Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

5 aspecte care te ajută să creezi o curte de invidiat

5 aspecte care te ajută să creezi o curte de invidiat

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
363

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Amenajarea curţii te ajută să creezi un ambient plăcut în jurul casei tale. Spaţiul exterior îţi oferă prilejul să-ţi exprimi creativitatea şi să reflectezi în aer liber propriul stil de viaţă. Există soluţii de amenajare potrivite pentru orice tip de suprafaţă, gust sau buget. Iată câteva idei care te vor ajuta să creezi un efect vizual de invidiat în curte:

Design peisagistic


Una dintre cele mai potrivite modalităţi pentru a crea o imagine de efect a curţii tale este amenajarea unui design peisagistic. Dacă ai parte şi de experiența unui profesionist, succesul este aproape garantat. Cu puţin efort documentar, te poţi ocupa personal de acest aspect, întrucât sursele de informaţie sunt disponibile inclusiv în mediul online, cu tutoriale video explicite. De la selectarea plantelor potrivite până la proiectarea căilor de acces, toate formele şi culorile sunt importante şi trebuie să se îmbine armonios în stilul dorit.

Căi de acces


Nimic nu îmbină mai bine utilul cu plăcutul într-o grădină decât traseele de acces pietonal şi auto bine delimitate. Aleile de grădină te ajută să defineşti căile de acces şi să delimitezi eficient spaţiile. Marele avantaj este că vei putea merge prin grădină indiferent de condiţiile meteo. Alege un pavaj ecologic potrivit pentru a permite creşterea controlată a vegetaţiei în zonele de terasă, parcare sau alei și a obţine astfel un peisaj de invidiat în armonie cu natura.

Fântâni de grădină


Apa este un alt element natural de efect în grădină. Posibilităţile de integrare a apei în amenajări decorative pentru grădină sunt multiple. În primul rând, ţine cont de faptul că ai nevoie de apă pentru creşterea şi îngrijirea plantelor. Din aceeaşi sursă, poţi folosi apa pentru a alimenta o fântână arteziană, o cascadă, un perete cu apă curgătoare sau chiar un iaz acolo unde spaţiul permite. Marele avantaj al apei este că nu creează doar un efect vizual plăcut, ci ajută și la reglarea temperaturilor în zilele toride de vară; plus că sunetul de cascadă are un efect relaxant şi terapeutic recunoscut.

Iluminatul potrivit


Iluminatul exterior poate schimba radical aspectul grădinii tale. Având în vedere că este în aer liber, poţi beneficia de energia inepuizabilă a razelor soarelui prin corpuri de iluminat solare. Acestea pot fi instalate cu uşurinţă în orice loc fără a fi nevoie de circuite electrice, alimentare la priză şi protecţie împotriva scurtcircuitării în condiţii de spaţiu deschis, expus la intemperii. În plus, există modele de lămpi solare pentru orice tip de amenajare, de la pavaj luminat la nivelul solului până la stâlpi pentru parcuri sau alei. Iluminatul te ajută nu doar la asigurarea accesului pe timp de noapte, ci şi pentru scoaterea în evidenţă a elementelor decorative sau a plantelor din grădină.

Beneficiile unui focar


Instalarea unui focar este o modalitate excelentă de a obţine căldură şi lumină în spaţiul exterior. În funcţie de stilul de viaţă, vei putea alege tipul de foc necesar. Poţi alege să construieşti un grătar din cărămidă în jurul căruia să amenajezi bucătăria de vară şi locul de petrecere a timpului liber în sezonul cald. O alternativă la grătarul clasic o reprezintă focarul îngropat. Amenajează o groapă rotundă sub nivelul solului, cu spaţii de şedere construite din piatră de jur împrejur. La nivelul solului poţi aşeza oricând un grătar metalic pentru mâncare. În restul timpului, focul are un rol pur estetic sau decorativ. Focurile de tabără în serile răcoroase de primăvară sau toamnă sunt o invitaţie la petrecerea timpului în mod plăcut în aer liber.

Posibilitatea de amenajare a spaţiului exterior este unul dintre motivele principale pentru care oamenii aleg să locuiască la casă. Pe lângă faptul că te vei bucura de momente de relaxare în jurul casei, vei obţine admiraţia celor care îţi trec pragul şi vei putea creşte şi menţine valoarea de piaţă a proprietăţii.

Sursa foto: pixabay.com/photos/outside-lifestyle-patio-porch-254716/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro