Bucuresti

10 avantaje ale locuitului la casă

10 avantaje ale locuitului la casă

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Vizualizari
90

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Puține lucruri sunt mai frumoase decât acel moment când te întorci acasă seara, după o zi solicitantă la serviciu, ieși pe terasă și îi privești pe cei mici cum se joacă în curte, în timp ce savurezi un pahar de vin aromat sau o cană de ceai fierbinte. În depărtare apusul pictează cerul în culori vibrante, iar păsările care și-au făcut cuib în copacii de lângă lacul din apropierea casei tale încep să înalțe spre cer triluri care încântă auzul. Sună bine, nu-i așa?

Nu mai amintim petrecerile din grădină alături de prieteni, bucuria de a vedea cum copiii tăi se delectează în fiecare vară cu cireșe sau căpșune bio, culese din propria curte, sau acele momente când afară e arșiță, așa că te cuibărești în pat și te afunzi într-un somn relaxant, fără să te trezești imediat din cauza căldurii bolnăvicioase care există, de obicei, în apartamentele din blocurile din București.

Avantajele locuitului la casă sunt nenumărate, iar în cele ce urmează îți prezentăm o listă cu încă 10 beneficii concrete pe care le aduce achiziția unei case. Așadar, în cazul în care îți dorești ca anul acesta să renunți la apartamentul din inima orașului pentru o casă în natură, însă nu ești 100% convins(ă) că ai luat cea mai bună decizie, s-ar putea ca acest text să te ajute.

Care sunt, așadar, cele mai importante avantaje ale locuitului la casă?

  • Prețul de achiziție

Contrar părerii generale, o casă costă, de cele mai mute ori, exact cât costă un apartament situat într-o zonă centrală a orașului. Diferența majoră este că în cazul unui apartament vei plăti mai mult zona și vei sfârși prin a locui într-un spațiu înghesuit și situat cel mai probabil într-o zonă foarte zgomotoasă și poluată. De ce ai alege, deci, să locuiești în două sau trei camere înghesuite și într-o zonă foarte poluată, aglomerată și zgomotoasă, când poți alege să locuiești într-o casă situată în aer curat, în inima naturii, cu încăperi de dimensiuni generoase și o terasă unde te poți relaxa seara și în weekend-uri alături de cei dragi?

  • O grădină pe care o poți amenaja așa cum vrei

O grădină sau o terasă sunt ideale mai ales dacă ai copii. Copiii se dezvoltă mai armonios atunci când au acces la o curte în care să se joace, să alerge și, mai ales, la un spațiu care le oferă posibilitatea să respire aer curat sau să deguste fructe de sezon bio precum căpșune, cireșe, mere, piersici etc. În plus, dacă ești pasionat(ă) de grădinărit, o grădină îți va oferi posibilitatea să te bucuri de acest hobby din plin. Iar dacă aducem în ecuație și petrecerile sau grătarele cu prietenii, atunci ai toate motivele să începi să visezi deja la casa ta cu grădină sau terasă.

  • Mai multă linște, intimitate și libertate

Dacă locuiești într-un apartament, cel mai probabil ești deja familiarizat cu bormașina de duminică dimineața, cu zgomotul făcut de șinele de tramvai, care se aude chiar și prin termopan, cu vecinul care își bea cafeaua pe balcon și care, în cazul în care uiți să tragi perdeaua, îți va putea studia în amănunt livingul sau cu eterna lipsă de spațiu și, de ce nu, de libertate. Toate aceste probleme dispar odată cu achiziția unei case. O casă cu grădină sau cu terasă îți oferă suficientă libertate de mișcare, intimitate și liniștea mult dorită.

  • Confort urban în mijlocul naturii

Dacă optezi pentru achiziționarea unei case într-un ansamblu rezidențial situat la mică distanță de oraș, vei putea beneficia de același confort pe care îl aveai și în apartamentul tău din inima orașului. Orice ansamblu rezidențial oferă apă curentă, căldură, gaze, drumuri de acces moderne, cu alte cuvinte, odată mutat(ă) acolo vei avea parte de toate beneficiile unei locuințe urbane. Diferența majoră va fi, însă, faptul că locuința ta va fi situată departe de problemele asociate, de obicei, vieții la oraș: poluare, zgomot, aglomerație, conflicte dese cu vecinii gălăgioși etc.

  • Loc de parcare garantat

Într-un complex rezidențial nu va mai trebui să te confrunți cu problema lipsei locurilor de parcare cu care te-ai confruntat, în mod sigur, atunci când ai locuit „la bloc” (mai ales dacă vorbim de un bloc vechi, care nu dispune, de obicei, de suficiente locuri de parcare pentru toți rezidenții). Ideea unui loc de parcare garantat, cum sunt cele dintr-un ansamblu rezidențial, poate suna spectaculos mai ales iarna, când toate străduțele din oraș sunt încărcate de zăpadă, iar găsirea unui loc de parcare devine o adevărată misiune imposibilă. De cealaltă parte, majoritatea blocurilor noi au locuri de parcare, însă acestea vin, de regulă, la pachet cu costuri foarte mari de achiziție, care ajung să depășească uneori chiar și prețul autoturismului.

  • Cheltuieli mai mici

Costurile obligatorii care se percep de asociațiile de proprietari pentru întreținerea sau repararea fațadei imobilului, pentru izolarea acoperișului sau diverse alte reparații din spațiile comune (reparații ale țevilor, zugrăvirea pereților din holuri, eventuale reparații ale scărilor etc.) dispar în cazul achiziției unei case. În cazul unei case, toate reparațiile care țin de fațadă, acoperiș, țevi etc. sunt acum doar în sarcina ta, ca proprietar, iar dacă mentenanța e optimă, vei face economii substanțiale. În cazul unui apartament dintr-un imobil, pe de altă parte, nu poți să contracarezi de unul singur uzura spațiilor comune și nici cheltuielile aferente reparațiilor care se impun ulterior.

  • Totul e doar la câțiva pași

Într-un ansamblu rezidențial de case totul se găsește doar la câțiva pași: farmacia, grădinița, magazinele, pet shop-ul, spațiile de coworking etc. Într-un oraș cazurile în care apartamentul tău va fi situat la doar doi pași de toate aceste puncte de interes sunt destul de rare, așa că lipsa proximității te va face să pierzi foarte mult timp pe traseu, în trafic, metrou sau autoturismul personal – timp pe care, în cazul vieții la casă, îl poți investi în alte activități.

  • Facturi mai mici

O casă oferă posibilitatea de a reduce facturile prin intermediul îmbunătățirilor care îi pot fi aduse. De exemplu, dacă îți dorești facturi mai mici la căldură, poți să izolezi mansarda sau să montezi panouri solare, pentru a exploata potențialul energiei verzi. Un apartament la bloc nu oferă această posibilitate pentru simplul motiv că face parte dintr-un imobil, așa că pentru a îmbunătăți izolarea imobilului sau pentru a monta panouri solare vei avea nevoie de acordul tuturor locatarilor.

  • Aer curat

Orașele aglomerate sunt și foarte poluate, iar impuritățile din aer pot provoca, pe termen lung, probleme de sănătate. Lucrurile se complică și mai mult în cazul în care cineva din familia ta suferă deja de o afecțiune care poate fi înrăutățită de traiul într-un mediu poluat, precum astmul sau diverse alte probleme ale aparatului respirator. O casă situată în afara Bucureștiului poate fi șansa perfectă de a fi mai aproape de natură și de a te bucura de aer curat. În plus, dacă ai copii, atunci o casă la marginea Bucureștiului le va oferi cu siguranță posibilitatea să se dezvolte armonios și să aibă o viață sănătoasă din toate punctele de vedere.

  • O comunitate în adevăratul sens al cuvântului

Un alt avantaj al vieții la casă este comunitatea. Prin definiție, un ansamblu rezidențial de case este mai exclusivist, așa că șansele să ai vecini oameni similari, cu o educație și cu preocupări similare sunt mult mai mari. În plus, traiul la casă implică mai puține conflicte cu vecinii. Poți să faci fără probleme mici renovări sau reparații oricând dorești, fără teama că vecinii vor auzi fiecare cui pe care îl bați, poți să asculți muzică duminică dimineața la ora 8 fără teama că îți va bătea cineva în perete etc.

În plus, așa cum aminteam mai sus, într-un ansamblu rezidențial vei întâlni o comunitate cu o educație și cu preocupări similare, așa că vei putea lega cu ușurință prietenii, iar cei mici vor putea crește în mijlocul unor oameni cu adevărat speciali. În speranța că aceste informații te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru familia ta, îți dorim să găsești cât mai repede acel loc pe care să îl poți numi „acasă”.

Dacă, dimpotrivă, aveai deja în plan să cumperi o casă anul acesta, iar acest articol te-a convins și mai mult că viața la casă este exact ceea ce îți dorești, te invităm să descoperi ansamblul nostru rezidențial de case lângă lac. În plus, dacă ai întrebări despre oricare dintre aspectele menționate în acest articol sau dacă pur și simplu îți dorești să stabilești o întâlnire cu echipa noastră, ne poți contacta pe adresa de e-mail sau la numărul de telefon afișate în site.

Te așteptăm să ne împrietenim și pe pagina noastră de Facebook, pe Instagram, iar dacă ești și pe YouTube, ne poți urmări și acolo, cu un simplu subscribe.