Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Microciparea - obligatorie, dar foarte utilă: ce avantaje aduce

Microciparea - obligatorie, dar foarte utilă: ce avantaje aduce

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
368

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă urmează să adopți un animal de companie, sau dacă ai deja un prieten blănos acasă, ar trebui să afli mai multe despre procedura de microcipare, care este obligatorie prin lege, mai ales dacă îți dorești să călătorești în străinătate cu câinele sau cu pisica ta. Iată în ce constă această procedură, care sunt avantajele ei și cum funcționează microcipul implantat sub pielea animalului tău de companie.

Cum funcționează un microcip


Microcipul pentru animalele de companie este un dispozitiv electronic, încapsulat într-o sticlă biocompatibilă. Astfel, acesta este rezistent la contactul cu apa, la vibrații sau la alte șocuri. În urma injectării în pielea animalului, microcipul nu își schimbă poziția, așa că riscurile ca acesta să se deplaseze sunt reduse. Ulterior, microcipul poate fi citit de medicii veterinari, care pot avea astfel acces la informații privind starea de sănătate a animalului, vârsta acestuia, și datele de contact ale proprietarului. După microcipare, stăpânul câinelui sau al pisicii va primi o serie de etichete cu numere, care vor fi lipite pe carnetul de sănătate al animalului.

Când se realizează microciparea animalelor de companie?


Veterinarul îți poate oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a stabili momentul potrivit în care se pune un microcip la câini sau la pisici. Conform legii microcipării câinilor, există câteva reguli care ar trebui respectate în următoarele cazuri. Spre exemplu, în cazul puilor de câine, aceștia ar trebui să fie microcipați în maximum 90 de zile de la naștere, înainte de a fi dați spre adopție sau spre vânzare, sau înainte de a fi scoși la plimbare în spații publice. În schimb, în cazul câinilor adulți, care sunt preluați de la crescători sau din adăposturile publice, aceștia trebuie să fie microcipați înainte de a părăsi centrul de ecarisaj. Dacă ignori acest aspect, iar câinele tău este identificat de autorități în spațiul public, fără microcip, animalul va fi considerat drept câine fără stăpân și va fi luat la centru.

Cum se realizează microciparea?


Microciparea animalelor de companie este o procedură simplă și deloc dureroasă, care durează doar câteva secunde, fără să fie necesară anestezia. În timpul procedurii, animalul ar putea simți doar o mică înțepătură, asemănătoare unei injecții. După implantare, medicul veterinar va scana microcipul și îl va activa, pentru a verifica dacă acesta funcționează. Ulterior, medicul va introduce în sistem datele personale ale stăpânului, dar și alte informații privind istoricul medical al animalului de companie, cum ar fi vaccinurile, alergiile sau posibilele afecțiuni.

Avantajele microcipării animalelor de companie


Microcipul animalului de companie nu conține informații specifice despre stăpânul acestuia, însă stochează datele de identificare ale câinelui sau ale pisicii, precum numele și data de naștere. De asemenea, în urma scanării, medicul veterinar poate vedea și alte detalii despre evenimentele din viața câinelui – dacă acesta a avut mai mulți proprietari, dacă a fost cumpărat, pierdut, sau furat.

Totodată, fișa animalului de companie va cuprinde și o listă cu alergiile acestuia, cu operațiile pe care le-a făcut, dar și posibila schimbare de domiciliu a stăpânului său. Un avantaj al microcipării este vizibil în cazurile în care animalele sunt pierdute și sunt identificate ulterior de medicii veterinari, pe baza informațiilor corelate cu cipul implantat.

În acest fel, autoritățile încearcă să reducă situațiile de abandon, responsabilizând proprietarii de câini, prin intermediul legilor care îi obligă să își microcipeze animalele de companie. Acest lucru oferă o evidență clară a situației animalelor fără stăpân, iar în același timp, proprietarii devin mult mai responsabili, iar câinii și pisicile au vaccinurile și deparazitările efectuate la zi. Dacă un animal este furat, acesta poate fi mai ușor recuperat. La o primă vizită la veterinar, medicul poate observa printr-o simplă scanare a cipului dacă acel animal a fost raportat ca fiind pierdut de către proprietarul real.

Prețul microcipării animalelor de companie poate să difere de la un cabinet la altul, în funcție de locul în care urmează să faci această procedură. În general, costurile sunt în jur de 150 de lei, pentru microciparea câinilor, însă există și cabinete unde această procedură poate să coste mai puțin. În schimb, sancțiunile pentru proprietarii care nu respectă reglementările privind microciparea câinilor pot să ajungă până la 1000 de euro, în cazul câinilor de rasă, și până la 2000 de euro pentru cei care au câini de rasă comună.

Așadar, microciparea este o metodă de responsabilizare a proprietarilor de animale de companie, însă în același timp este o procedură folositoare în cazurile în care este necesară identificarea sau găsirea pisicilor sau câinilor pierduți.

Sursa foto: unsplash.com/photos/Y_sN72waiPs

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro