Bucuresti

Mariana Mihut va straluci pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
1015

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Inconfundabila actrita, Mariana Mihut va fi recompensata pentru intreaga cariera artistica cu o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Bucuresti

"Ne bucuram ca tot mai multi artisti se alatura proiectului nostru "Walk of Fame" si ca accepta cu mandrie, respectul si recunostinta noastra. Doresc sa-i multumesc Doamnei Mariana Mihut pentru fericirea pe care o naste in noi la fiecare aparitie pe scena. Mariana Mihut reprezinta o lume care imprastie lumina pe oriunde poposeste. Aceasta stea, oferita cu toata dragostea D-nei Mariana Mihut inseamna daruirea, aprecierea, talentul, implicarea unei adevarate actrite, inseamna o viata traita intens pentru publicul drag" declara George Ivascu, Directorul Teatrului Metropolis.

Mariana Mihut este una dintre cele mai apreciate actrite de teatru si film. A absolvit a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti, promotia 1964. A interpretat numeroase roluri in teatru, teatru radiofonic, teatru TV si cinematografie. Cel mai mare succes cinematografic romanesc "Padurea spinzuratilor" avea sa fie si debutul unui cuplu fascinant, cel al Marianei Mihut cu Victor Rebengiuc. In aprilie 2009, la Gala Premiilor Uniter, Mariana Mihut a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru rolul regelui "Lear" din tragedia shakespeariana cu acelasi nume. (al saselea trofeu UNITER din cariera sa).

Teatrul Metropolis si Magazinul Cocor o vor recompensa pentru intreaga cariera pe doamna Mariana Mihut cu o stea pe Aleea Celebritatilor. Deasemenea, Primarul General al Municipiului Bucuresti, ii va inmana "Placheta Bucurestiului", in semn de respect si apreciere pentru intreaga activitate.

Proiectul „Walk of Fame’’ este un demers cultural initiat si organizat de Teatrul Metropolis, Cocor si Primaria Municipiului Bucuresti.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, deja celebrul Walk of Fame romanesc a debutat in ianuarie 2011. Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitatii: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu.