Bucuresti

OnCompass a participat la cea de-a VI-a Conferinta a Federatiei Bolnavilor de Cancer din Romania

OnCompass a participat la cea de-a VI-a Conferinta a Federatiei Bolnavilor de Cancer din Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 9 ani si 8 luni
Vizualizari
1061

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Oncogenetica şi terapiile ţintite oferă o şansă sporită la prelungirea duratei de viaţă

Oncompass, cel mai avansat sistem informațional la nivel mondial de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate a cancerului, a participat, în perioada 27-29 iunie, la Poiana Braşov, la ediţia a VI-a a Conferinţei Naţionale a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România. Tema principală a conferinţei a fost "Oncogenetica, o şansă la viaţă?”, scopul fiind creşterea nivelului de informare şi educare asupra oportunităţilor aduse de testările genetice şi de tratamentele personalizate.

Concluziile evenimentului au arătat că medicina personalizată poate fi definită ca tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, la momentul potrivit. Dacă s-ar adopta pe scară largă principiile medicinei personalizate, bazată pe înţelegerea şi integrarea informaţiei genetice, atunci am beneficia de o medicină preventivă, nu de una reactivă, cum se întâmplă în prezent. Tratamentul optim ar fi mult mai bine selectat şi s-ar reduce prescrierea medicamentelor de tipul încercare-eroare. Cunoscând profilul genetic al pacientului, medicamentele ar fi mai sigure în administrare, datorită evitării efectelor adverse. În consecinţă, ar creşte aderenţa la tratament a pacienţilor şi ar creşte durata şi calitatea vieţii,dar s-ar controla mult mai bine costurile în sistemul sanitar.

Progresele din ultimii ani, în domeniul oncologiei, au fost extraordinare. Atât ca mod de înţelegere a bolilor maligne, cât şi din punctul de vedere al tratamentului. Informaţiile sunt din ce în ce mai ample deoarece medicina evoluează, oncogenetica este un pas pentru pacientul cu cancer, duce către un tratament ţintit care oferă o şansă în plus pacientului şi reacţii adverse minore. Aici s-a vorbit şi de o abordare holistică a pacientului cu cancer, ceea ce ne-a bucurat cel mai mult este că există o unitate firească între medic-pacient, vine mai multă informaţie direct de la specialist, vine şi din mediul privat informaţia şi mâna întinsă către noi pacienţii”,a declarat dl. Cezar Irimia, preşedinte al FABC.

Aducem în România cel mai avansat sistem informaţional de depistare a mutaţiilor genetice și identificare a celei mai eficiente terapii în cancer la nivel mondial, aşadar prezenţa noastră la ediţia din anul acesta a conferinţei FABC, dedicată şanselor crescute la viaţă pe care oncogenetica le oferă pacienţilor români, a fost un demers firesc. Este important ca medicii curanţi şi specialiştii oncologi, alături de pacienţii români, să aibă aceeași înţelegere în ceea ce privește medicina personalizată şi genetica moleculară; acestea le oferă şanse reale de a detecta şi iniţia schema de terapie cea mai adecvată tipului lor de tumoră, cu șanse reale de îmbunătățire a vieții și prelungire a acesteia. În contextul standardelor medicinei contemporane, importanţa diagnosticului molecular este esenţială pentru un prognostic cu acurateţe al bolii“, au declarat reprezentanţii Oncompass.

OnCompass este disponibil în România prin Torus Pharma. Cu ajutorul acestui test inovator, pacienţii cu cancer pot obţine informaţii referitoare la posibilităţile de tratament țintite disponibile la nivel mondial, personalizate tipului de tumoră, atât din cadrul medicamentelor existente pe piață, cât și din cadrul celor aflate în curs de înregistrare în diverse studii clinice în Europa și în alte regiuni ale globului. KPS, compania care deţine licenţa Oncompass, intermediază includerea acestor pacienți în aceste studii, utilizând o bază de date actualizată în permanenţă, referitoare la testele clinice la nivel mondial.

Testările farmaco-genetice/genomice reprezintă calea spre o medicină personalizată, dar e nevoie de multă rigurozitate în recomandarea lor. Astfel, sunt testări obligatorii, acolo unde rezultatele pot fi urmate de o terapie ţintită cu medicamente înregistrate şi cuprinse în ghidurile internaţionale/naţionale de diagnostic şi tratament oncologic, dar şi testări orientative, pentru cazuri selecţionate care nu răspund la terapia standard şi care pot fi urmate de ajustări terapeutice cu medicamente înregistrate, sau în curs de evaluare în studii clinice. Concluzionând, există testări farmaco-genetice/genomice a căror valoare în managementul cazului oncologic este deja o certitudine şi testări de la care deocamdată avem doar aşteptări şi care nu trebuie prescrise de rutină, ci doar pentru cazuri atent selecţionate, pentru a nu induce speranţe false şi în acelaşi timp pentru a nu genera o imagine defavorabilă unui ''trend ''medical cu mare potenţial de viitor şi anume individualizarea terapiilor oncologice”, a declarat dr. Delia Mateescu - Medicover, care a susţinut prezentarea cu tema “Farmaco-genetica - certitudini şi aşteptări“.

Despre KPS:

KPS Biotechnology Ltd. furnizează informații moleculare și servicii de diagnosticare care susțin medicii și pacienții în detectarea celor mai eficiente terapii anti-cancer personalizate la nivel mondial.
KPS are o experiență de 10 ani în domeniul terapiilor țintite și al diagnosticului molecular. KPS este o companie reprezentată la nivel internațional, cu sediul central în Germania și laboratoare în Germania și Ungaria. Compania deține laboratoare de ultimă oră de patologie moleculară, certificate de către Asociația Europeană a Patologiștilor, precum și laboratoare partenere de referință pentru companiile lider în farmacologie la nivel mondial. KPS este specializată în tehnici revoluționare de testări moleculare multiplu genetice, oferind mai multe avantaje evidente în selectarea celei mai adecvate terapii anti-cancer: diagnostice mai precise; determinarea originii histologice a cancerului; viteză și eficiență; posibilitatea testării repetate pe o singură mostră.
www.oncompass.ro

Despre Torus Pharma:
TORUS PHARMA este furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii care produc echipamente și dispozitive medicale și care doresc să intre pe piața din România. Torus Pharma dezvoltă parteneriate cu diverse companii din Europa identificând pentru acestea oportunitățile de business, asigurând suport în lansarea acestora pe piața din Romania. Torus Pharma furnizează clienților multiple servicii care includ: analize de piață, înregistrări, sales & marketing, distribuție, consultanță în domeniul farmaceutic. TORUS PHARMA aduce pe piața românească medicamente și dispozitive medicale de top în dorința de a asigura soluții terapeutice optime pacienților.
www.toruspharma.ro