Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

5 motive pentru care educatia financiara ar trebui sa inceapa acasa

5 motive pentru care educatia financiara ar trebui sa inceapa acasa

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
SEO Power
Vizualizari
338

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Copiii sunt pregatiti sa primeasca educatie financiara de la varsta de patru ani. Exista carticele si caiete dedicate. La doi ani copiii ar trebui invatati ce este bine si ce este rau, sa nu minta, etc. Dupa ce invata numerele, pe la cinci ani, copilul poate merge la magazin pentru lucruri marunte: o paine, o ciocolatica, etc. La sapte ani, copilul trebuie incurajat sa se gandeasca ce vrea sa devina cand va fi mare. Educatia financiara incepe de acasa, dar nu se opreste la cei mici.

Tot educatie financiara se numeste responsabilitatea adultilor de a tine evidenta veniturilor si cheltuielilor. Se poate face acest lucru foarte usor intr-un Excel. Decizia de a lua un credit ar trebui luata in urma analizei acestui Excel deoarece rata lunara va fi o cheltuiala in plus: poate fi suportata sau nu? Cat timp nu sunt discutii in contradictoriu si nu se pune presiune pe umerii lor, pot participa si copiii la actualizarea acestui buget.

Indiferent de varsta, educatia financiara ar trebui sa inceapa de acasa din urmatoarele motive:
1. Este un cadru confortabil, care permite acumularea de noi cunostinte (financiare) in mod placut.
2. Atentia este unu la unu, nu unul la multi cum se intampla la clase. Toata atentia fiind indreptata asupra copilului, acesta este incurajat sa se concentreze, sa puna intrebari pentru a intelege notiunile de educatie financiara, sa gaseasca solutii pentru a castiga bani, sa aiba activitati antreprenoriale.
3. Se poate invata despre donatii: ce cheltuieli implica o donatie, cand isi permite cineva sa faca o donatie, etc.
4. Se pot afla elemente care diferentiaza ofertele de pe piata: de ce doua produse cu aparent aceleasi caracteristici au preturi diferite si care trebuie ales pentru a face economii (pe termen scurt sau mediu).
5. Mediul economic se schimba mereu si ofera noi oportunitati financiare, de aceea educatia financiara nu se termina odata cu absolvirea scolii, ci continua acasa intreaga viata. Un adult ancorat in realitate, care tine pasul cu evolutia, va putea identifica noi metode pentru a-si imbunatati stilul de viata.

Firma de gestionare a datoriilor care se implica in educatia financiara a romanilor


Sunt multe companii care se implica in actiuni pentru societate, un bun exemplu este firma de colectare debite KRUK Romania. Cosmina Marinescu, CEO KRUK, a spus in cadrul evenimentului “Fata in fata: Antreprenori & Intraprenori”: “Investitia in educatia personala este o prioritate”. De la inceputul anului 2022, KRUK a sustinut educatia financiara impreuna cu ONG-uri partenere: Impreuna cu Junior Achievement Romania desfasoara pentru elevi programul “Credite inteligente”. Alaturi de Asociatia The Social Incubator a creat pentru tinerii din medii vulnerabile un alt program de educatie financiara, “ResponsaABIL”. Compania sustine si proiectul Merito, care premiaza profesorii cu o activitate excelenta.

Este normal ca educatia de la scoala sa fie sustinuta de educatia de acasa, din motivele mentionate mai sus. Un cadru didactic trebuie sa isi imparta atentia unui numar mare de elevi, in timp ce acasa, atentia este impartita intr-o singura directie.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro