Bucuresti

5 aspecte de care să ții cont când cumperi mobilier de bucătărie pe comandă

5 aspecte de care să ții cont când cumperi mobilier de bucătărie pe comandă

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 6 luni si 2 saptamani
Vizualizari
171

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Un mobilier bucătărie pe comandă este o investiție pe termen lung, așa că e foarte important să te asiguri că nu faci nicio greșeală atunci când decizi că a venit timpul să faci această investiție. Și tocmai pentru că e vorba de o investiție serioasă, în cele ce urmează ne-am propus să îți prezentăm 5 aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi mobilier de bucătărie pe comandă.

Nu face rabat de la calitate

Când vine vorba de alegerea mobilierului, fie că e vorba de mobilier standard sau de mobilier pe comandă, este bine întotdeauna să încerci să nu faci rabat de la calitate. Un mobilier de bucătărie realizat din materiale de calitate își va arăta multiplele beneficii în timp. E suficient să te gândești că mobilierul de bucătărie, spre deosebire de cel din living sau din baie, este cel pe care gătești și care este folosit zilnic, așa că este important să ai siguranța că va avea o durată de viață semnificativă și că nu se va deteriora prea repede. Cu alte cuvinte, atunci când alegi calitatea, șansele ca mobilierul tău pe comandă să aibă probleme în timp scad considerabil.

Trendurile vin și trec

Așa cum aminteam anterior, un mobilier de bucătărie pe comandă este o investiție pe termen lung, așa că ar trebui să încerci să nu cazi pradă trendurilor momentului. Moda vine și trece, deci o soluție care este la modă astăzi s-ar putea să fie considerată de prost-gust în doi sau trei ani. În plus, este bine să încerci să îmbini latura estetică a mobilierului cu funcționalitatea acestuia. Cu alte cuvinte, dacă designerii de interior anunță că e în trend un model care s-ar potrivi cu greu în spațiul pe care îl ai disponibil sau un model care nu e deloc practic, cel mai bine ar fi să te întrebi dacă moda justifică investiția într-un corp de mobilier pe care vei fi nevoit(ă) să îl schimbi în câțiva ani.

Ține cont de spațiul disponibil

Când alegi mobilier pe comandă, cel mai mare beneficiu pe care îl ai este acela de a putea folosi fiecare centimetru pătrat din încăpere. Cu alte cuvinte, încearcă să analizezi foarte bine toate nevoile familiei tale și să integrezi soluții smart de depozitare, să maschezi lucrurile pe care nu le vrei expuse, să integrezi electrocasnicele în așa fel încât rezultatul să fie atât estetic cât și funcțional etc. În concluzie, la modul ideal ar trebui să ții cont de fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție și să personalizezi mobilierul în așa fel încât să îți permită să folosești bucătăria exact așa cum ai nevoie și exact așa cum îți dorești.

Nu te grăbi

Bucătăria este nucleul casei tale, așa că nu ar trebui să te grăbești atunci când alegi elementele care îi vor oferi personalitate. Fă o listă cu toate lucrurile pe care vrei să le bifeze mobilierul pe comandă ales, analizează alte modele de bucătării pentru inspirație, iar apoi concentrează-te pe întocmit un proiect care să semene cât mai bine cu rezultatul pe care vrei să îl obții. Nu încerca să termini acest proiect cât mai repede pentru că, fiind vorba de o investiție serioasă, ulterior s-ar putea să îți dai seama că ți-ai fi dorit și alte lucruri și să regreți că ai ales să te grăbești.

Alege să lucrezi cu profesioniști

Alegerea firmei și a echipei de profesioniști care va realiza lucrarea este la fel de importantă precum calitatea materialelor pentru care optezi. De priceperea și de experiența profesioniștilor aleși va depinde rezultatul. Așadar, încearcă să alegi întotdeauna profesioniști care se pot lăuda cu un vast portofoliu de lucrări și care pot indica foști clienți care să garanteze pentru calitatea lucrării executate. Nu în ultimul rând, nu uita că decizia îți aparție, așa că încearcă să nu te lași influențat(ă) de mobila achiziționată de cea mai bună prietenă, de prietenii de familie sau de alți membri din familia extinsă.

Așadar, acestea sunt cele 5 aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când soliciți mobilier pe comandă. Bucătăria e spațiul în care petreci timp de calitate cu familia, la cină, prânz sau micul dejun, dar și cu prietenii, atunci când îi inviți la o poveste sau la un pahar de vin. Prin urmare, acest spațiu trebuie să fie cât mai primitor cu putință. În acest context, un mobilier de bucătărie pe comandă bine ales va face, cu siguranță, o diferență majoră.

Filtre articol

Categorie articol: Mobila si accesorii