Bucuresti

7 motive pentru care orice cultură are nevoie de un sistem de irigații

7 motive pentru care orice cultură are nevoie de un sistem de irigații

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
106

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Indiferent de cultură pe care o ai, cu siguranță îți dorești să ai parte de rezultate spectaculoase la momentul recoltei. Apa este un element esențial care te ajută să îți menții cultura bogată și productivă datorită faptului că plantele au nevoie de apă în mod constant pentru a se dezvolta într-un mod armonios. Mai mult decât atât apa are rolul de a hidrata plantele și de a le asigura nutrienții necesari pentru a crește. Un sistem de irigare cu aspersie te va asigura că, cultura ta primește cantitatea necesară de apă chiar și în condiții de secetă, sau dacă cultura ta se află în zone în care cantitatea de apă este limitată. Un sistem de irigație poate face diferența între o cultură bogată și una mai puțin productivă.

Iată așadar 7 motive pentru care ar trebui să folosești un sistem de irigare prin aspersie pentru cultura ta.

Oferi culturii tale cantitatea de apă necesară, constant


Atunci când ai un sistem de irigare cu aspersie cultura ta se bucură de cantitatea de apă de care are nevoie pentru a fi productivă și roditoare, chiar și în condiții meteo nefavorabile sau în zone în care cantitatea de ploaie îmi este scăzută. Sau pur și simplu, atunci nu ai acces la o sursă de apă foarte aproape de cultura ta.

Este accesibil și ușor de configurat


Un astfel de sistem de irigații se montează foarte ușor îl poți găsi în kituri complete pe fabricadeirigatii.ro unde poți opta pentru diametrul tubulaturii în funcție de necesitatea culturii tale. În plus, dacă vei achiziționa un sistem de irigații de pe fabricadeirigații.ro, te poți bucura de el acum și plătești doar la recoltă datorită parteneriatului cu Tarfin, o companie fondată în Turcia care oferă soluții agricole pentru cei care își doresc să aibă parte de culturi bogate, însă nu vor să facă investiții, până la momentul recoltei.

Poți controla cantitatea de apă


Datorită faptului că fiecare cultură este diferită iar plantele au nevoie de o cantitate diferită de apă și de un sol specific, instalarea unui sistem de irigare prin aspersie, te va ajuta să ai control asupra cantității de apă pe care o vei furniza culturii tale.

Se potrivește oricărui tip de sol


Culturile sunt diferite, așadar și solurile culturii tale sunt cu siguranță diferite. Însă apa este acel element esențial de care orice cultură are nevoie, iar un sistem de irigații prin aspersie se va potrivi oricărui sol, fiind ușor de montat.

Nu ești nevoit să îți uzi tu cultura


În cazul în care cultura ta se află într-un loc secetos sau într-un loc în care nu are acces la apă, un sistem de irigații cu aspersie va face treaba în locul tău, astfel că tu nu vei mai fi nevoit să îți uzi cultura de unul singur sau să depinzi de condițiile meteo.

Se pot înlocui oricând elementele defecte


În cazul în care s-au defectat doar anumite părți ale sistemului tău de irigații poți înlocui doar acele piese defecte cu ușurință, fără a fi nevoit să înlocuiești întreg sistemul de irigat. Astfel că plantele de pe cultura ta nu vor simți lipsa apei atunci când anumite componente ale sistemului nu mai funcționează în parametrii optimi.

Îl poți utiliza pentru a transporta apa pe distanțe lungi


Dacă cultura ta se află la o distanță destul de mare de o sursă de apă, te poți folosi de un sistem de irigații cu țevi de prelungire, pentru a transporta apa la cultura ta de la o sursă mai îndepărtată.

Așadar, un sistem de irigații poate fi un ajutor valoros pentru orice agricultor care are culturi mari și care dorește să își optimizeze producția. Instalarea unui sistem de irigații poate face o diferență majoră în ceea ce privește recolta finală și poate ajuta la menținerea culturilor în cea mai bună formă posibilă.

Sursă foto: greenagriculturetz