Bucuresti

4 avantaje ale utilizării spoturilor LED

4 avantaje ale utilizării spoturilor LED

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
83

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu toții căutăm sau cel puțin ar trebui să o facem, soluții pentru a economisi cât mai multe resurse și de a contribui la reducerea amprentei de carbon. Atunci când îți propui să fii din ce în ce mai prietenos cu mediul înconjurător va trebui, ca treptat, să îți schimbi și multe obiceiuri, dar să adopți și un alt stil de viață.

Trecerea la iluminatul cu spoturi LED este un mod eficient de a contribui la protejarea mediului înconjurător, aceasta fiind o soluție mult mai eco friendly, față de luminile tradiționale. Sunt multe avantaje ale folosirii de sporturi LED, iar unele dintre ele vor face o diferență uriașă pentru tine, pentru bugetul tău și nu în ultimul rând pentru planetă. Descoperă-le pe rând și fă trecerea la un sistem de iluminare modern.

Spoturile LED consum mic de energie și prietenoase cu mediul

Dintre toate corpurile de iluminat, LED-urile sunt cele mai eficiente. 80-90% din energia unui LED este transformată în lumină, în comparație cu becurile cu incandescență, unde doar 20% din energie este transformată în lumină și 80% este transformată în căldură! Spre deosebire de becurile obișnuite, LED-urile consumă și o cantitate semnificativ mai mică de energie, lucru pe care ai să îl constați foarte rapid la factura de curent. Nu în ultimul rând, cei care sunt preocupați de reducerea poluării, respectiv a amprentei de carbon, trebuie să știe și că becurile LED sunt reciclabile.

LED-urile au o durată mare de viață

Modul în care un LED generează lumina, nivelului scăzut de căldură și eficiența energetică conferă unui LED o durată mare de utilizare, care se traduce în mii de ore în care ajunge să fie folosit. Dacă un bec obișnuit se deteriorează din cauza filamentului care se slăbește, și acesta ajunge astfel să se ardă, în cazul unui LED acest lucru nu se întâmplă. După o perioadă lunga de utilizare, intensitatea luminii pe care o generează devine mai slabă, dar acest lucru se întâmplă în timp. De aici vor rezulta economii importante și costuri mai mici pentru întreținere și înlocuire.

Mai puține lumini necesare cu LED

Comparativ cu alte tipuri de becuri, LED-urile au o calitate mai bună a luminii, deoarece emit lumină pentru doar 180 de grade și într-o singură direcție, în timp ce alte becuri emit lumină pentru 360 de grade în direcții diferite! Aceasta înseamnă că lumina este irosită prin reflectarea suprafețelor și, în cele din urmă, această irosește energia și duce la costuri ridicate. Datorită faptului că becurile LED sunt direcționale, vor fi necesare mult mai puține pentru a obține aceeași cantitate de lumină pe care altfel ai fi obținut-o cu becuri tradiționale incandescente.

Siguranță pentru întreaga familie

Unul dintre riscurile asociate utilizării becurilor este cantitatea de căldură pe care o emit. În cazul becurilor tradiționale este eliberată o cantitate mare de căldură ceea ce înseamnă că poate crește pericolul unor accidente prin casă, în cazul atingerii unui bec. Pericolul scade semnificativ atunci când sunt folosite spoturi LED, pentru că acestea emană o cantitatea foarte mică de căldură.