Bucuresti

4 soluții care te protejează de frig iarna

4 soluții care te protejează de frig iarna

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 saptamani si 23 ore
Vizualizari
587

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Frigul de afară specific perioadei nu trebuie să te descurajeze din a face în continuare activitățile tale preferate, pe lângă mers la birou sa la locul de muncă. Fie că e vorba de ieșit în oraș cu prietenii, de plimbat sau de alergat prin parc, cel mai important în sezonul rece este să știi cum să-ți protejezi organismul, astfel încât să nu resimtă disconfort. Hainele sunt de departe cele mai importante pentru a asigura căldura corpului, așa că e bine să știi cum le porți și când le porți.

De asemenea, tenul are nevoie de protecție, așa că nici măcar pe timp de iarnă nu renunța la crema cu protecție solară și nici la ochelarii care să-ți ferească ochii de lumina puternică, nu neapărat de soare. Hidratarea este și ea esențială, atât la interior, cât și la exterior. Nu în ultimul rând, pentru a face față cu brio frigului și iernii, ai nevoie de o imunitate ridicată. Adoptă o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat, în care să incluzi pe cât posibil și sportul.

Mai jos vei găsi câteva soluții la îndemână pentru a te proteja de frig iarna:

Îmbracă-te corespunzător

Hainele sunt cele care ne protejează de frig, iar alegerea lor este esențială. Pentru a păstra căldura pe care corpul o emană, este nevoie de obiecte vestimentare confecționate din țesături naturale, precum lâna sau bumbacul. Acordă o atenție sporită la primul strat de haine, cel care ia contact direct cu pielea. Lenjeria termoactivă pentru femei sau bărbați este ideală de purtat pe sub ținutele alese de tine, pentru că te protejează cel mai bine de temperaturile scăzute de afară. Pune peste ea un pulover din lână și o geacă umplută cu puf sau un palton gros. Vei găsi pe piață atât varianta sub formă de bluză, tricou sau maiou, cât și cea sub formă de colanți de damă.

Ai grijă să-ți protejezi foarte bine extremitățile

Frigul se resimte foarte puternic la extremități, motiv pentru care e esențial să-ți protejezi mâinile, picioarele și capul. Poartă măcar o glugă pe cap, care să-ți acopere urechile, iar la gât pune un fular sau o eșarfă. Ai grijă ca încălțămintea aleasă să fie călduroasă și să nu se ude atunci când ieși pe ploaie sau zăpadă. Protejează-ți și mâinile cu mănuși din material sau piele, pentru a evita ca pielea să crape, mai ales când temperaturile scad sub pragul înghețului.

Folosește protecție solară pentru ten și hidratează-ți pielea

Crema cu protecție solară trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire inclusiv în perioada iernii. Frigul și vântul îți pot usca tenul. În plus, deși razele soarelui nu-și fac apariția, protecția UV este absolut necesară pentru a menține fața hidratată și ferită de factorii externi. Pe lângă ten și pielea mâinilor are nevoie de hidratare sporită iarna, pentru a nu-și pierde elasticitatea și fermitatea. Folosește crema în mod constant, fie că le simți sau nu uscate.

Menține imunitatea ridicată

Imunitatea ridicată înseamnă un organism sănătos, iar acest lucru necesită atenție dublă iarna, atunci când este frig. Pentru a evita orice răceli, bea lichide multe, apă sau ceai, și consumă alimente bogate în vitamine. Nu te feri de ceapă sau usturoi și nici de pește de orice tip, carne albă și multe, multe legume. Poate te întrebi care este legătura dintre imunitate și frig. Răspunsul este simplu: un organism sănătos este mult mai rezistent la temperaturile scăzute din sezonul rece.

Poartă haine potrivite, în straturi subțiri pentru a menține căldura pe care corpul o degajă. Evită să îmbraci articole vestimentare care sunt exagerat de groase și care îți reduc din mobilitate. De asemenea, hidratează-ți pielea și ai grijă să-ți păstrezi imunitatea ridicată.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/femeie-blonda-uite-in-cautarea-1919143/