Bucuresti

A fost odată ca niciodată când mașinile electrice și căștile erau ficțiune

A fost odată ca niciodată când mașinile electrice și căștile erau ficțiune

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
398

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Tehnologia de care ne bucurăm astăzi și-a început existența, odată, ca o simplă ficțiune. De exemplu, căștile de zi cu zi au apărut în Fahrenheit 451, de Ray Bradbury. 30 de ani mai târziu, căștile intraauriculare au fost lansate pe piață, în masă și, de atunci, sute de companii din întreaga lume s-au angrenat în cursa de a le face mai mici, mai bune și mai precise.

Valorile noastre de bază sunt construite în jurul tehnologiei, a software development și industriei automotive. Curiozitatea noastră continuă și căutarea performanței ne-au condus către mașini electrice, roboți, IoT, dezvoltare mobilă și multe altele. iPad-ul a apărut în formă de ziar în 1968, în romanul și filmul lui Arthur C. Clarke 2001: A Space Odyssey. Eroul citește ziarele de pe pad, în timpul călătoriei sale spațiale.

Mașini electrice, în viziunea lui John Brunner, în 1969

Poate unul dintre cele mai profetice romane scrise vreodată, romanul lui John Brunner Stand on Zanzibar, descrie invențiile folosite în societatea din 2010: TV la cerere, imprimante laser și mașini electrice. Vizionarul SF a scris că aceste mașini vor fi alimentate cu celule de combustibil electrice reîncărcabile. Tot el a menționat, de asemenea, că Honda va fi un producător de frunte. Desigur, Honda este un jucător puternic în industria automobilelor electrice.

Odată ce Douglas Adams a publicat, în 1979, renumitul Ghid al autostopistului pentru galaxie, multe personaje interesante au prins viață. Cel mai inteligent robot din toate timpurile, Marvin, paranoicul-android, este doar unul dintre ei. Micul Babel Fish are o importanță majoră în construirea mărcii vizionare a lui Adams. În carte apare ideea traducerii în timp real pentru autostopiști. Multe aplicații de astăzi de pe piață, încearcă să transpună această viziune în realitate. Multe dintre ele chiar foarte valoroase.

Sperăm că ți-a plăcut călătoria noastră de-a lungul literaturii SF. Există multe cărți bune în lume și s-ar putea să ne lipsească unele subiecte. Dacă știi o carte pe care am putea-o include, anunță-ne.

Software development la AROBS

Din 1998, AROBS Transilvania Software este un furnizor de top de soluții software. Principalele industrii din domeniul software în care activăm sunt Automotive, Travel&Hospitality, Life Sciences&IoT și Enterprise Solutions. Pe lângă aceastea, AROBS este un furnizor recunoscut de soluții de optimizare a afacerilor, monitorizare gps și mai nou soluții de plăți contactless prin MonePOS.