Bucuresti

5 criterii în alegerea unui spațiu de birouri

5 criterii în alegerea unui spațiu de birouri

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
48

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orice manager știe că productivitatea angajaților și, implicit, bunul mers al companiei sunt în strânsă legătură cu mediul și condițiile în care aceștia își desfășoară activitatea. Ținând cont de aceasta, alegerea unui spațiu de birouri adecvat capătă o importanță deosebită, iar în cele ce urmează îți prezentăm câteva detalii pe care trebuie să le ai în vedere.

Iluminatul natural


În orice mediu de lucru, cea mai bună lumină este cea naturală, astfel că spațiile pe care le închiriezi trebuie să fie cât mai bine luminate. Asta înseamnă că este recomandat ca birourile să aibă ferestrele cât mai mari, iar acestea să nu fie obturate de copaci sau alte clădiri. Un alt factor care influențează luminozitatea unei clădiri este adâncimea acesteia. Cu cât este construită mai în adâncime, cu atât spațiile din zona posterioară vor fi mai întunecate pentru că lumina de afară nu poate răzbate până aici. De aceea, distanța dintre fațadă și spatele clădirii nu at trebui să fie mai mare de 8 metri.

Capacitatea totală

Birourile pe care le închiriezi trebuie să fie suficiente ca număr și ca spațiu pentru toți angajații. Așadar, trebuie să știi cu exactitate care este numărul de angajați, dar și structura companiei. În acest mod, poți stabili numărul de birouri necesare pentru fiecare departament, ținând cont și de spațiul minim de care are nevoie fiecare angajat. Un birou tip single office trebuie să ofere o suprafață de 8-20 de metri pătrați, în timp ce un angajat care lucrează într-un birou group office are nevoie de un spațiu de 6-10 metri pătrați. Mai există și varianta birourilor open space, unde fiecare angajat are nevoie de un spațiu de 4-8 metri pătrați.

Ventilația

Alături de iluminatul natural, calitatea aerului este fel de importantă în asigurarea condițiilor optime de muncă pentru angajați. Studiile au arătat că acest factor poate îmbunătăți cu 20% productivitatea, scăzând cu până la 73% numărul afecțiunilor respiratorii în rândul celor care își desfășoară activitatea în spațiile bene ventilate. O persoană are nevoie de un volum de aer de 30 de metri cubi pe oră, iar cantitatea ideală recomandată se specialiști este de 40 de metri cubi pe oră. Aerul trebuie să fie permanent împrospătat, de aceea trebuie să acorzi atenție și instalației de ventilație a clădirii. Aceasta trebuie să fie suficient de puternică pentru a face față întregii capacități a spațiului, și totodată, bine întreținută, cu filtrele curățate și schimbate la timp.

Siguranța


O clădire cu spații de birouri de închiriat trebuie să fie bine securizată, pentru a oferi un grad sporit de siguranță celor care lucrează în interior. În primul rând, accesul în clădire trebuie să se facă în mod controlat, iar asta înseamnă la că la intrare trebuie să existe un interfon, în legătură cu toate spațiile din clădire. Bineînțeles, accesul angajaților se va face pe baza unor carduri de acces, însă persoanele care nu lucrează în clădire nu pot avea liber acces la orice oră. Mai este nevoie și de un sistem de alarmă antiefracție dar și de un sistem de monitorizare video, cu camere amplasate la exterior și interior.

Accesibilitatea


Birourile trebuie să fie amplasate într-o zonă accesibilă, astfel încât angajații si ajungă ușor la birou, chiar dacă acesta se află la o oarecare distanță. Apropierea de o stație de metrou și de stațiile mijloacelor de transport în comun constituie o necesitate ,dacă dorești ca angajații să fie pe deplin mulțumiți de mutarea în noul sediu. Ideal ar fi ca zona să ofere cât mai multe alte facilități, pentru a crește și mai mult gradul de satisfacție al angajaților.

Ținând cont de aceste criterii, vei putea face alegerea cea mai bună pentru viitorul sediu al firmei tale.
Sursa foto: unsplash.com/photos/YI_9SivVt_s