Bucuresti

Un nou record pentru o opera de Aman

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
1522

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un nou record pentru o opera de Aman

Capodoperele minuaturale ale pictorului Theodor Aman au rescris istoria Vechilor Maestri pe piata de arta, odata cu Licitatia Colectiei Dr. Ioan Chisalita. In seara de 28 mai, la Artmark s-a inregistrat un nou record pentru o opera de Aman: 42.500 de euro, pentru tabloul de mici dimensiuni (23.5 x 14 cm) intitulat "Venetiana". Supriza serii pentru iubitorii de arta de la Athénée Palace Hilton a fost spectacolul a nu mai putin de patru tablouri semnate de Aman, al caror pret total s-a situat la valoarea de 112.000 de euro, aproape dublul estimarilor maxime ale expertilor evaluatori.

In urma rezultatelor obtinute in Licitatia din 28 mai, cota artistului Theodor Aman a crescut fulminant in Indexul pietei de arta, ceea ce, pentru colectionarii profesionisti, reprezinta o confirmare pentru trendul curent in piata, soliditatea investiției in Vechii Maestri ai picturii romanești (sec. XVIII-XIX).

Alte opere valoroase care au atins valori ridicate in cadrul Licitatiei Artmark dedicate Colectiei Dr. Ioan Chisalita din Sibiu au fost: Stefan Luchian – 55.000 de euro, pentru "Interior cu garoafe", si Nicolae Grigorescu – 50.000 de euro, pentru "Ciobanas pe Valea Doftanei".

Sesiunea de licitatii rezervata de Artmark sfarsitului de mai continua cu un eveniment cu totul special in lumea pietei de arta: Licitatia "Cei mai iubiti dintre pamanteni", dedicata Zilei Copilului, eveniment aflat la a treia editie.