Bucuresti

5 obiecte indispensabile în bagajul de munte

5 obiecte indispensabile în bagajul de munte

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 6 luni si 1 saptamana
Vizualizari
165

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Vrei să mergi la munte alături de prieteni sau familie? Dacă ai stabilit o astfel de escapadă, trebuie să te ocupi de pregătirea corectă a bagajului, astfel încât să nu-ți lipsească nimic în vacanță. Cu toate acestea, spre deosebire de bagajul de care ai nevoie la mare, cel de munte nu trebuie să fie la fel de consistent, pentru că vei căra în spate rucsacul de călătorie.

Îți venim în ajutor și îți prezentăm obiectele de care ai nevoie în bagajul de munte, în articolul de mai jos!

Echipamentul potrivit


Primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când mergi la munte este să iei cu tine echipamentul adecvat. Pentru că încălțămintea este extrem de importantă, alege perechi potrivite de bocanci. Optează pentru încălțăminte Salomon, extrem de rezistentă și de comodă, potrivită pentru o vacanță la munte. Ia cu tine și haine de calitate, pantaloni călduroși, hanorace polar și geci impermeabile, care sunt utile atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile.

Alimente, apă și gustări

Cu siguranță că nu vei avea lângă tine magazine pe munte, de aceea trebuie să ai în rucsac hrană și apă. Dacă este vorba despre un traseu dificil, care durează mult, ai nevoie de sandwich-uri, fructe, legume, conserve și orice tip de mâncare ambalată. Apa este esențială! Nu uita să adaugi și câteva batoane proteice și gustări de care să te bucuri atunci când îți este foame. Nucile, alunele și migdalele sunt doar câteva dintre variantele pe care le poți alege.

Ghiozdanul de munte

Pe lista de obiecte indispensabile pentru o drumeție la munte se regăsește ghiozdanul, pentru că în el vei lua cu tine toate obiectele necesare în excursie. De aceea, ai nevoie de un ghiozdan sau de un rucsac de calitate, în funcție de capacitatea de care ai nevoie. De pildă, atunci când mergi la munte într-o drumeție de o zi, ai nevoie de un ghiozdan cu o capacitate de 20-30 de litri. Petreci mai multe zile pe munte? Ia cu tine un ghiozdan de 60-70 de litri, de calitate, în care să-ți păstrezi în siguranță obiectele necesare. Nu face rabat de la calitate, pentru a te feri de dureri insuportabile de spate.

Accesorii utile


În afară de haine, încălțăminte și alimente, ai nevoie și de accesorii utile, pe care să le iei cu tine atunci când pleci la munte:

  • Sac de dormit, pentru odihna de care ai nevoie în fiecare noapte
  • Pături și/sau izopren
  • Perne
  • Termos sau recipient pentru lichide, care să-ți mențină băuturile calde
  • Lanternă și baterii, de care ai nevoie pe timpul nopții
  • Veselă de unică folosință
  • Brichete și/sau chibrite
  • Saci de gunoi
  • Scaune rabatabile

Trusa de prim ajutor

La fel de utilă pentru o urcare pe munte este și trusa de prim ajutor. Chiar dacă te gândești că nu ai nevoie de ea, o drumeție pe munte reprezintă o activitate pe cât de incitantă, pe atât de periculoasă. Astfel, dacă vrei să parcurgi un traseu cu un grad mare de dificultate, ar fi recomandat să adaugi în rucsac și o trusă de prim ajutor. Printre altele, trusa de prim ajutor trebuie să conțină foarfece, dezinfectant, comprese sterile, apă oxigenată și plasturi pe care să-i folosești la nevoie.

Ține cont de această listă, pe care o poți modifica în funcție de nevoile și de preferințele tale. Trăiește o experiență de neuitat în drumeție, dar fii bine pregătit pentru această experiență solicitantă!

Sursa foto: pexels.com/photo/risky-traveler-on-stone-above-valley-4117791/