Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

A doua editie a Salonului Calului

A doua editie a Salonului Calului

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
1827

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Evenimentul va avea loc în perioada 26-29 septembrie 2013, lângă București

A doua ediţie a Salonului Calului, eveniment integrat dedicat tuturor activităţilor sportive, de divertisment şi de business ecvestru din România, se va desfășura în perioada 26-29 septembrie 2013, în organizarea Clubului de echitaţie Equestria din Tâncăbeşti (DN1). Salonul Calului are ca obiectiv apropierea publicului de esenţa sportului nobil, echitația, îmbinând măiestria, performanţa şi valoarea în conceptul unui eveniment ecvestru în premieră în România.

Conferinţa de presă care precede evenimentul a avut loc astăzi, la Jockey Club, şi i-a avut ca invitaţi speciali pe comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, dr. Ozana Moraru - proprietara Clubului Equestria şi iniţiatoarea Salonului Calului, Constantin Avramescu – preşedinte Jockey Club şi Sorin Soveja – Federaţia Ecvestră Română.

Cristian Ţopescu, un recunoscut susţinător al echitaţiei, a amintit faptul că, deşi echitaţia a adus României prima medalie olimpică din istorie, la Olimpiada de la Berlin din 1936, în prezent aceasta este ignorată deliberat de autorităţi, din cauză că este un sport care nu aduce bani, fiind preferate sporturile care aduc medalii României. ”Nu mai există baze sportive, nu mai există evenimente ecvestre, nu mai există oameni de cai - jochei, driveri, potcovari. Refacerea rasei cabeline va dura mulţi ani de zile. Doar pasiunea e elementul motor al demersurilor acestui minunat Club Equestria, care pune umărul la renaşterea echitaţiei româneşti şi aduce calul constant în atenţia publică, a declarant reputatul comentator sportiv.

La rândul său, dr. Ozana Moraru, iniţiatoarea Salonului Calului, a declarat că echitaţia poate fi, chiar şi în România, chiar dacă departe de nivelul de afară, o investiţie profitabilă, cu condiţia să se facă cu voinţă, multă organizare şi inteligenţă.

După o ediţie inaugurală, în 2012, cu ecouri deosebite în rândul publicului larg, mass-mediei şi al publicului specializat, Salonul Calului a pregătit, la a doua sa ediţie, un complex şi fascinant program de spectacol ecvestru (parade, acrobații, voltije, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, show-ul ecvestru ”Istoria Cavaleriei”, întrecerea ”Oldies but goldies”- mașinile de epocă cot la cot cu caii competiției, proba sportivă de ştafetă ”Recunoaşteţi personajul”, proba sportivă Jocker Equestria ş.a.) şi competiţional (probe sportive pentru toate categoriile de cai şi călăreţi, inclusiv pentru copii şi amatori, probe de sărituri demonstrative şi întreceri integrate în show-uri ecvestre).

Un moment de maximă atracţie este reprezentaţia nocturnă "Seara cailor" – "La Nuit du Cheval" care va purta publicul într-un spectacol de poveste, introducându-l în arta dresajului ecvestru. Programul include numere de acrobaţii călare, precum și o şcoală de înalt dresaj cu un spectacol elaborat de sunet şi lumini, cu influenţe din basmele şi folclorul românesc: Calul înaripat, Caruselul, Balaurul, Turnir medieval. Spectaculozitatea

momentului nocturn este accentuată de o reprezentație de dresaj natural care va dezvălui spectatorilor arta dialogului empatic dintre om şi cal, utilizând aptitudinile native ale inteligentelor animale. "Seara cailor" îl are ca invitat special pe actorul Denis Ştefan.

Partea competiţională va include Trofeul Equestria şi Concursul internaţional de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, aflat la a treia ediție consecutivă. Vor lua startul aproximativ 170 de cai, din ţări ca Bulgaria, Grecia, Turcia si Germania, plus 30-40 de cai pentru show-uri şi demonstrații. Nivelul de dificultate al probelor variază de la cele mai usoare, probe pentru copii, amatori si cai tineri, până la cele mai dificile.

Cele mai complexe probe din punct de vedere tehnic şi sportiv sunt:
  • Trofeul Equestria (nivel B, sâmbătă 28 septembrie, orele 17:30)
  • Marele Premiu al Municipiului Bucureşti (nivel A, duminică 29 septembrie, orele 15:00
Marele Premiu al Bucurestiului este una din cele patru mari competiţii sportive ecvestre naţionale, alături de: Cupa României, Cupa Federaţiei Ecvestre Române şi Circuitul Grand Prix al României; are o tradiţie de peste 30 de ani, cu întrerupere de câţiva ani, până când tradiţia a fost reluată de către Clubul Equestria care organizează deja a treia ediţie, după o pauză de 5 ani. Tot la acest eveniment se organizează şi Finalele pe grupe de cai („Criteriile cailor”): cai tineri de 5 ani, 6 ani si 7 ani, la finalul cărora se va stabili clasamentul valoric pe acest an al acestor categorii de cai. De asemenea, programul cuprinde şi Finala Campionatului Naţional de Sportivi Amatori şi Finala Campionatului de Copii.
De asemenea, Salonul Calului a cuprins în program şi acțiuni dedicate publicului specializat (prezentări de cai, produse şi echipamente ecvestre cu vânzare, echipamente sportive de performanţă etc).

A doua ediţie a <Salonului Calului> reconfirmă aspiraţia autentică pentru un astfel de eveniment multivalent şi ambiţios în România, pe care sperăm să-l transformăm, în timp, într-un brand local şi într-un model de business. Unicitatea acestui concept constă în îmbinarea segmentului competiţional sportiv cu demonstraţiile şi show-urile ecvestre de cea mai înaltă clasă, precum şi cu oportunităţile de business de viitor pe care le propune. Pentru ediţia din 2013, am pregătit o paletă variată de activităţi care acoperă de la competiţia pur sportivă la fascinante show-uri, parade şi momente tematice de divertisment ecvestru, dar şi prezentări pentru publicul avizat. Ca şi la prima ediţie, am acordat o deosebită atenţie nevoii de educare a publicului din România în spiritul competiţiei fair-play, al stilului rafinat şi al aprecierii unui spectacol unic, cum este echitaţia”,a declaratdr.Ozana Moraru, proprietaraclubuluiEquestria.

Organizat de clubul de echitație Equestria din Tâncăbeşti (Snagov), Salonul Calului şi-a propus să consacre în România un model ce are temă de inspiraţie faimosul Salon du Cheval din Paris.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro