Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

La ce vârstă poate învăța copilul să înoate?

La ce vârstă poate învăța copilul să înoate?

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
523

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

A fi părinte este, deopotrivă, responsabilitate și bucurie – cu atât mai mari atunci când vine momentul să alegem ceva nou pentru cei mici. Fie că este vorba despre locul de joacă, de studiu, ori de activitățile extrașcolare, întotdeauna e cazul să alegem cu atenție. Situația se poate schimba cu trecerea timpului, când copilul va putea să își exprime opinia și va comunica singur ce preferă și ce ar dori să schimbe.

Există, însă, destule momente în care părinții trebuie să aleagă „ceva interesant și util”, dar nu îndrăznesc. Unul dintre exemple? Cursurile de înot pentru copii. Pentru că știm cât de mult contează să te hotărăști asupra unui lucru după o informare corectă în prealabil, iată ce trebuie să știi.

Beneficiile înotului

Motivele pentru care este recomandat de luat în considerare să înscrii copilul la înot sunt multiple:

Bun pentru corp

  • Este sportul complet. Indiferent de gen sau vârstă, înotul reprezintă o activitatea fizică specială, pentru că permite funcționarea completă și concomitentă a tuturor mușchilor, astfel încât corpul să se poată mișca în voie în apă;
  • Îmbunătățește coordonarea. Datorită acestui sport, copiii vor avea abilități locomotorii mai bune, iar cei foarte mici tind chiar să înceapă să meargă mai devreme decât cei care nu înoată;
  • Susține controlul respirației. Scufundarea controlată a copilului în apă îi permite acestuia să înțeleagă fazele procesului de respirație, întărind astfel funcționarea inimii și a plămânilor;
  • Favorizează controlul greutății. Se știe că orice mișcare antrenează arderea de calorii; prin înot, va fi destul de ușor să deții un control constant al greutății.

De asemenea, această activitate întărește oasele, ajută copilul să dobândească educația unei posturi corecte și, prin urmare, previne formele de scolioză.

Excelent pentru minte

  • Îmbunătățirea stimei de sine. Partea cea mai dificilă pentru un copil este, fără îndoială, depășirea inițială a fricii de apă; capacitatea de a efectua exerciții independente va permite copilului să fie mai liniștit și conștient de abilitățile sale, ceea ce va aduce încrederea în sine.
  • Îmbunătățirea abilităților de învățare. Pe măsură ce copilul este supus programului unui instructor, i se vor dezvolta atât abilitățile de înțelegere, cât și cele de învățare.
  • Relaxare și socializare. Poate părea banal, dar cursurile de înot se desfășoară adesea de grup, ceea ce ajută copilul să își îmbunătățească abilitățile de socializare.

În cazul bebelușilor, apropierea de mamă este cheia liniștirii temerilor, astfel încât apa să se transforme în mediul prietenos din care îți va fi atât de greu să-i scoți.

De la ce vârstă se practică înotul?

Întrebarea nu are un răspuns unic. Depinde de dezvoltarea fizică și mentală a copilului, precum și de opinia pediatrului care supraveghează dezvoltarea armonioasă a celui mic. Vârsta recomandată, în general, pentru începerea unei astfel de activități este între 3 și 6 luni. Mișcările mici și frecvente pe care copilul trebui să le facă în apă, alături de alți stimuli externi, vor permite creierului să se dezvolte mai devreme și mai bine. În plus față de beneficiile evidențiate, există unele personale, demne de apreciat, precum îmbunătățirea relației cu părinții – datorită momentelor distractive petrecute împreună. De aceea, poate că e cazul să te interesezi ce prețuri înot pentru copii există în orașul tău.

Înotul la copii – ce trebuie evitat

În cazul în care copilul a dat semne de neîncredere în apă, s-a speriat de ceva, nu trebuie să fie forțat să continue! Există riscul ca el să crească apoi cu o teamă nejustificată de apă, care poate duce la fobie și chiar la risc de înec prin instalarea panicii. Prin urmare, porniți de la apă puțin adâncă, pentru a-l familiariza treptat cu noul mediu.

Îndrumarea unui copil către o astfel de activitate este, probabil, cel mai bun mod de a promova dezvoltarea sa mentală și fizică. Înotul poate începe ca hobby și, dacă este practicat serios, cu timpul se poate transforma în ceva mai serios. Este o activitate fizică deopotrivă distractivă, provocatoare și relaxantă, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți.

Atenție: Copiii trebuie să fie permanent supravegheați – mai ales atunci când sunt în apă – și întotdeauna încredințați personalului cu experiență!

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fvknx

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/