Bucuresti

5 trucuri ca sa te simți în propria grădină ca la plajă

5 trucuri ca sa te simți în propria grădină ca la plajă

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Vizualizari
185

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Ca în fiecare vară, zilele rămase până la concediu ți se par o veșnicie și ai da orice pentru câteva ore petrecute pe plajă, cu marea la doi pași și cu o băutură rece în mână. Pentru că așteptarea e chinuitoare, n-ar fi rău să îți amenajezi propria ta plajă în grădină, unde să-ți pregătești bronzul pentru mare și să te relaxezi, în zilele toride. Deși pare un demers greu de dus la îndeplinire, nu e deloc așa, iar dacă nu știi cum să procedezi, îți dăm câteva idei.

Stabilește locul perfect


Întâi de toate, trebuie să găsești colțul perfect pentru mica ta plajă. Acesta trebuie să fie expus la soare, pentru a putea să te bronzezi, dar trebuie să includă și o zonă mai umbrită, unde să te refugiezi atunci când e vipie. Spațiul trebuie să fie suficient de generos pentru câteva șezlonguri, una-două măsuțe și tot ce mai crezi tu că ai nevoie pentru a te simți perfect. Dacă e cazul, curăță locul de buruieni, rădăcini sau orice altceva care te-ar putea încurca și delimitează clar zona.

Fă rost de șezlonguri și umbrele


Sunt două elemente esențiale pentru a avea parte de tot confortul la plajă, așa că aceste accesorii nu au voie să îți lipsească din curte. Așadar, după ce ai stabilit locul de plajă, următorul pas este să îți faci rost de șezlonguri și umbrele. Trebuie să te gândești că va fi nevoie să le depozitezi undeva, la sfârșitul sezonului, așa că îți recomandăm șezlongurile pliabile. Sunt ușor de transportat, se montează cu ușurință, iar atunci când nu ai nevoie de ele, nu ocupă mult loc. În privința umbrelelor, alegerea se face în funcție de preferințe, iar, în acest sens, ai la dispoziție o mare varietate de modele.

Montează o piscină

Plaja fără apă e de neconceput, așa că trebuie să rezolvi și această problemă. Soluția este simplă și constă în montarea unei piscine în imediata apropiere a șezlongurilor. Probabil nu ai casă cu bazin, pentru că, altfel, nu ai mai fi citit acest articol, dar problema se rezolvă simplu, cu o piscină supraterană. Este acel tip de piscină care se instalează direct pe pământ, fără să mai sapi o groapă în mijlocul curții. Cele mai ieftine și mai practice sunt piscinele gonflabile, însă poți opta și pentru o piscină supraterană din metal galvanizat sau fibră de sticlă. Măsoară, cu exactitate, spațiul pe care îl ai la dispoziție și apoi comandă o piscină cu dimensiunile potrivite.

Amenajează un mini-bar


În măsura în care spațiul îți permite, poți amenaja și un mic bar în zona de plajă, pentru băuturi reci și ingredientele necesare unor cocktailuri irezistibile. O mică vitrină frigorifică este perfectă pentru păstrarea băuturilor, iar pentru servirea lor trebuie să amenajezi o mică tejghea, dintr-un blat de lemn, lângă care să așezi doi-trei scaune înalte, pentru bar.

Protejează-ți intimitatea

Dacă gardul nu este suficient de compact și de înalt, sau dacă locuințele din jur au vedere directă către curtea ta, privirile trecătorilor sau ale vecinilor te-ar putea stânjeni când stai la soare în costum de baie. Pentru a scăpa de problemă, maschează spațiul de relaxare cu arbuști ornamentali amplasați strategic sau cu un paravan din pânză vaporoasă.

Acestea ar fi elementele principale care să-ți asigure confortul optim și să te facă să te simți ca pe plajă chiar la tine acasă, până când vei putea să ai parte de vacanța mult așteptată.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/staniel-cay-yacht-club-piscina-171902/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari