Bucuresti

3 sfaturi de amenajare pentru o grădină de invidiat

3 sfaturi de amenajare pentru o grădină de invidiat

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
99

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ești fericitul posesor al unei grădini de mari dimensiuni, cu mulți copaci ce îți oferă umbră și răcoare în cele mai călduroase zile ale anului, dar încă nu ai apucat să o amenajezi pentru a te bucura de ea corespunzător, avem noi câteva idei și sfaturi pentru tine! Ia o hârtie și un pix pentru că urmează să schițezi planul unei grădini de invidiat!

Alege foarte bine locul în care vei amenaja un spațiu de relaxare


Ieși în grădină și uită-te care este zona ce îți oferă cele mai multe posibilități de amenajare. Poate fi chiar lângă casă, să funcționeze ca o prelungire a terasei, sau lângă un copac, într-o zonă mai intimă și un martor ascuns al tuturor poveștilor spuse de prieteni. Gândește-te cum vrei să arate grădina – poate vrei o zonă de grătar și una de foișor în care poți servi masa, sau doar o zonă de relaxare, cu canapele și fotolii confortabile.

Fii atent la echilibrul dintre amenajarea grădinii și fațada casei


Nu poți amenaja o grădină în stil rustic, dacă fațada casei tale este într-un stil modern sau minimalist pentru că va exista un dezechilibru la nivel estetic. Fă câțiva pași în spate, analizează bine exteriorul casei tale și gândește-te la modalități de amenajare a grădinii care să se potrivească cu fațada. Poate va trebui să faci câteva modificări și la fațadă – aplicarea unor profile decorative exterior va aduce un plus de eleganță fațadei și vei putea continua cu acest vibe de rafinament și în amenajarea grădinii. De asemenea e important să nu uiți de finisaje, alegerea unui capac gard potrivit cu restul grădinii poate scoate în evidență încă de la intrare atenția la detalii și atmosfera relaxantă care urmează.

Gândește un spațiu plăcut din punct de vedere estetic, dar și util

Degeaba amenajezi o grădină frumoasă, cu zonă de grătar și de relaxare, dacă o amplasezi prea departe de bucătărie și va trebui să traversezi toată grădina pentru a ajunge să iei tacâmuri și veselă. Ia în considerare toate situațiile posibile și proiectează un spațiu util, pe care îl vei folosi ori de câte ori vrei cu plăcere. Iar dacă identifici un inconvenient încă din faza de proiectare, găsește și o soluție înainte de a demara lucrările – spre exemplu, în situația de mai sus, o soluție ar fi gândirea unor spații de depozitare pentru veselă și tacâmuri, pentru a evita plimbările inutile către bucătărie.

Amenajarea unei grădini poate fi un proces care îți consumă multe resurse și energie, însă dacă o faci ca la carte, îți garantăm că orice efort merită. În zilele caniculare de vară vei avea o grădină răcoroasă în care te poți relaxa după o zi obositoare de lucru, iar în serile de toamnă sau de primăvară vei avea un spațiu perfect de întâlnire cu prietenii.