- pianista Irina Voicu- pianista Carmen Ridiche-pianista Olga Podosbinschi- pianistul Razvan Luculescu- pianista Ana Pocitari

- chitaristul Catalin Vlad- chitaristul Mircea Gogoncea

Asadar ne intalnim cu o serie de tineri muzucieni si nu numai.Stagiunea 2008-2009 a inceput cu un Regal, printer invitatii tenorului numarandu-se si soprana Irina Iordachescu.Regalul stagiunii a debutat in seara de 25 octombrie la Palatul Sutu din Bucuresti, alaturi de George Dragomir si soprana Irina Iordachescu, numarandu-se si Daniel Andreescu (pianist), Elena Georgian ( soprana), Mircea Gogoncea (chitarist), Irina Onea (mezzo-soprana), Catalina Paval (soprana), Clara Robu (mezzo-soprana).Tinerii muzicieni au fost acompaniati la pian de: Liliana Catuneanu,Mischa Simeonov.Repertoriul ales a fost unul foarte cunoscut, mergandu-se de la muzica clasica pana la muzica contemporana.Dupa minunata deschidere a stagiunii pana in prezent au urmat alte 6 evenimente culturale importante. Trebuie mentionat faptul ca stagiunea se bucura si de prezenta unor muzicieni, trecuti deja prin Conservator si care sunt deja cunoscuti atat la noi in tara cat si peste hotare.
Citit al unui interviu realizat de Adina Stefan – redactor ziarul Adevarul de Seara:La inaugurarea actuale stagiuni ai cantat alaturi de soprana Irina Iordachescu. Cum ai convins-o sa vina,fiind stiut faptul ca tu nu platesti invitatii?G.D. Irina Iordachescu este una dintre artistele care, in general, ii sprijina pe cei aflati la inceput de drum. Ea cunostea activitatea mea artistica si manageriala.Cine se ocupa de cultivarea vocii tale de tenor?G.D. Maestrul Corneliu Fanateanu, un mare artist si un om de mare frumusete sufleteasca.Cum te descurci cu sponsorii?G.D. Prin tenacitate si noroc.George Dragomir este un tanar cu un potential vocal urias, este o voce mai rara, in sensul, ca desi timbrul sau este mai sumbru, mai inchis, mai baritonal ( fiind si un bariton de exceptie ), ambitusul sau este de tenor dramatic, fara lejeritati.Dupa ce l-a intalnit pe maestrul Fanateanu, calitatea vocii sale a crescut uluitor. Sunetul: „ orice tulburare vibratorie intr-un mediu material capabil sa produca o senzatie auditiva pentru o ureche normala „ – vocea lui George Dragomir devine astfel o voce puternica, matura, care poate cu o tehnica buna, pe care deja o poseda.Sunt sigur ca George Dragomir va intra in clubul marilor voci de opera!