Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Urmează să devii mămică pentru prima dată? 5 reguli de știut

Urmează să devii mămică pentru prima dată? 5 reguli de știut

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
371

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Urmează să devii mămică în curând? Felicitări! Acest articol te va ghida prin cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoști în această perioadă specială. Vei descoperi mai multe despre importanța consultului prenatal, precum și cum să păstrezi o alimentație sănătoasă și să monitorizezi constant starea ta de sănătate, împreună cu a bebelușului tău.

Află toate detaliile care te vor ajuta să te pregătești în cel mai bun mod posibil pentru această nouă etapă a vieții tale!

1. Ține cont de importanța consultului preconcepțional


Evaluarea stării de sănătate și identificarea potențialelor probleme este esențială pentru o viitoare mămică. Un consult preconcepțional poate evalua starea generală de sănătate a viitoarei mame și va identifica posibile probleme care ar putea afecta sarcina, cum ar fi de pildă riscurile genetice. Acest consult permite medicului să recomande tratamente pentru a asigura o sarcină sănătoasă, fără complicații.

În plus, contează să ai în vedere optimizarea stilului de viață și a dietei. De exemplu, fumatul în timpul sarcinii poate duce la nașterea prematură și la creșterea riscului de deces la nou-născut, iar consumul de alcool și droguri poate afecta negativ dezvoltarea fătului. Prin urmare, trebuie să renunți la aceste obiceiuri înainte de concepere și să adopți o dietă echilibrată, care să te ajute să păstrezi o greutate constantă.

2. Pregătește-te pentru momentul nașterii și îngrijirii nou-născutului


Pregătirea pentru etapa importantă de maternitate trebuie să înceapă atât cu aspecte ce țin de organizarea fizică și mentală. De exemplu, participarea la cursuri pregătitoare pentru naștere te poate ajuta să înveți tehnici care pot reduce durerea în timp ce naști, sau despre cum să te pregătești emoțional și mental pentru momentul nașterii.

Organizează din timp mediul în care îl vei crește pe micuțul tău, adică asigură un mediu steril acasă, dotat cu tot ce ai nevoie: camera cu un pătuț confortabil și saltea antialergică, lenjerie de pat din materiale naturale, produse de îngrijire non-alergice, salteaua pentru schimbat diferite tipuri de scutece etc.

3. Menține o alimentație sănătoasă și echilibrată în timpul sarcinii


Sarcina este o perioadă solicitantă atât pentru făt, cât și pentru viitoarea mămică, iar asigurarea unei alimentații sănătoase este esențială. Este important să adopți o dietă variată, care să includă toate grupele de alimente (proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale) pentru a asigura o dezvoltare optimă a fătului și pentru a-ți menține sănătatea pe toată perioada sarcinii și alăptării.

Consumă alimente bogate în vitamina C, vitamina B9 (acid folic), vitamina D, zinc și iod, precum fructe, legume, cereale integrale și ouă, și hidratează -te corect, prin consum regulat de apă, sucuri naturale și ceaiuri neîndulcite. Evită cafeina și băuturile alcoolice, care pot crește riscul de tulburări de dezvoltare și malformații ale fătului.

Discută cu medicul tău despre necesitățile nutriționale specifice de acum, și dacă este nevoie de un plan alimentar personalizat. De exemplu, suplimentarea cu acid folic înainte și în timpul sarcinii poate reduce riscul de malformații congenitale ale sistemului nervos, iar consumul suplimentelor de fier poate ajuta la prevenirea anemiei. Prin urmare, medicul îți va putea recomanda suplimentarea cu astfel de nutrienți, cu cel puțin trei luni înainte de concepere.

4. Monitorizează constant starea de sănătate prin controale medicale regulate


Ecografiile prenatale sunt esențiale pentru monitorizarea stării de sănătate a fătului. Ecografia de trimestru I ajută la determinarea vârstei sarcinii, verificarea bătăilor inimii fătului și identificarea oricăror posibile anomalii, iar cea de trimestru II verifică dezvoltarea corectă a organelor și poate detecta anomalii ale creierului, plămânilor, inimii etc. Ecografia de trimestru III urmărește creșterea fătului și verifică poziția și cantitatea de lichid amniotic.

Testele prenatale și amniocenteza sunt, de asemenea, importante, deoarece pot detecta anomalii cromozomiale cum ar fi sindromul Down, iar testul de toleranță la glucoză ajută la detectarea diabetului gestațional. Sunt recomandate cel puțin 8-10 vizite medicale la medicul obstetrician-ginecolog în timp ce ești însărcinată, pentru a indica dacă există posibile complicații.

Este important să verifici dacă ai toate vaccinurile la zi și să discuți despre măsurile de prevenție a infecțiilor care pot afecta negativ sarcina, cum ar fi toxoplasmoza sau rubeola, care poate duce la malformații congenitale grave dacă ești infectată cu acest virus. Imunizările te vor proteja, atât pe tine cât și pe bebelușul tău, de infecții și boli.

5. Cum să gestionezi stresul și anxietatea în perioada de sarcină


Studiile arată că stresul și anxietatea în timpul sarcinii pot afecta dezvoltarea fătului și pot crește riscul de naștere prematură sau complicații. Pentru a le gestiona, stabilește un mediu pozitiv, înconjoară-te de persoane care te susțin și evită sursele de stres și situațiile conflictuale. De asemenea, poți crea un mediu plăcut în casa ta, cu obiecte și elemente care să te facă să te simți confortabil și liniștită.

Este important să te informezi în legătură cu sarcina și nașterea, dar nu te supraîncărca, și nu căuta simptome și probleme pe care nu le ai. Alege surse de informare de încredere, precum medicul obstetrician, și discută cu acestea despre orice nelămurire sau îngrijorare pe care o ai. În acest fel, vei avea o mai bună înțelegere a ceea ce se întâmplă cu corpul tău și vei fi mai pregătită pentru naștere.

Fii pregătită să te adaptezi la schimbările care vor avea loc în viața ta odată cu venirea bebelușului și să fii încrezătoare în rolul tău de părinte, astfel încât să te bucuri de maternitate în mod sănătos și fericit!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro