Bucuresti

6 reguli de aur pentru un ten perfect în sezonul rece

6 reguli de aur pentru un ten perfect în sezonul rece

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 11 luni si 4 zile
Vizualizari
446

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sezonul rece aduce multe provocări pentru persoanele cu tenul sensibil sau uscat, dar majoritatea se confruntă cu mici probleme. Pentru că fiecare sezon presupune o îngrijire diferită pentru tenul tău, ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să ai un ten catifelat, sănătos și care să arate proaspăt și fără imperfecțiuni.

Hidratează-te

În sezonul rece, hidratarea tenului este esențială. Poți face asta atât cu ajutorul cremelor cu substanțe emoliente, cât și a alimentelor sau a suplimentelor care conțin acizi grași Omega-3 sau Omega-6: ulei de pește și ulei de semințe de in. Cea mai eficientă soluție, totuși, este îngrijirea tenului cu produse naturale L'Occitane, concepute pentru a proteja pielea de efectele frigului și ale vântului. Cu cât conțin mai multe ingrediente naturale, cu atât vor avea un efect mai bun, cele sintetice având efect doar pe termen scurt și cauzând probleme, pe termen lung.

Aplică protecție solară

În zilele strălucitoare de iarnă, zăpada reflectă razele soarelui cu până la 80% mai mult decât în perioada fără omăt. Acest aspect crește, exponențial, riscul de expunere și, pe termen lung, poate duce la cancerul de piele. Asta înseamnă că, indiferent dacă schiezi și te bucuri de pârtie sau faci o plimbare în natură, trebuie să aplici protecție solară precum în timpul verii. Soarele poate fi destul de puternic, iar razele sale UV sunt periculoase, inclusiv iarna.

Adaptează-ți ritualul de îngrijire a tenului În timpul lunilor de iarnă, alege produse de curățat pe bază de cremă și încearcă să nu aplici toner sau astringenți. Din cauza alcoolului pe care îl conțin, aceștia îți pot usca și mai mult pielea. Noaptea, folosește o cremă hidratantă mai bogată pentru față.

Acordă atenție buzelor

Aplicarea unui balsam hidratant (cum ar fi vaselina sau un alt unguent) poate ajuta la vindecarea buzelor uscate și crăpate și la păstrarea lor în bune condiții. Buzele sunt printre primele lucruri pe care le observi la o persoană, deci, un ten impecabil nu poate să arate bine cu buzele crăpate. Cu siguranță, sentimentul nu este unul minunat.

Folosește produse cât mai naturale și fără parfum

Un gel de curățare cu ingrediente prea puternice pentru piele uscată va face ravagii pentru tenul deja afectat. Majoritatea gelurilor de curățare conțin ingrediente și parfumuri iritante. Tocmai, de aceea, curăță-ți și îngrijește-ți tenul cu produse care nu conțin parfum și caută pe etichete să scrie explicit acest lucru. Nu te spăla cu apă prea caldă Într-adevăr, iarna este tentant să te speli cu apă cât mai caldă, chiar fierbinte, însă, tenul tău va suferi, mai ales, în timpul dușului. Folosește apă la o temperatură confortabilă, oricât de frig ți-ar fi.

Un ten frumos se poate menține atât pe timpul verii, cât și al toamnei/iernii, când temperaturile scăzute îți pot da de furcă. Ceea ce diferă este doar abordarea și ritualul de îngrijire. De aceea, încearcă să respecți cele șase reguli și vei vedea, în timp, rezultate bune asupra tenului tău.

Sursă foto: unsplash.com/photos/byfNhh81CWU