Bucuresti

5 trucuri de amenajare a unui living mic

5 trucuri de amenajare a unui living mic

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
91

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Livingul este una dintre cele mai populate încăperi din locuință. Serile alături de familie, cafeaua băută împreună cu musafirii, toate acestea sunt momente care ar trebui să se desfășoare într-un spațiu primitor. În cazul în care nu dispui de foarte mult spațiu în living, dar vrei ca atmosfera să fie cât mai frumoasă, iată câteva trucuri de amenajare care s-ar putea să te ajute.

Obiectele de decor din living nu trebuie să ocupe din spațiul funcțional

Cu siguranță dorești să decorezi cât mai creativ livingul, însă dacă spațiul nu îți permite nu are sens să ocupi încăperea cu vaze de dimensiuni mari, lustre și alte obiecte de acest tip. Caută decorațiuni pe care le poți așeza pe rafturi sau etajere de perete, astfel încât să nu ocupe din încăpere, dar să creeze o ambianță potrivită pentru petrecerea timpului în living. Există numeroase tipuri de astfel de decorațiuni cu ajutorul cărora vei putea personaliza sufrageria.

Înlocuiește canapeaua de dimensiuni mari din living cu perne și pufuri

Un living cu suprafața mică nu va permite poziționarea unei canapele sau a unui colțar de dimensiuni mari. Chiar dacă îți dorești acest lucru trebuie să gândești practic și să salvezi cât mai mult spațiu pentru ca livingul să fie o încăpere funcțională, cu loc pentru o masă suficient de mare pentru nevoile tale, dar și cu un spațiu de relaxare. Așadar, înlocuiește canapeaua foarte mare cu perne sau pufuri, eventual și un fotoliu sau două. Această alegere te va ajuta și pentru a decora creativ livingul pentru că poți opta pentru modele și culori diferite.

Decorează livingul în culori neutre pentru a crea senzația de spațiu mai mare


Alegerea culorilor este definitorie în cazul amenajării unui living cu suprafață mică. Nu alege culori stridente deoarece acestea par să închidă încăperea. Optează pentru culori neutre, fie o singură culoare, fie combinații interesante. În funcție de nuanțele alese pentru pereți, tavan și pardoseală, caută decorațiuni și mobilier care să se integreze și să dea o senzație de spațiu mărit. Nu aglomera cu foarte mult mobilier pentru ca livingul să fie cât mai aerisit, în ciuda suprafeței reduse.

Unește livingul cu o bucătărie de tip open-space


O opțiune modernă și practică pentru un living cu suprafața redusă este conectarea acestuia cu o bucătărie de tip open-space. În acest mod se va crea un spațiu unitar și lipsa ușilor ajută la economia de spațiu. Ceea ce e foarte important atunci când optezi pentru bucătărie de tip open-space este să decorezi în așa fel încât livingul și bucătăria să se confunde și să nu se creeze o delimitare din punct de vedere vizual.

Suspendă televizorul din living pe un suport special pentru perete

Cu siguranță în living dorești să dispui de un televizor cât mai mare, însă dacă spațiul nu este suficient e uneori dificil să găsești locul potrivit. Cea mai practică soluție este să plasezi televizorul pe un suport de perete astfel încât să nu ai nevoie de o piesă de mobilier în plus și, de asemenea, pentru a-l poziționa oriunde dorești, în funcție de locurile existente pe scaune, pufuri, fotolii sau canapele.

Livingul nu trebuie să fie neapărat un spațiu de dimensiuni foarte mari pentru a te simți bine în încăpere. Trebuie ca atunci când decorezi să profiți de fiecare spațiu funcțional, iar decorațiunile să le așezi în așa fel încât să nu ocupe din acest spațiu. Amenajarea livingului poate să fie o activitate chiar plăcută dacă ții cont de câteva sfaturi practice cu ajutorul cărora să creezi ambianța dorită. Nu uita că detaliile contează foarte mult atunci când decorezi un living de dimensiuni mai mici și o atenție deosebită față de acestea poate să facă diferența.

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari