Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

5 beneficii ale produselor naturiste

5 beneficii ale produselor naturiste

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
722

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Produsele naturiste se găsesc într-o mare diversitate și sunt accesibile fără prescripție medicală. Acestea sunt comercializate în magazinele naturiste, însă sunt disponibile și în unele supermarketuri și farmacii. Produsele naturiste sunt de origine vegetală. Acestea pot aduce beneficii organismului, care diferă în funcție de compoziția produsului. Totuși, se asociază și cu anumite riscuri pentru sănătate.

Descoperă care sunt beneficiile produselor naturiste și când ar trebui acestea evitate.

Ce beneficii pot avea? Beneficiile potențiale diferă în funcție de plantele din compoziție. Pe Vitamix.ro găsești o gamă largă de produse naturiste.

1. Proprietăți antioxidante și antiinflamatorii
Datorită nutrienților din compoziție, cum ar fi polifenolii, anumite plante exercită efecte antioxidante (de neutralizare a radicalilor liberi) și antiinflamatorii (de scădere a inflamației). Mușețelul, turmericul, ghimbirul, socul negru sunt câteva exemple de produse naturiste care se regăesesc în această categorie (1).

2. Proprietăți antibacteriene și antivirale
Numeroase produse naturiste ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. În această categorie intră cele care conțin mușețel, soc negru, usturoi, ghimbir, scorțișoară, turmeric, piper negru, busuioc, neem (1, 2).

3. Rol adaptogenic
Stresul cronic este un factor de risc important pentru sănătate. Anumite plante ajută organismul să facă față stresului, ceea ce înseamnă că au rol adaptogenic. Printre acestea se numără ginsengul siberian, Rhodiola rosea, schisandra (3).

4. Susținerea unor funcții din organism
În funcție de compoziție, produsele naturiste pot susține anumite funcții ale organismului, cum ar fi:

 • Funcția imună
 • Funcția cardiovasculară
 • Funcția cognitivă, memoria și capacitatea de învățare
 • Funcția digestivă
 • Funcția hepatică
 • Funcția reproducătoare
 • Sistemul hormonal

De asemenea, anumite plante, cum ar fi valeriana, pot contribui la reglarea ritmului circadian și ameliorarea insomniei (1). Astfel, unele pot avea și rol adjuvant alături de terapia medicamentoasă, la recomandarea medicului. Efectele produsului sunt listate în prospect. În orice caz, studiile sunt limitate în ceea ce privește efectele remediilor naturiste. Prin urmare, eficiența suplimentelor alimentare din plante nu este garantată.
5. Aduc un plus de nutrienți
Produsele naturiste care sunt integrate în alimentație, de exemplu tărâțele de psyllium, spirulina, polenul, completează dieta cu o serie de nutrienți, cum ar fi fibre, antioxidanți, vitamine, minerale, aminoacizi.

Riscuri și precauții

Remediile naturiste se asociază și cu o serie de riscuri. Acestea pot provoca reacții adverse serioase după ingestie. De asemenea, pot interacționa cu medicamentele, potențându-le sau inhibându-le efectul (4). De aceea, se recomandă citirea atentă a prospectului. Discută cu medicul înainte de administrarea unui produs naturist.

Remediile naturiste trebuie evitate de către (4):

 • Femei însărcinate și care alăptează
 • Copii
 • Pacienți cu afecțiuni cronice sau aflați sub terapie medicamentoasă (cu excepția situației în care medicul recomandă un astfel de produs)
 • Persoane care vor fi supuse unei intervenții chirurgicale
 • Vârstnici

Așadar, produsele naturiste prezintă serie de beneficii potențiale. Cu toate acestea, este important de știut că nu înlocuiesc o dietă echilibrată și variată. Urmează un stil de viață sănătos pe termen lung și cere sfatul medicului cu privire la aceste produse.


Referințe:

 1. Ansley. “9 of the World’s Most Popular Herbal Medicines.” Healthline, Healthline Media, 3 Feb. 2020, healthline.com/nutrition/herbal-medicine. Accessed 19 July 2022.
 2. Singh, Namita Ashish, et al. “Spices and Herbs: Potential Antiviral Preventives and Immunity Boosters during COVID ‐19.” Phytotherapy Research, vol. 35, no. 5, 29 Jan. 2021, pp. 2745–2757, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8013177/, 10.1002/ptr.7019. Accessed 19 July 2022.
 3. Brusie, Chaunie. “Adaptogenic Herbs: List, Effectiveness, and Health Benefits.” Healthline, Healthline Media, 28 June 2017, healthline.com/health/adaptogenic-herbs. Accessed 19 July 2022.
 4. Herbal Medicines. 2022, nhs.uk/conditions/herbal-medicines/. Accessed 19 July 2022.

Sursa foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro