Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Abia așteptăm să ieșim la restaurant în 2022 - dar ce ne așteaptă acolo? Arhitecții ne ajută să înțelegem designul HoReCa post-Covid

Abia așteptăm să ieșim la restaurant în 2022 - dar ce ne așteaptă acolo? Arhitecții ne ajută să înțelegem designul HoReCa post-Covid

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 2 zile
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
412

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Industria restaurantelor este în continuă transformare, ceea ce o face și foarte interesantă: între progresele tehnologice, schimbările în preferințele cultural-culinare și adaptarea la schimbările aduse de Covid-19, poate fi dificil să ții pasul cu cele mai recente tendințe în domeniul serviciilor comerciale.

În aceeași măsură, realitatea în care restaurantele de astăzi se dezvoltă este fundamental diferită față de cea din 2019 de pildă - vorbim de o inerentă criză de personal, probleme cu aprovizionarea și amenințarea constantă a unui nou val pandemic. În acest context, ne-am întors către specialiști - cei care au luat temperatura acestei nișe de-a lungul pandemiei și, fără să exagerăm, au salvat, poate, restaurantele de la închiderea completă.

Laura Nicolae, arhitect de interior al studioului de arhitectură Four Design, ne dezvăluie câteva idei amenajare restaurant aduse de pandemie și care, în opinia sa, vor fi cel putin un succes in provocarile impuse de aceasta.

Culorile calde
2020 a fost un an dificil pentru toată lumea, atat financiar, dar mai ales emoțional. Acest tumult emoțional însoțit de senzația că lumea se prăbușește a adus un val de instabilitate pe care ulterior am încercat, la nivel de societate, să îl contracarăm prin diverse tactici. Așa cum e și firesc, arhitectura și designul interior nu puteau lipsi din această ecuație. Dacă înainte de pandemie, vedeam înclinația aproape infailibilă către culori neutre, către simplificare și către reducerea zgomotului vizual, pandemia a resetat prioritatile în amenajările interioare. Ne dorim să fim înconjurați de oameni și să ne reluăm viața socială de odinioară, ne dorim ca spațiile în care locuim, în care lucrăm sau în care ne petrecem timpul liber, să fie calde, prietenoase și să ne ofere momente de relaxare - de aceea, cred că vom asista la un val de customizare prin culoare - și nu numai.
— spune Laura

Nonculorile, albul și griul, încep să se piardă teren în favoarea tonurilor calde, pământii sau solare precum teracota, ocru, taupe, cărămizu. Aceste nuanțe mai calde au un profund impact psihologic, cresc pulsul și stimulează secreția oxitocinei, deci, literalmente, ne fac să ne simțim mai motivați și plini de viața. Și nu numai - și cu poftă de mâncare! Nu e de mirare că restaurantele lui 2022, de exemplu, vor avea în paletar culori calde - acestea liniștesc și transmit ideea de siguranță, idee pe care o cauți mai ales când știi că aproape doi ani de zile a fost interzis să iei cina în interiorul unui restaurant pentru că exista riscul îmbolnăvirii cu Covid-19. Înțelegi ce provocare au în față restaurantele, de fapt?

Tavane biofile sau înviorate de lucrări de artă
De aceea, în noile tendințe de amenajare pentru restaurantele anului 2022 vom regăsi elemente cu adevărat interesante atunci când vine vorba de plafonul acestora.

Un tavan bine realizat poate schimba complet spațiul și îl poate transforma într-unul mai aerisit, mai confortabil și mai primitor, mai ales în comparație cu tavanele albe simple, cu accesorii stridente. Poți face acest lucru în mai multe moduri, de la pictarea tavanului în culori complementare, până la adăugarea de corpuri de iluminat deosebite sau de lucrări de artă ale artiștilor locali poziționate de-a lungul tavanului sau prinse de sfori.

De ce ajută?

Pentru că instinctul nostru este de a ridica ochii și de a “privi cerul” (ref. “Privește cerul”). Este important ca plafonul să ofere senzația de amplitudine și luminozitate și să nu fie elementul care generează un spațiu apăsător și sufocant. În plus, sunt cercetări care au descoperit că plantele îmbunătățesc percepția unui individ asupra spațiului, contribuind la starea de bine a acestuia. Există o tendință puternică de a aduce mai multe plante în casă și acest lucru îl putem întâlni și în amenajările restaurantelor. Plantele sunt utilizate ca elemente de decor pentru restaurante de câțiva ani, dar ne așteptăm ca această tendință să fie amplificată în 2022, integrând un concept tip junglă, cu mulți copaci în interior și plante agățătoare.Sună…interesant, nu?

Laura Nicolae, arhitect de interior

Lemn și confort
Pe lângă acest flux de verde, Laura menționează că vom vedea mai mult lemn în designul de restaurante - lemnul înseamnă, căldură, eleganță, personalitate și nu se demodează niciodată. Un perete cu accente din lemn sau chiar un blat de bar, pot schimba cu mult designul unui restaurant, lucru care îi poate determina pe oameni să își dorească să rămână mai mult timp. De asemenea, scaunele confortabile continuă să rămână unul dintre cele mai importante elemente în amenajarea de restaurante - adeseori ne regăsim inspirându-ne din idei amenajare living pentru acestea deoarece oamenii vor să fie relaxați și să se simtă că acasă, indiferent unde s-ar afla”, ne spune Laura.

Din ce în ce mai multe restaurante încorporează scaune cu perne și scaune tapițate, de exemplu. Rezultatul - spații de luat masa care sunt confortabile și plăcute nu doar din punct de vedere estetic. Am presimțit cum trendurile se conturau încă din debutului lui 2021 și, odată cu ușoara relaxare a restrictiilor, am putut sa abordam amenajarea unui spațiu public sub o forma mult mai intimă și prietenoasă, astfel, poate e mult spus, bucurându-ne de schimbările în bine pe care pandemia le-a adus. Cel puțin în design. - completează Laura.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro