Bucuresti

3 moduri in care Bill Gates cheltuie miliarde pentru a schimba lumea

3 moduri in care Bill Gates cheltuie miliarde pentru a schimba lumea

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
420

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bill Gates detine o avere de peste 103 miliarde de dolari, dar nimeni nu poate spune ca miliardarul nu incearca sa de-a lumii intregi ceva din averea sa. In 2018, doar veniturile diviziei Intelligent Cloud a ajuns la venituri de 9,6 miliarde dolari, in urcare cu 23%. Aceasta unitate include atat Azure, cat si Windows si SQL Server. De asemenea, pe langa Azure, divizia include si Office 365 si Dynamics 365, care functioneaza pe baza de abonamente. Veniturile din subscriptiile Office 365 au urcat cu 38%, iar Microsoft a anuntat ca care 31,4 milioane de abonati. Pret Office 365 poate varia de la 4,20 euro/luna pana la 10,50 euro/luna.

Co-fondatorul Microsoft a promis sa doneze mai mult de jumatate din averea sa, iar organizatia sa caritabila, Fundatia Bill si Melinda Gates, a oferit peste 41 miliarde de dolari pentru diferite cauze nationale si internationale.

Iata trei moduri in care Bill Gates isi cheltuie miliardele:

Educatie


In urmatorii cinci ani, Fundatia Bill si Melinda Gates intentioneaza sa investeasca 1,7 miliarde de dolari in educatia publica din S.U.A. Miliardarul a dezvaluit ca 60% din investitia de 1,7 miliarde de dolari va reprezenta finantarea in imbunatatirile curriculei, 25 % se vor concentra pe ceea ce Gates descrie ca „pariuri mari”, iar restul de 15 % vor fi cheltuiti pentru progresele in scolile charter, atat de populare in America.
Potrivit lui Gates, una dintre cele mai mari probleme in educatia publica este inegalitatea.

Schimbarea climei

In 2016, Gates a lansat Breakthrough Energy Ventures, un fond de investitii dedicat energiei curate, cu ajutorul altor miliardari celebri precum Jeff Bezos, Richard Branson si Jack Ma. Gates este co-presedintele consiliului de administratie alaturi de co-fondatorului LinkedIn, Reid Hoffman. Prin tehnologiile pentru energie curata, el va sprijini antreprenorii europeni de top in domeniul energiei durabile, ale caror solutii pot reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de sera. Gates foloseste un fond de 1 miliard de dolari pentru a investi in tehnologii promitatoare, dar subfinantate, care ar putea ajuta oamenii sa se "adapteze la schimbarile climatice care afecteaza deja planeta si sa dezvolte noi instrumente care vor impiedice problema sa se inrautateasca".

Sanatate


Fundatia Bill si Melinda Gates cheltuieste milioane de dolari pentru promovarea la nivel global de initiative in materie de sanatate. In 2016, fundatia a strans aproape 13 miliarde de dolari pentru a eradica SIDA, tuberculoza si malaria. Gates colaboreaza cu celebrul epidemiolog Dr. Bill Foege. Foege a devenit un mentor pentru Gates din 1999 si l-a ajutat sa dezvolte actiunile filantropice in domeniul sanatatii globale. Dincolo de raspunsul la intrebari si de acordarea de sfaturi academice, Foege i-a dat lui Gates o lista cu 81 de carti si rapoarte privind problemele de sanatate globale.

Autor