Bucuresti

5 motive pentru a achiziționa o imprimantă 3D

5 motive pentru a achiziționa o imprimantă 3D

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 luna si 4 zile
Vizualizari
117

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Procesele de printare 3D nu mai reprezintă de foarte mult timp o activitate cu un caracter exclusiv industrial. În prezent, oricine poate comanda și utiliza imprimante 3D de dimensiuni reduse, într-un spațiu de birou sau chiar acasă, pentru proiectele avute în plan. Utilizarea unor astfel de sisteme asigură o mulțime de beneficii pe care oricine le va observa cu ușurință; de la producătorii obiectelor 3D și până la clienții finali ai produselor respective.

Ești tentat să explorezi această variantă de producție? Iată de ce te încurajăm să faci acest lucru:

1. Gamă variată de imprimante 3D


Comanzi online echipamentul necesar în procesul de imprimare 3D, pe baza unor criterii pe care tu le consideri esențiale în procesul de alegere: nivelul de experiență, bugetul avut la dispoziție, domeniul tău de activitate, amploarea proceselor de producție etc. Descoperi o gamă variată de soluții pentru a obține modele tridimensionale la o acuratețe foarte ridicată, pe baza conceptelor grafice dezvoltate în softurile de modelare:

 • imprimante 3D FDM;
 • imprimante 3D cu rășină;
 • echipamente CNC;
 • imprimante profesionale;
 • imprimante industriale;
 • imprimante pentru hobby.

De asemenea, comanzi online accesorii și materii prime compatibile cu sistemele de printare 3D respective, având libertatea de a selecta cele mai potrivite variante de produs dintr-o gamă extinsă de posibilități.

2. Costuri de producție avantajoase


Printarea 3D implică utilizarea de rășini și filamente special concepute. Cu ajutorul acestora, testarea anumitor modele 3D, precum și realizarea posibilelor ajustări, generează costuri mult mai convenabile, comparativ cu utilizarea altor materiale: lemn, sticlă, elemente metalice etc. Accesul la resursele necesare este facil, iar costurile de achiziție sunt adaptate oricărui buget. La finalul unui proiect de printare 3D, modelele obținute asigură calitate, rezistență și detalii atent lucrate (în funcție de materialele alese), pe baza unui mod de operare care implică pierderi cât mai reduse de materie primă - tehnica modelării pe bază de straturi suprapuse.

3. Know-how disponibil în mediul online


Utilizarea cu succes a unei imprimante 3D ca hobby sau în cadrul unei activități profesionale are la bază învățarea modului în care se operează cu un astfel de sistem. Vestea bună este că nu trebuie să fi urmat un curs de pregătire pentru a genera modelele dorite, ci ai nevoie doar de răbdare și calm, astfel încât să poți asimila noțiunile necesare. Online-ul reprezintă un instrument de informare esențial pentru toți cei care își doresc să învețe cum se poate opera echipamentul necesar în procesul de imprimare 3D. Tutorialele video, forumurile de discuții și instrucțiunile oferite de producător te pot ajuta să înțelegi rapid dinamica acestor procese.

4. Oportunități de monetizare variate


Utilizarea unei astfel de soluții pentru modelare 3D îți permite acces pe o mulțime de domenii dezvoltate în jurul producției: artă, fashion, medicină, automotive, design și arhitectură interioară etc. Așadar, iată cum o simplă pasiune de weekend poate căpăta aspectul unui business cu potențial foarte ridicat, construit pe asimilarea gratuită de know-how și achiziționarea online a echipamentului necesar în procesul de imprimare 3D.

5. Control deplin asupra designului de produs


Suma extinsă de programe pentru modelare și structurare pe straturi a modelului grafic 3D îți permite să găsești tooluri cu care să lucrezi cât mai simplu posibil, raportat la natura proiectului avut în plan. În cazul unor forme complicate care implică detalii variate și greu de obținut în producție pe alte materiale, toolurile online pentru printare 3D oferă ajutorul necesar.

Soluții online pentru modelarea obiectelor 3D


 • Autodesk AutoCAD;
 • MODO;
 • Maya;
 • ZBrush;
 • Cinema 4D;
 • Bryce etc.

Soluții online pentru structurarea lor pe straturi (slicing)


 • 3Deasy;
 • Craftware;
 • Slic3r;
 • Meshmixer;
 • Simplify3D;
 • Cura etc.

Utilizarea unei imprimante 3D asigură o mulțime de beneficii la care poți avea acces dacă achiziționezi soluțiile de printare potrivite pentru obiectivele tale. Așadar, studiază cu atenție oferta disponibilă online și realizează cele mai bune alegeri pentru viitorul tău.

Sursa foto: shutterstock_1933477247.jpg