Bucuresti

3 idei de amenajare pentru camera școlarului

3 idei de amenajare pentru camera școlarului

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
196

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Spațiul în care locuim deține o importanță pe care e bine să o conștientizăm, deoarece aici ne întoarcem zilnic, pentru a ne găsi liniștea după o zi de lucru. Dacă locuința are un rol deosebit în viața noastră, cu atât mai specială este încăperea care ne găzduiește odihna, iar acest aspect este valabil indiferent de vârstă.

În consecință, camera unui copil este esențială pentru a-i asigura acestuia confortul psiho-emoțional de care are atâta nevoie pentru a crește armonios. Atunci când selectați decorarea camerei copilului dumneavoastră, estetica este importantă, însă trebuie să țineți cont de trei factori cheie: spațiul disponibil, flexibilitatea și siguranța.

1. Selectați culori potrivite genului și vârstei
Schimbarea camerei copilului are loc în funcție de vârstă și se vede, în mod deosebit, o dată cu tranziția către perioada de școlarizare. Modificările se fac în funcție de mai mulți factori: tema aleasă pentru cameră, genul copilului, vârsta, preferințele sale etc.

În ceea ce privește alegerea nuanțelor în care să fie zugrăvită încăperea, pentru copii se recomandă tonuri pastel, liniștitoare: crem, verde, galben pal, lila deschis. Desigur, rămân preferate rozul pal pentru fetițe și albastrul deschis pentru băieți. O situație estetică interesantă apare când este vorba despre o cameră comună pentru doi frați cu opțiuni diferite. Astfel, puteți obține o încăpere bicoloră, în care ambii copii să se simtă în largul lor.

2. Alegeți mobilier adaptabil
În ceea ce privește decizia asupra acestui aspect, este recomandat să aveți în vedere alegerea unui mobilier adaptabil, iar cel pentru depozitare să fie eventual fixat în perete. Se economisește astfel spațiu pe podea, curățenia pe parchet va fi mult mai rapidă, iar părinții pot sta liniștiți că nu există riscul de accidente. Când copilul crește și merge la școală – sau chiar la vârsta grupei mari de grădiniță – trebuie să creați spațiul de birou în cameră, astfel încât copilul să se joace, să deseneze și să studieze. Dacă spațiul disponibil în cameră este limitat, puteți instala biroul sub un pat montat pe perete. Dată fiind dificultatea pe care o presupune utilizarea unui pat pe structură etajată, este necesar ca instalarea să se facă după ce copilul împlinește vârsta de 6 ani, poate chiar mai târziu.

Un element foarte important pentru sănătatea copilului în cadrul studiului este scaunul. Sunt nenumărate cazurile de probleme a posturii și a coloanei vertebrale care se instalează din cauza unor erori neidentificate și necorectate în timp util. De aceea, este fundamental ca acest obiect de mobilier să fie ales atât ca element funcțional, cât și estetic. Piața oferă o multitudine de modele și culori, atât în magazinele clasice, cât și în mediul virtual – de pildă, pe ScauneOnline.ro.

3. Utilizați decorațiuni de calitate
În funcție de preferințele copilului, puteți folosi: șabloane pentru a desena un anumit perete sau mai mult, tablouri, ghirlande luminoase etc. Desigur, se recomandă forme, dimensiuni și nuanțe compatibile cromatic cu restul încăperii. Dacă ați decis o nuanță pastel uni pentru întreaga încăpere, atunci ați putea opta pentru accente de culoare mai puternice, precum portocaliul, de exemplu, care este indicat pentru dezvoltarea inteligenței. Dar trebuie să aveți în vedere faptul că tonurile de culoare nu ar trebui să fie prea puternice – în definitiv, camera aceea reprezintă, în primul rând, un spațiu de odihnă și apoi un birou de lucru.

Indiferent de alegerile pe care le veți face, camera școlarului trebuie să conțină ceea ce este necesar pentru confortul emoțional și intelectual al utilizatorului. Atunci când luați în considerare amenajarea camerei unui copil de școală, este indicat să evaluați și capacitatea sa de a-și putea menține spațiul respectiv în ordine. De aceea, e mai sănătos ca această încăpere să nu fie aglomerată de mobilier sau de accesorii. Pe lângă factorul de utilitate, este extrem de important cel care ține exclusiv de sănătatea copilului – obiectele tind să rețină praf și acarieni, crescând astfel riscul de alergii și posibile afecțiuni respiratorii. De asemenea, asigurați-vă că există suficiente surse de lumină, în primul rând naturală, pentru ca dezvoltarea psiho-emoțională a celui mic să se desfășoare echilibrat.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-spzmh