Bucuresti

5 lucruri la care să fii foarte atent când îți amenajezi apartamentul

5 lucruri la care să fii foarte atent când îți amenajezi apartamentul

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
594

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cu siguranță ești foarte nerăbdător și entuziast să-ți amenajezi apartamentul. Trebuie să știi că va trebui să aloci timp căutărilor, vei lua decizii importante și vei consuma multă energie până ca totul să se încheie potrivit așteptărilor. Probabil ai încercat să găsești surse de inspirație pentru ca designul interior al casei tale să arate ca în reviste. În acest articol te sfătuim la ce să fii atent când îți amenajezi locuința, astfel încât să obții confortul dorit.


1. Asortează ușile interioare cu parchetul
Ușile contribuie semnificativ la atmosfera viitoarei tale locuințe. De diferite modele și materiale, fie uși interioare celulare sau uși din lemn masiv, este important modul în care le asortezi cu restul elementelor de decor. Recomandarea este să fie în aceeași nuanță cu cea a parchetului. De exemplu, dacă este o ușă modernă, în culoarea gri deschis, aceasta se va asorta minunat cu un parchet alb-gri. Poate exista și un contrast între cele două, parchet galben-stejar și ușă maro. Vei evita însă să ai un parchet cu nuanțe de maro-roșcat și ușa cu nuanțe de maro-galben. Nu uita, ușile se montează după ce pereții și pardoseala au fost finisate.


2. Ai grijă ce culoare alegi pentru lavabilă
Sunt foarte multe culori disponibile, iar tentația poate fi mare. Parcă ai alege o culoare diferită pentru fiecare cameră. Sfatul este să nu te grăbești să optezi pentru albastru, portocaliu, verde, înainte de a-i acorda o șansă și lavabilei albe. Poate ai exclus-o din start cu gândul că este monotonă. Greșit! Albul oferă multe avantaje aplicat pe pereți. Face camera să pară mai mare și mai luminoasă, este o culoare care nu se demodează, pune foarte frumos în evidență culorile mobilierului. În plus, vei găsi disponibile mai multe nuanțe de alb decât te aștepți: alb-gri, alb-crem, alb-ivoriu s.a.


3. Măsoară cu atenție spațiul înainte de a cumpăra mobila
Cu siguranță nu vrei să realizezi când ai ajuns acasă, că frumoasa canapea din piele pe care ai cumpărat-o ocupă aproape toată sufrageria. Măsurarea cu atenție a spațiului este o etapă pentru care este esențial să-ți aloci suficient timp. Ai nevoie de lățimile, lungimile și înălțimile exacte. De asemenea, nu cumpăra piese de mobilier înainte de a măsura intrările în cameră, în apartament sau chiar în scara de bloc.


4. Păstrează camerele cât mai aerate
Există tendința de a supraaglomera încăperile cu piese de mobilier. Entuziasmul achiziției este destul de mare, astfel că poți ajunge acasă cu multe obiecte de mobilă care să îți încarce locuința. Ca să te simți confortabil la tine acasă, ai nevoie de spațiu, de camere care să nu fie ticsite de mobilă și obiecte decorative. Optează pentru piese de mobilier cu linii zvelte, pentru cele cu picioare, astfel camera va părea mai aerisită. Înca o idee este aceea de a alege obiecte de mobilier cu suprafețe care reflectă lumina, ca de exemplu MDF-ul alb lucios.


5. Apelează la trucurile vizuale
În designul interior specialiștii folosesc o serie de trucuri vizuale, menite să ofere avantaje locuinței. De exemplu, cu ajutorul oglinzilor așezate pe doi pereți opuși ca să reflecte lumina, prin folosirea albului sau a culorilor pastelate, poți mări vizual spațiul. Un alt truc atunci când ai un apartament mic și vrei să câștigi mai mult spațiu, este și amenajarea pe verticală. Profită de înălțimea pereților și așază rafturi până sus.

Decorarea apartamentului este un proces creativ. Alege finisajele și obiectele care îți plac, însă nu uita nici de regulile de design, care te vor ajuta să câștigi un spațiu confortabil, în care vei vrea cu nerăbdare să te întorci după o zi plină la job.

Sursa foto: universe.jumpstory.com

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari