Bucuresti

A doua editie a Salonului Calului s-a incheiat duminica seara

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1530

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

A doua ediţie a Salonului Calului, o întoarcere la Micul Paris şi o demonstraţie a înaltului profesionalism în echitaţie, în România
Peste 3.000 de spectatori la ediţia din acest an

Maria Băsescu şi ASR Principele Nicolae al României alături de ambasadori a 8 ţări s-au numărat printre invitaţii speciali ai evenimentului

A doua ediţie aSalonului Calului, cel mai mare eveniment din România dedicat echitaţiei ca activitate sportivă, de divertisment şi de afaceri, s-a încheiat duminică seară, marcând un eveniment de înalt profesionalism în echitaţia din România, precum si o revenire la atmosfera Micului Paris, în vremea când echitaţia şi stilul de viaţă rafinat făceau parte din cotidianul elitei bucureştene. Peste 3.000 de spectatori au asistat, în cele 4 zile de eveniment, la un spectacol de înaltă clasă, îmbinând rafinamentul cu elementele de mare spectaculozitate, performanţa sportivilor şi celor 150 de cai concurenţi cu show-urile originale, pe cai.

Printre personalităţile prezente la eveniment s-au numărat Maria Băsescu, ASR Principele Nicolae al României, reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, membri ai corpului diplomatic din 8 ambasade şi ambasadori din 5 ţări precum E.S. Munther Said Qabba’Ah, Ambasadorul Regatului Iordaniei, E.S. Marek Szczgiel, Ambasadorul Poloniei, E.S. Jiri Šitler, Ambasadorul Republicii Cehe, E.S. Iurie Reniţă, Ambasadorul Republicii Moldova, E.S. Matthijs Van Bonzel, Ambasadorul Regatului Olandei, comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, mari sportivi ai României precum canotoarea Viorica Susanu, multiplă campioană olimpică şi mondială, politicieni, alte persoane publice printre care actorul Dorian Boguţă şi realizatoarea TV Malvina Cervenschi, realizatorul radio Daniel Buzdugan, cunoscuta prezentatoare TV Delia Budeanu, Oana Sârbu, realizatoarea Antena 3 Maria Coman.

Salonul Calului s-a desfășurat în perioada 26-29 septembrie 2013, sub egida Clubului de echitaţie Equestria situat pe DN1, în apropierea Bucureştiului.

Aflat la a doua sa ediţie, Salonul Calului, având ca principal obiectiv apropierea publicului de esenţa sportului nobil, echitația, în cadrul unui concept în premieră absolută în România
a etalat şi în acest an un complex şi fascinant program de spectacol ecvestru incluzând: parade, acrobații, voltije, dresaj, parade si exercitii ale copiilor incalecand ponei, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstatii ale Jandarmeriei calare, show-ul ecvestru ”Istoria Cavaleriei”, Parada maşinilor de epocă “Oldies, but goldies” proba sportivă de ştafetă ”Recunoaşteţi personajul”, proba sportivă cu Jocker Equestria ş.a.) şi competiţional (probe sportive pentru toate categoriile de cai şi călăreţi, inclusiv pentru copii şi pentru amatori, probe de sărituri demonstrative şi întreceri integrate în show-uri ecvestre, dar si proba tradiţională, Bucharest Grand Prix – Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, cea mai dificilă din cadrul concursului sportiv. Mașinile de epocă aduse să ruleze în teren alături de caii din competiție au prezentat un moment de mare atracţie penrtu public.

Premiera absolută a acestei ediţii a fost reprezentaţia nocturnă "Seara cailor" – "La Nuit du Cheval", care a purtat publicul într-un spectacol de poveste, introducându-l în arta dresajului ecvestru de înaltă şcoală (tip Şcoala spaniolă de dresaj). Programul a inclus numere de acrobaţii călare, o şcoală de înalt dresaj cu un spectacol elaborat de sunet şi lumini, cu influenţe din basmele şi folclorul românesc: (Calul înaripat, Caruselul, Balaurul, Turnir medieval), precum şi o reprezentație de dresaj natural.

Partea competiţională a evenimentului a inclus Trofeul Equestria şi Concursul de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, aflat la a treia ediție consecutivă.

Bucharest Grand Prix - Marele Premiu al Municipiului Bucureşti la sărituri peste obstacole, principala probă competiţională, i-a revenit călăreţului Răzvan Bozan de la Clubul Morisena, care a concurat pe calul Quickborn, obţinând un punctaj total de 37 de puncte. A doua poziţie pe podium a fost ocupată de Ionuţ Ursache de la Clubul Decebal, locul al treilea revenindu-i unui <abonat> la premii ecvestre, Norbert Schumann de la CSA Steaua. Premiile au fost înmânate de dl. Marcel Octavian Nicolaescu, viceprimar care a reprezentat Primăria Municipiului Bucureşti, partener onorific al evenimentului.

Bucharest Grand Prix - Marele Premiu al Bucurestiului este în prezent una din cele patru mari competiţii sportive ecvestre naţionale, alături de: Cupa României, Cupa Federaţiei Ecvestre Române şi Circuitul Grand Prix al României. Competitia are o tradiţie de peste 30 de ani, cu întrerupere de 5 ani, tradiţia fiind reluată de către Clubul Equestria, organizatorul a trei ediţii consecutive ale concursului. La startul Marelui Premiu al Municipiului Bucureşti la sărituri peste obstacole, s-au înscris în acest an 16 călăreţi, de la 10 cluburi din România.

În cadrul Salonului calului 2013 au mai avut loc Finalele pe grupe de cai („Criteriile cailor”): cai tineri de 5 ani, 6 ani si 7 ani, care au stabilit clasamentul valoric al acestor categorii de cai, pentru 2013. De asemenea, programul competiţional a cuprins Finala Campionatului Naţional de Sportivi Amatori, precum şi Finala Campionatului de Copii.

Fondul total de premiere s-a ridicat la 15.000 Euro.
Pe lângă activităţile competiţionale şi de divertisment, Salonul Calului a dezvoltat, pe parcursul a 4 zile de evenimente, şi o serie de acțiuni dedicate publicului specializat, care au alternat prezentări de cai cu prezentări de produse şi echipamente ecvestre cu vânzare, echipamente sportive de performanţă, accesorii pentru echitaţie, iniţiind publicul în privinţa investiilor necesare pentru practicarea acestui sport nobil.

Prin organizarea amplului eveniment Salonului calului, Clubul de echitatie Equestria si-a propus să consacre în România un model inspirat faimosul Salon du Cheval, de la Paris.