Bucuresti

3 teme de filosofie pentru azi

3 teme de filosofie pentru azi

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
865

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

3 teme de filosofie pentru azi

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită să ascultați trei prelegeri filosofice succinte despre: relația omului cu sine însuși - etica, relația omului cu ceilalți oameni - sociopolitica și relația omului cu timpul și istoria - filosofia istoriei.
Cele trei teme abordate reprezintă o introducere într-un program de cursuri al unei școli de filosofie, ce cuprinde o gamă foarte largă de materii: istoria filosofiei, psihologie, sociopolitică, studiul comparat al religiilor, științe hermetice, filosofia științei, estetică metafizică.
Acest program constituie o invitație de a descoperi filosofia ca dragoste de înțelepciune, prezentând răspunsurile pe care înțelepții și filosofii le-au oferit, de-a lungul timpului, la întrebările clasice: cine suntem, de unde venim, încotro mergem, ce este Viața, ce este Universul?
În același timp, cursul oferă posibilitatea de a descoperi sensul practic al filosofiei, de aplicare a ideilor în viața cotidiană, pentru a ne ajuta să gândim corect și să dezvoltăm discernământul, să ne cunoaștem și să ne stăpânim pe noi înșine, să ne sporim încrederea în noi înșine, să cultivăm mai multă armonie în relațiile cu ceilalți.
Program: 3 săptămâni, în zilele de marți, 7, 14 și 21 aprilie, de la ora 18:00
Locație: Casa de Cultură a Studenților, sala 5
Intrarea este liberă!
Pentru informații și înscrieri, contactați-ne la na-bucuresti @ noua-acropola.ro.