Bucuresti

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Rolul slujitorului Bisericii in viata crestinilor


Rolul slujitorului Bisericii in viata crestinilor

Detalii stire

Categorie
Stiri religie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1613

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Inca din copilarie, suntem invatati atat de parinti si bunici, cat si la scoala ca religia trebuie sa faca parte din viata noastra, din ce in ce mai mult pe masura ce crestem. Totusi, se pare ca acest lucru nu se intampla chiar asa, atunci cand viata ni se aglomereaza iar timpul pare sa nu ne mai ajunga suficient. De multe ori, crestinii merg la biserica doar pentru ca retin ca este un lucru bun si important in viata lor. Insa, care este de fapt importanta Bisericii si a slujitorilor sai in viata oamenilor?

Fiecare dintre noi trebuie sa stie, inainte de toate, ca Biserica este considerata a fi Casa lui Dumnezeu, in care comuniunea si legatura dintre Dumnezeu si toti fiii sai este cu mult mai puternica. Totusi, exista numeroase oranduiri prin care un crestin se poate apropia de Dumnezeu si prin care poate sa se asigure ca viata sa se indreapta spre un fagas bun, lipsit de pacate. Din acest motiv, Hristos a trimis apostolii sa oranduiasca slujitorii bisericii care sa se asigure in permanenta ca harul Duhului Sfant este prezent in cadrul Bisericii.

Tot prin slujitorii Bisericii, o persoana poate comunica direct cu Dumnezeu si poate sa se absolve de pacate. In cadrul casei lui Dumnezeu, preotii predica si oficiaza slujbe religioase, prin intermediul carora credinciosii sunt povatuiti, sunt sfatuiti si sunt invatati care este modalitatea prin care se pot apropia de Hristos. De asemenea, acestia invata cum trebuie sa decurga viata lor.

Este de la sine inteles ca oamenii nu sunt lipsiti de pacate, insa acesta este si motivul principal pentru care rolul preotilor este cu mult mai important in viata crestinilor. Absolvirea de pacate si constientizarea lor pentru a nu le mai repeta, precum si pentru a obtine o schimbare launtrica se realizeaza prin Taina Sfintei Spovedanii care pregateste credinciosii pentru a primi Sfanta Taina a Impartasaniei. Aceasta nu ar putea fi posibila fara prezenta unui duhovnic care sa asculte pacatele crestinilor si sa se roage la Mantuitor pentru a-l ierta pe acel om.

De asemenea, preotii sunt alaturi de crestini in zilele cele mai importante din viata lor. Atunci cand doua persoane se iubesc si doresc sa isi petreaca toata viata impreuna, din nou slujitorii Bisericii ii ajuta pe cei doi, unindu-i si in fata lui Dumnezeu. La nasterea unui copil, preotul ii ofera celui mic Sfanta Taina a Botezului care il face pe acesta sa devina curat din privinta spirituala in fata Celor Sfinte.

Asadar, slujitorii Bisericii, prin rolul cu care au fost investiti de catre Dumnezeu, trebuie sa poata calauzi crestinii, fiindu-le alaturi cu povete, sfaturi si exemple de conduita spirituala si morala. Totusi, inainte de aceasta, un preot trebuie sa fie un exemplu bun de urmat in ceea ce priveste respectarea povetelor pe care le ofera tuturor persoanelor din parohia sa si nu numai.

Astfel, conduita unui slujitor al Bisericii nu trebuie sa se realizeze doar din prisma moralitatii sale. Un rol important o are in acest sens si vestimentatia sa din cadrul Bisericii. Prin urmare, vesmintele bisericesti pe care acestia le imbraca atunci cand oficiaza slujbele religioase pentru a povatui crestinii reprezinta un aspect deosebit de important in menirea preotilor.

Se considera astfel ca straiele preotesti sunt imbracate de catre slujitorii Bisericii pentru a se deosebi de catre ceilalti credinciosi in Casa lui Dumnezeu si, de asemenea, reprezinta un semn de respect atunci cand se infatiseaza inaintea Celor Sfinte. Exista diverse oranduiri ale Bisericii Ortodoxe cu privire la vesmintele preotesti. Spre exemplu, culorile acestor straie sunt alese in functie de tipul slujbei pe care urmeaza sa o oficieze preotii. Daca in perioada sarbatorilor pascale, pana in seara de Inviere, culoarea vesmintelor este inchisa, de obicei neagra, pentru a simpatiza cu Patimile lui Hristos, in cazul unui botez preotul va imbraca straie deschise la culoare ce simbolizeaza bucuria venirii unui suflet nou pe pamant si crestinarea sa.

Totodata, straiele preotesti prezinta o serie de simboluri crestine, precum sunt: Sfanta Cruce, porumbelul si nu numai, deci nu doar culoarea acestora este important. Aceste vesminte au rolul, de asemenea, de a infrumuseta Biserica prin slujitorii lui Dumnezeu si imbracamintea acestora. Daca veti accesa vesmintebisericesti.ro, acest website fiind specializat in astfel de straie preotesti, veti putea observa cate feluri de astfel de vesminte exista, precum si culorile principale si modelele cuprinse.

Asadar, rolul slujitorilor Bisericii in viata fiecarui crestin este deosebit de important, dupa cum am mentionat in randurile de mai sus. Atunci cand doriti sa va simtiti mai aproape de Dumnezeu si sa reinnoiti comuniunea cu El, preotul va poate ajuta sa faceti aceasta. De asemenea, este bine sa ascultati cu atentie povetele si invataturile pe care preotii ni le transmit, cu scopul de a alege un drum bun si ferit de pacate in viata.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro