Bucuresti

5 cadouri pe care le poți face unor părinți pentru cei mici

5 cadouri pe care le poți face unor părinți pentru cei mici

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
114

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Te întrebi ce cadou să alegi pentru copilul prietenilor tăi sau al cuiva din familie, astfel încât să-i placă celui mic și să fie și util? Începe prin a te pune în pielea părinților și încearcă să-ți dai seama ce anume ar cumpăra ei pentru copilul lor. Printre criterii se vor regăsi întotdeauna vârsta sa, pasiunile, activitățile preferate, precum și dacă e preșcolar sau deja la școală. Apoi stabilește-ți un buget pe care ești dispus să-l aloci în acest sens.

Începe căutarea cadoului perfect prin a-ți stabili aceste detalii, iar mai jos vei găsi câteva variante din care să te inspiri:

Haine cu personajele preferate ale copiilor

Încă de la vârste fragede, copiii găsesc tot felul de personaje din desenele animate care le devin un fel de idoli, astfel că își doresc orice obiect are legătură cu acestea. Dacă știi că îi place un anumit personaj, atunci caută să cumperi haine și accesorii inscripționate. Pot fi tricouri, pijamale, căciuli sau șosete. Dacă e vorba de o fetiță, atunci adaugă și un set de clame pentru păr sau o geantă, iar dacă e un băiețel poate o pelerină sau un set de mașinuțe cu personajele favorite.

Articole sportive

De mici, copiii încep să facă mișcare, astfel că părinții îi duc la diverse activități sportive. Unii fac înot, alții tenis, fotbal sau karate. În aceste condiții, va fi binevenit un cadou care să cuprinde diverse articole sportive, mingi, treninguri, o cască pentru bicicletă sau cotiere și genunchiere. De asemenea, poți alege diferite modele de șosete pentru băieți pe care cel mic să le folosească la antrenamentele de fotbal, o pereche de mănuși de portar sau chiar un tricou de la echipa lui favorită. Pentru fetițe ar putea fi un costum de gimnastică sau o rochiță pe care sa o utilizeze la orele de balet.

Ghiozdane sau rucsacuri

La fiecare activitate sportivă sau extrașcolară, copiii au nevoie de echipamente speciale, pe care în mod sigur părinții le-au cumpărat deja. Adaugă drept cadou un rucsac sau un ghiozdan, care să poată fi folosit chiar și la școală. Orientează-te spre cele specifice vârstelor, cu accesorii pentru gadgeturi, dacă copilul este deja la școală și folosește tabletă sau telefon.

Jocuri creative

Niciodată nu vei da greș dacă îi vei oferi unui părinte pentru copilul său jocuri și jucării. Alege variante educative sau care să le pună imaginația la încercare. Puzzle-uri și lego-uri în diverse dimensiuni, cărți cu ilustrații care să-i ajute să descopere universul și lumea înconjurătoare sau jocuri de strategie menite să le stimuleze inventivitatea și perspicacitatea. Mai mult, alege jocuri care să-i poată include și pe părinți, astfel încât să aibă activități comune în timpul liber. Pentru cei mai mici, până-n 5 ani, sunt potrivite și jocurile în miniatură, precum coșurile de baschet, porțile de fotbal sau un șotron. Toate acestea pot fi instalate și în interiorul casei, astfel încât cel mic să se poată bucura și în sezonul rece de ele.

Bilete la concerte, circ sau teatru pentru copii

Trimite-i pe cei mici la diverse spectacole pentru copii, oferindu-le bilete părinților. E important să întrebi înainte, pentru a te asigura că adulții au timpul necesar pentru a merge cu copiii lor în zilele în care sunt programate spectacolele. Cei mici adoră teatrul pentru păpuși, acrobațiile și animalele de la circ sau concertele trupelor preferate, așa că un astfel de cadou îi va bucura peste măsură și este numai bun de oferit părinților pentru copiii lor.

Înainte de alegi cadoul pe care să-l oferi unui părinte pentru copilul lui, gândește-te dacă el i l-ar cumpăra. Utilitatea trebuie să fie principalul criteriu de selecție. Optează pentru daruri educative și inedite, în strânsă legătură cu pasiunile celui mic.

Sursa foto: unsplash.com/photos/DGf4k3fi44s