Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

17 Sfaturi esentiale de siguranta in utilizarea scarilor

17 Sfaturi esentiale de siguranta in utilizarea scarilor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Apartine de
Seo Agency
Vizualizari
719

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In fiecare an zeci de persoane isi pierd viata in accidente legate de scari, iar alte sute sufera leziuni diverse. Pentru prevenirea accidentelor pe scara, Institutul Scarilor din America a declarat o luna de siguranta dedicata responsabilizarii proprietarilor de afaceri si lucratorilor (24 februarie - 31 martie). Acest demers a fost realizat pentru a creste gradul de constientizare a sigurantei in utilizarea scarilor si pentru a reduce numarul accidentelor si deceselor legate de scari.

Iata o serie de sfaturi de siguranta de la AVA Scut pe care orice angajat care lucreaza la inaltime ar trebui sa le cunoasca. Retineti ca scarile sunt unelte de lucru. Cele mai multe reguli de siguranta aplicabile majoritatii sculelor, sunt valabile si in cazul scarilor.

  1. Daca va simtiti obosit sau ametit sau predispus de a va pierde echilibrul, va recomandam sa nu folositi scara.
  2. In caz de vant puternic sau furtuna, nu folositi scara de lucru.
  3. Purtati incaltaminte anti alunecare. Pantofii cu talpa din piele nu sunt adecvati pentru urcare pe scara, pentru ca sunt predispusi alunecarilor accidentale.
  4. Inainte de a utiliza o scara, verificati sa fie in stare buna de functionare.
  5. Nu ar trebui sa folositi niciodata scari cu defectiuni sau piese lipsa. Scarile care nu se fixeaza bine la sol sau se inclina intr-o parte ar trebuie evitate cu orice pret.
  6. Scara utilizata ar trebui sa aiba dimensiunea potrivita pentru misiunea respectiva.
  7. Sarcina de lucru a scarii trebuie sa fie mai mare decat greutatea totala a cataratorului, a sculelor, a consumabilelor si a altor obiecte plasate pe scara. Lungimea scarii trebuie sa fie suficient de mare pentru ca alpinistul sa nu fi nevoit sa stea pe ultima treapta.
  8. Cand scara este reglata pentru utilizare, ea trebuie asezata pe o suprafata ferma, care nu ar putea determina alunecarea accidentala.
  9. Cu exceptia cazului in care scara este special proiectata pentru a fi utilizata simultan de mai multi lucratori, doar o singura persoana ar trebui sa poata urca sau cobori de pe ea.
  10. Scarile nu trebuie amplasate in fata usilor inchise ce ar putea fi deschise spre scara. Aceste usi trebuie blocate, deschise ori pazite cu atentie.
  11. Cititi instructiunile de utilizare si siguranta inscrise pe scara. Se considera ca lucratorul nu este calificat sau instruit in mod corespunzator pentru a utiliza scara in conditii de siguranta, pana cand nu este familiarizat cu aceste informatii. Factorii care contribuie la caderea de pe scara includ graba, miscarile bruste, lipsa atentiei, starea scarii (este uzata sau deteriorata), varsta sau starea fizica a utilizatorului, incaltamintea utilizatorului. Desi greutatea si inaltimea utilizatorului nu sporesc in mod normal probabilitatea unei caderi, postura necorespunzatoare de lucru poate duce la accidente nedorite. Minimizati riscul de cadere, tinand cont de urmatoarele aspecte:
  12. Purtati incaltaminte rezistente anti-alunecare, cu talpa grea, pentru a preveni oboseala piciorului.
  13. Curatati talpa pantofilor pentru a maximiza tractiunea
  14. Folositi centuri de pozitionare si alte echipamente de protectie (centuri multifunctionale, carabiniere, opritoare cadere, corzi si franghii, bucle de ancorare etc) pentru ca mainile sa fie cat mai libere la inaltime
  15. Urcati incet pe scara, evitand miscarile bruste
  16. Nu incercati niciodata sa miscari o scara in timp ce va aflati pe ea
  17. Nu va inclinati prea mult in timp ce lucrati pe scara, la inaltime, pentru a evita caderile accidentale. Cand urcati pe scara, este important sa utilizati cele trei puncte de contact, pentru a minimiza riscurile de alunecare si de cadere pe scara. Lucratorul nu ar trebui sa aiba obiecte in mana care ar putea destabiliza serios aderenta ferma pe scara. In caz contrar, cele trei puncte de contact cu scara nu vor putea fi mentinute in mod corespunzator, iar riscul de cadere va creste daca mana sau piciorul aluneca.

Va dorim o zi sigura!

Autor

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro