Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

7 sfaturi pentru dinți și gingii sănătoase

7 sfaturi pentru dinți și gingii sănătoase

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
276

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cel mai bun mod de a-ţi proteja sănătatea orală este să adopți obiceiuri bune, cum ar fi să te speli pe dinți de două ori pe zi și să mergi la dentist o dată la 6 luni. Niciodată nu este prea târziu să preiei controlul asupra sănătății tale bucale, motiv pentru care îţi oferim cele mai bune sfaturi pentru a avea dinți și gingii sănătoase.

1. Evită alimentele și băuturile dulci


Îţi simţi uneori dinții încărcați sau aspri? Dacă da, este posibil să fie din cauza plăcii dentare. Placa adoră să mănânce zahăr și îl folosește pentru a produce acid care cauzează carii. De aceea este posibil să simți placa mai ales după ce mănânci alimente cu zahăr. Este important să verificăm etichetele din magazin, deoarece multe alimente pe care le considerăm „sănătoase” nu sunt, de fapt, bune pentru dinți. De exemplu, unele iaurturi pot conţine mult zahăr. De asemenea, băuturile pentru sport conțin adesea mai mult zahăr decât am crede.

2. Periați dinții de două ori pe zi


Stomatologii recomandă să ne spălăm dinții de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor. Fluorul apare în mod natural și este recunoscut de mult timp pentru beneficiile sale pentru sănătatea orală. De fapt, multe municipalități au apă potabilă fluorurată pentru a ajuta la reducerea cariilor. Asigură-te că perii dinţii timp de 2 minute, astfel încât să fie suficient timp pentru a curăța toți dinții.

3. Foloseşte ața dentară o dată pe zi


Placa adoră să se ascundă acolo unde perii periuței de dinți nu pot ajunge. De aceea este atât de important să folosim aţa dentară o dată pe zi pentru a îndepărta placa ascunsă între dinți și de-a lungul liniei gingiilor. Aţa dentară ajută la prevenirea formării cariilor între dinţi.

4. Foloseşte apă de gură o dată pe zi


Foloseşte o apă de gură cu fluor pentru a ajuta la întărirea smalțului dentar. Folosirea apei de gură ajută la spălarea oricărei plăci reziduale sau a particulelor de alimente care ar putea rămâne în urmă după periaj și folosirea aței dentare.

5. Solicită sigilarea dinţilor


Sigilarea dinţilor înseamnă aplicarea unui un strat special pe molarii nou erupți la copii, dar și adulții îşi pot face sigilare dentară. Aceasta umple șanțurile și fisurile, ceea ce ajută la prevenirea formării plăcii și a cariilor.

6. Evită fumatul și consumul de alcool


Fumatul este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru sănătatea orală. Fumatul provoacă decolorarea dinților, acumularea de placă/tartru, boli ale gingiilor, pierderea dinților și cancer oral. În plus, reduce capacitatea gurii de a se vindeca după o rănire. Similar consumului de tutun, alcoolul poate fi devastator pentru sănătatea orală. Alcoolul usucă gura, reducând producția de salivă, ceea ce permite bacteriilor și plăcii să înflorească. Persoanele care consumă în mod regulat alcool sunt mai predispuse să dezvolte cancer oral decât cei care nu consumă alcool.

7. Consultă medicul dentist la fiecare 6 luni


Solicită o curățare a dinților și o examinare orală la fiecare 6 luni pentru a-ţi proteja sănătatea bucală. În acest fel, medicului îi va fi uşor să îndepărteze placa și tartrul. Lăsată netratată, acumularea de tartru crește riscul de carii și boli ale gingiilor.

Programează chiar acum o vizită pentru curățarea dinților la unul din cabinetele stomatologice Dent Plus.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro